Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко правна помощ ако може

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Признавам си вината, че не съм подал такава декларация. По правилно е било да изискат такава декларация от фирми които имат изменение на площа и зградата си . При мен нотариалния акт за собственост е изаден точно от тях от общината и при тях би следвало да имат цялата информация .Колкото до тия 50 лв дето платих при подаване отчета в агенцията по вписванията ,ако не бях избързал да ги внеса то от 3 май отпаднаха тия 50лв ,но аз вече ги бях дал .
    ИЗМЕНЕНИЯ В РЕЖИМА НА ТЪРГОВСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ И ПОДАВАНЕТО НА ГОДИШНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР КЪМ АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА3 май, 2011, вторникСъс Закона за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър (обн. ДВ бр. 34 от 29 април 2011 година) са направени следните изменения относно режима на търговската регистрация и обявяването на годишните финансови отчети на търговците, както следва:І. С § 14 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър е изменена и допълнена разпоредбата на чл. 40, ал. 1 от Закона за счетоводството. Предвидено е предприятията да публикуват годишния си финансов отчет и консолидирания си финансов отчет, годишния доклад за дейността и годишния си консолидиран доклад за дейността, приети от общото събрание на съдружниците/акционерите или от съответния орган чрез заявяване и представяне за обявяване в търговския регистър, както следва:а) едноличните търговци - в срок до 31 май на следващата година;б) дружествата с ограничена отговорност - в срок до 30 юни на следващата година;в) всички други търговци по смисъла на Търговския закон - в срок до 31 юли на следващата година.Допълнена е разпоредбата на ал. 8 на чл. 40 от Закона за счетоводството, като е предвидено, че задължения в ал. 1 до 7 не се прилагат за eдноличните търговци, чиито годишни финансови отчети не подлежат на задължителен независим финансов одит.В тази връзка е и новата алинея 6 на § 9а от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за счетоводството, съгласно която пререгистрираните през 2011 година еднолични търговци не заявяват и представят за обявяване в търговския регистър годишни финансови отчети за годините, за които не подлежат на задължителен независим финансов одит.Изменението влиза в сила в тридневен срок от обнародването му в Държавен вестник (бр. 34 от 29 април 2011 година) - 03 май 2011 година.
    Акта ми е по параграф 21 от ПЗР на ЗИДЗМДТ във връзка с чл. 14 ал.3 от ЗМДТ . Това пише в него. Пише още че нарушението е за първи път .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Да, както и предположих - поредното малоумно решение на управляващите ни идиоти (като всички нас).Някой някъде решава, че видите ли, имотите на фирмите трябва да се облагат по по-високата стойност от данъчната оценка и отчетната стойност на имота. Приема това решение през декември 2009 и решава, че всички фирми трябва да декларират ОТНОВО имотите си до края на юни 2010. Всичко това - тихомълком. Хората (фирмите) са декларирали веднъж имотите си, и за тях това вече е свършено. Но не...държавата решава да се декларират пак и пак...Целта на решението е ясна - да се взимат по-високи данъци. Това ми е ясно и не го оспорвам...Целта на неинформираността на заинтересованите - да изпуснат срока, и после да им бъдат наложени глоби. т.е. - още приходи в хазната... И едновременно с това се вменява вина на хората, че не били познавали законите...Тогава всеки да бъде служебно абониран за Държавен вестник бе, безплатно...Нямам думи вече...

Коментар

paralesa: Нещо невярно да казах, с което съм излъгала човека? Да съм казала колко е прост, че не си е подал декларацията? Ти като видиш, че пиша, ти пада пердето и почвах да ръсиш глупости.Immortal: на мен данъка на къщата, която е на фирмата падна с около 20%. По тази причина не мисля, че подаването на тези декларации е малоумщина. Освен това не се касае за физически лица, що се засягате от цялата ситуация не разбирам? В никакъв случай не беше тихомълком, след като аз научих още в началото на годината. Може на вас, като физически лица, да ви се вижда малоумщина, но на мен не - всеки 1-2 седмици отварям сайта на НАП да се информирам за промените или някой счетоводен сайт. Всеки, който има фирма, трябва да прави същото - фирмата не е само за красота, има и доста задължения покрай нея, да не говорим за глобите. И в никакъв случай не е необходимо да си абониран за държавен вестник. Ако тези упражнения ви се виждат трудни - наемете си някой да гледа вместо вас или спрете дейността на фирмите, макар че дори тогава пак има доста задължителни упражнения, които трябва да се правят. коцев: Понякога се минаваш за съжаление, по тази причина в момента предпочитам да упражнявам свободна професия, отколкото да работя чрез фирмата - хем по-евтино ми идва, хем по-просто и по-малко бумащина. Въпреки това, по ЗДДС всички са равни, така че там ми идва малко в повече А тоя ТР е такава каша, че ако започнат да глобяват.... ще напълнят хазната за години. Между другото имаше едно дело, което ТР загуби от ЕТ, за таксите, но не си спомням точно за какво ставаше въпрос.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Какво седнахте да спорите пак? Човека иска помощ! Аз лично ще му помогна с малкото знание което имам и то е, че се пише "сграда" не "зграда" Успех!
          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

ОК. Долу горе се изясниха нещата .Даже научих, че не се пише зграда, а се пише сграда за което благодаря. :D Еле, когато наляво и надясно се тръби, че управляващите застават зад малкия и средния бизнес, то тия декларации са именно капката катран в кацата мед.От фирма до фирма има голяма разлика . Един часовникар, един обущар ,един продавач на дребни неща да бъде така глобен е необяснимо. Пак казвам ,ако съм придобил имот или съм разширил съществуващия и не съм подал декларация за това, глобата не бих я успорвал. Но когато от 20 години сградата е една и съща и всичко за нея го имат в компютъра си да се наложи такава висока глоба е престъпление. Не бих спорил ако глобата е от порядъка до 50лв . Но 500лв при тая стегнация са си доста пари.Просто не отговаря на извършеното престъпление. Както и да е ,очаквам да ме намерят и връчат наказателното постановление.

Коментар

Малко правна помощ ако може

Бай Иване , почвай да обжалваш .И пиши каквото ти падне . Заривай ги с копия на документи и каквото ти щукне. Ще си в процедура на обжалване. И преглеждай ,, Държавен Вестник ’’ . За жалост - трябва .Поздрави : Румен
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Още малко информация по темата - може и да послужи на някой: От 01.07.2011 г. декларацията по чл.17 от ЗМДТ отпада /чл.17 е отменен/, а имотите независимо чия собственост са частна , държавна /частна и публична/, общинска /частна и публична/, се декларират само с декларация по чл.14 от ЗМДТ като в нея се отбелязва и балнсовата стойност на имота.
                Peugeot 301
                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

ele написа:
                  Immortal: на мен данъка на къщата, която е на фирмата падна с около 20%.
                  ЛЪЖЕШ!От 01.01.2011, данъкът се плаща по ПО-ВИСОКАТА от двете - данъчна оценка или отчетна стойност.Преди тая дата се е плащало по данъчна оценка.т.е. следствие на тези промени, данъкът ти може само да остане същия или да се вдигне.Няма как да падне...

Коментар

Че са я вдигнали таксата от тая година е ясно ,защото при написване на акта ме накараха да подам такава декларация която е трябвало миналата година да подам и веднага ми изчислиха да доплатя още 20лв към сумата внесена през месец Март.Тук изниква въпроса ,защо когато съм внесъл тия пари не са ми казали, че нямам подадена декларация и са ми начислили сума като миналогодишната .Можело без много усилия всичко да бъде на ред . Колкото до това да си купуваме и четем редовно Държавен вестник това е утопия. Не съм такава мощна фирма която да следи всички изменения.От мен се иска да заплатя и както редовно си го правя такса смет,данък сграда и патентния данък.А да си наема и счетоводител вече става на баир лозе. А колкото до разправия със съд и обжалване не мисля да си тровя нервите . Всички знаем какъв е нашия съд.

Коментар

Immortal: щом казваш ти вероятно знаеш по-добре от мен какво плащам. Но е добре да не сочиш с пръст и да наричаш някого лъжец без да си се запознал с фактите. Намалението е малко под 20%.

Коментар

ele написа:
                        Immortal: щом казваш ти вероятно знаеш по-добре от мен какво плащам. Но е добре да не сочиш с пръст и да наричаш някого лъжец без да си се запознал с фактите. Намалението е малко под 20%.
                        Намалението може да се дължи на нещо друго, но не и на точно тази поправка на закона.Математически няма как да стане. Просто няма. Не и на това основание. Пример - плащала си за 2010 по данъчна оценка - 100 лв.Тази година, на база на тези изменения и на база подадената от теб декларация има 2 варианта в зависимост от отчетната стойност на имота (тази, с която е заведен в счетоводните ти документи като ДМА):-отчетната ти стойност е по-голяма от данъчната оценка и дължимия данък е 150 лв - тогава съгласно тази поправка плащаш 150 лв (повече от миналата година)-отчетната ти стойност е по-ниска от данъчната оценка и данъкът излиза примерно на 80 лв - тогава остава старото положение и плащаш пак 100 лв на база данъчна оценка.Би ли обяснила как точно твоя данък стана по-нисък на база тая поправка?!?Ако са ти прекатегоризирали населеното място и региона, и данъчната оценка е паднала - това е съвсем друго и няма нищо общо с тази поправка в закона. Така че или сама си се заблудила, или умишлено заблуждаваш нас.

Коментар

Капана, в който е попаднал колегата Коцев, както и доста други хора като него, не само, че е малоумщинаа е поредното издевателство облечено в норма от някой топидиот.Като си върна лентата назад си спомняма за доста такива изисквания за пререгистрации, предекларирания, смяна на документи и прочее като целта естествено е да се вземе някаква такса, да се съберат едни пари, които после някой да усвои /разкошен глагол/, а ако видиш ли някой не е разбрал ще го глобим едно хубаво та свят да му се извие.Вместо да оставим бизнеса да работи и да създава принадена стойност, трябва да го караме да търчи по оправната ни администрация, да и се реди на опашки по мазните им гишета за да им гледа тъпите и некомпетентни мутри!
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Примери бол Кирчо . Преди година Масларката вдигна вой за пенсиите на тия които са работили в СССР по тоталитарно време ,че уж се е разбрала с руснаците да ни изплащат допълнително пари към пенсията . Аз не се хванах на тая въдица ,защото тия две години когато съм работил там аз съм бил осигуряван тук и съответно при пенсионирането си представих документ за тия две години . Обаче доста хора с които сме работили тогава се хванаха на въдицата и платиха около 50лв да им се изготвят документите , да се преведат на руски език и да се пратят в Русия.Сега всички получиха писма от Русия че това се отнасяло само за лица които доброволно са отишли и останали там да работят след изтичане на договора им . Но това не го казваха преди да си подадат документите и всички потрошиха по 50лв на вятъра.Та вместо увеличение на пенсията дадоха по половин пенсия от сегашната на такива измамници.

Коментар

Опалянкааааа.... Ми то и нов пример сме си имали.... http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=75322
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Immortal: като вадиш по-малко пари от джоба да си платиш данъците, едва ли си се заблудил. Не знам защо е по-малко, нито съм питала, може да е заради екстрите, които нямам.... ако толкова държиш, ще питам.

Коментар

Working...
                                X