Да оставим гърците да си карат както си искат.Ние трябва да си променим мисленето и действията си . Тая сутрин гледам по БТВ репортаж от рубриката Бай Ганьо Европеец за една детска площадка обрасла с висока трева и катерушките почти не се виждат. А площадката е заобиколена от няколко блока и в тия блокове живеят толкова много хора. Та тия хорица вместо една стотна част от тях да излезнат и почистят площадката и въведат ред за да могат техните деца да има къде да играят, то правят снимки и се жалват по телевизията, че общината не е почистила площадката . За мен това си е чисто нахалство Ето защо сме на това дередже.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Друга гледна точка
Collapse
X
-
коцев написа:Та тия хорица вместо една стотна част от тях да излезнат и почистят площадката и въведат ред за да могат техните деца да има къде да играят, то правят снимки и се жалват по телевизията, че общината не е почистила площадката . За мен това си е чисто нахалство Ето защо сме на това дередже.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Има го обаче и другия момент . Много неща направени от общината после не се пазят, а се потрошават . Та ако тази площадка я подобрят живущите от блоковоте ,то после със зорко око ще гледат как се подържа и ще правят забележки на вандалите .Нека се разбере ,че общината не е слънце да огрее навсякъде. Какво , общината да изпрати хора да ни измият стълбището и почистят входа ли ???Влизал съм във входове където да те е гнус да погледнеш наоколо, но щом отвориш вратата на апартамента се вижда лукса вътре какъв е голям .Значи общото може всякак да бъде . А не става така .
Коментар
-
коцев написа:Има го обаче и другия момент . Много неща направени от общината после не се пазят, а се потрошават . Та ако тази площадка я подобрят живущите от блоковоте ,то после със зорко око ще гледат как се подържа и ще правят забележки на вандалите .Нека се разбере ,че общината не е слънце да огрее навсякъде. Какво , общината да изпрати хора да ни измият стълбището и почистят входа ли ???Влизал съм във входове където да те е гнус да погледнеш наоколо, но щом отвориш вратата на апартамента се вижда лукса вътре какъв е голям .Значи общото може всякак да бъде . А не става така .
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:коцев написа:Та тия хорица вместо една стотна част от тях да излезнат и почистят площадката и въведат ред за да могат техните деца да има къде да играят, то правят снимки и се жалват по телевизията, че общината не е почистила площадката . За мен това си е чисто нахалство Ето защо сме на това дередже.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Те това ми беше и на мен думата .Когато през комунизма годината беше 1978 се нанесох в панелното си жилище ,всички от входа 24 семейства бяхме щасливи и всеки кой с каквото можеше помагаше да направим входа и пространството пред него приятно.Направихме си простор за тупане на килимите ,маса и пейки и вечер се събирахме на приказка ,мъжете карти играеха ,жените най различни неща вършеха. Живееше се някак радушно . Зимата като падне снега излезнем десетина мъже разринем отпред ,около колите си и после пийнем една две кани вино който има и всичко беше нормално . Сега народа е озверял,минава гази ,мърмори и всичко му е криво и най лошото, че всеки знае какво другия трябва да прави и как да го прави, а не поглежда себе си .
Коментар
-
коцев написа:Те това ми беше и на мен думата .Когато през комунизма годината беше 1978 се нанесох в панелното си жилище ,всички от входа 24 семейства бяхме щасливи и всеки кой с каквото можеше помагаше да направим входа и пространството пред него приятно.Направихме си простор за тупане на килимите ,маса и пейки и вечер се събирахме на приказка ,мъжете карти играеха ,жените най различни неща вършеха. Живееше се някак радушно . Зимата като падне снега излезнем десетина мъже разринем отпред ,около колите си и после пийнем една две кани вино който има и всичко беше нормално . Сега народа е озверял,минава гази ,мърмори и всичко му е криво и най лошото, че всеки знае какво другия трябва да прави и как да го прави, а не поглежда себе си .
Коментар
-
Друга гледна точка
Навсякъде се руши . Но например в Германия оборудването на тоалетните по автомагистралите е изцяло от неръждаема стомана . Има кранове с фотоклетки . Ако е някоя деструктивна личност , освен да изпапа тоалетната хартия друго не и остава.Нищо не се троши,защото са го проектирали хора знаещи , че има вандали навсякъде .В Разград общината усвоява някакви еврофондове . Е.аха майката на площадка с пързалки и катерушки ( изградено от АМИЛУМ ) преди 10 години , за да изкъкат нещо с гумирано покритие . Усвояват еврофондове ...Вчера общината пусна една хубава нова косачка , която с бясна скорост и невероятно качество си свърши работата . Обаче по същото време едни бачовци лееха пот с моторни коси в съседният парцел , докато косачката - тракторче почиваше. Заговорих се с надзираващият Бай Хой ....не му били плащали да организира , а да гледа...Купих бутилка бира и докато човека с тракторчето уж почиваше окоси 100 квадрата...Те така ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Какво безпаричие бе Дидо? Нали знаеш къде живея в Ямбол? Още преди демокрацията на единствения от блока, който бе ходил да работи за долари зад граница, му се свидеха 2 лв. за чистачка на месец. Няма 2 лева, но има долари да си купува всяка година нова кола от кореком!Малко извън темата! Преди 7-8 години бяха направили една хайка по бул. Витоша в София за кражба на ток. Най-скъпите магазини бяха най-големите крадци. И какво се оказва, че хората които наистина нямат отделят от залъка си за общите нужди, а тези които само се оплакват, че нямат - се возят в скъпи коли и въобще не им пука за това как изглежда входа, блока, площатката пред блока и т.н. Нали ги гледам на улицата. Държи пицария в Мола, но в двора му е кочина. Зимата не си мърда пръста да почисти снега пред тях.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Едно време по фашистко когато са избирали кмет на селото са гледали първо кандидатите за кметове как са си подредили домовете и нивите . Щом домът му е бил подреден както трябва и нивите обработени както трябва значи може да се кандидатира за кмет . Ако е разпилян човек не го избират ,защото и кметството ще е разпиляно .
Коментар
-
Друга гледна точка
коцев написа:Едно време по фашистко когато са избирали кмет на селото са гледали първо кандидатите за кметове как са си подредили домовете и нивите . Щом домът му е бил подреден както трябва и нивите обработени както трябва значи може да се кандидатира за кмет . Ако е разпилян човек не го избират ,защото и кметството ще е разпиляно .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар