Признавам си вината, че не съм подал такава декларация. По правилно е било да изискат такава декларация от фирми които имат изменение на площа и зградата си .
При мен нотариалния акт за собственост е изаден точно от тях от общината и при тях би следвало да имат цялата информация .Колкото до тия 50 лв дето платих при подаване отчета в агенцията по вписванията ,ако не бях избързал да ги внеса то от 3 май отпаднаха тия 50лв ,но аз вече ги бях дал .
Акта ми е по параграф 21 от ПЗР на ЗИДЗМДТ във връзка с чл. 14 ал.3 от ЗМДТ . Това пише в него. Пише още че нарушението е за първи път .

ИЗМЕНЕНИЯ В РЕЖИМА НА ТЪРГОВСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ И ПОДАВАНЕТО НА ГОДИШНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР КЪМ АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА3 май, 2011, вторникСъс Закона за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър (обн. ДВ бр. 34 от 29 април 2011 година) са направени следните изменения относно режима на търговската регистрация и обявяването на годишните финансови отчети на търговците, както следва:І. С § 14 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър е изменена и допълнена разпоредбата на чл. 40, ал. 1 от Закона за счетоводството. Предвидено е предприятията да публикуват годишния си финансов отчет и консолидирания си финансов отчет, годишния доклад за дейността и годишния си консолидиран доклад за дейността, приети от общото събрание на съдружниците/акционерите или от съответния орган чрез заявяване и представяне за обявяване в търговския регистър, както следва:а) едноличните търговци - в срок до 31 май на следващата година;б) дружествата с ограничена отговорност - в срок до 30 юни на следващата година;в) всички други търговци по смисъла на Търговския закон - в срок до 31 юли на следващата година.Допълнена е разпоредбата на ал. 8 на чл. 40 от Закона за счетоводството, като е предвидено, че задължения в ал. 1 до 7 не се прилагат за eдноличните търговци, чиито годишни финансови отчети не подлежат на задължителен независим финансов одит.В тази връзка е и новата алинея 6 на § 9а от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за счетоводството, съгласно която пререгистрираните през 2011 година еднолични търговци не заявяват и представят за обявяване в търговския регистър годишни финансови отчети за годините, за които не подлежат на задължителен независим финансов одит.Изменението влиза в сила в тридневен срок от обнародването му в Държавен вестник (бр. 34 от 29 април 2011 година) - 03 май 2011 година.
Коментар