Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Друга гледна точка

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Абе хора я оставете Гърците,аз съм работил там четири години и съм видял доста.Те са си такива,не обичат да ги мачкат като нас и стачкуват .Говорил съм с доста от тях и всички казват,че откакто са им вкарали еврото са им го начу.... Също нещо много различно от нашата мила татковина,работил съм на много места и не са ми забавили заплатата с един ден,а тук трепереш дали ще си вземеш заплатата от преди три месеца .Щели да им махнат еврото и да им върнат драхмите,ами те това искат .Били написали ,,Тихо да не събудим българите

    Коментар


      #17
      Друга гледна точка

      Гърците да заменят националният празник от ,, Денят ,, Охи ’’ ( когато са отхвърлили предложението на Хитлер за навлизане на немците в Гърция ) с дните между 4 -ти и 11 -ти февруари , когато на Ялтенската конференция се изплъзват от лапите на Сталин , а сопата инкасираме ние. Имали са и имат възможност да живеят в нормално общество , имали са възможност да са аванпост на демокрацията , за което са им наливани мангизи отвсякъде ....Пък нас да не ни мислят . Няма друг народ като нашият преживял толкова много .
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

      Коментар


        #18
        не че ние сме цъфнали и вързали, ама гърците къв х.й ги чака....
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

        Коментар


          #19
          Наистина няма какво да коментираме гърците. Да не забравяме, че демокрацията се е родила точно там - в Гърция!От друга страна имат щастието да са в еврозоната. Ако върнат Драхмата (нещо невероятно) ги чака това, което преживяхме ние в периода 1995-1996 година - банкноти с 5-6 цифрени суми, лихви от 300-400% и накратко хиперинфлация. Често говорим, че заплатите ни са най-ниските в региона, но май комшиите - Гърция и Румъния може да дойдат на нашите заплати. А може да се окаже, че нашите заплати вървят нагоре, а техните надолу. Тогава ще им помагаме, като ходим да пазар при комшиите, защото всичко ще е по-ефтино и щат-нещат търговците ще трябва да свалят цените и у нас. :D От друга страна протестите им водят само до едно - стегнация! Кой нормален човек ще отиде на почивка или екскурзия в Гърция, ако знае, че може да му се наложи да върви километри пеш, когато транспортните работници са в стачка. Или блокират магистралите, банките и в един момент се оказва, че си блокиран някъде без пари дори за една вода.
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            #20
            Всичко, което сте написали е "друга гледна точка" за положението на България, гледано от вън, или за положението в Гърция, гледано от България?!? Не става много ясно.За положението на България всички знаем, друга гледна точка получавам много по-реална от моите приятели, живеещи в чужбина и идващи си тук за малко. Мнението на няколко византиеца, никога не преминавали през Кулата на север ми е през оная работа.Мнението ни за Гърция на тях им е през оная работа. Каквото и да го обсъждаме - не виждам Гърция да просъществува като държава, ако на гърчолята им се наложи да живеят със заплати от по 200 евро. Просто там ще настъпи първо анархия, след това военно положение, с последващо изхвърляне от евро-зоната и ЕС. Неща, които едва ли някой би допуснал да се случат.Сега им вкараха външни наблюдатели във всички държавни органи. Уж да видят какво може да се направи, но и те са хора... и те искат яхти в Егейско море... Според мен историята ще свърши с това, че кредиторите на Гърция ще пият едно студено узаки с повечко вода. За Гърция е в пълна сила лафа, че "Когато имаш да даваш на кредиторите си 1 милиард - имаш проблем... когато имаш да даваш на кредиторите си 430 милиарда - кредиторите ти имат проблем."

            Коментар


              #21
              Колеги, не ми се искаше темата да отива в посока "колко са зле гърците", там положението е трагично, с това съм съгласен. Но се получава един момент, че ние сме компетентни за почти всичко, когато се отнася за друга държава, ясни са ни причините, тенденциите и следствията, говорим високомерно и със снизхождение за "тъпите американци", "смотаните европейци", за повечето нации си имаме обидно нарицателно - жабари, минетчии, мамалигари... Като чета, оставам с впечатлението, че хората се смятат, някак си, по-така, повече от останалите нации, защо тогава не можем да си оправим кочината 20 години вече, и нещата стават все по-зле? От къде идва това разминаване между самочувствието и реалността?

              Коментар


                #22
                tomny написа:
                Колеги, не ми се искаше темата да отива в посока "колко са зле гърците", там положението е трагично, с това съм съгласен. Но се получава един момент, че ние сме компетентни за почти всичко, когато се отнася за друга държава, ясни са ни причините, тенденциите и следствията, говорим високомерно и със снизхождение за "тъпите американци", "смотаните европейци", за повечето нации си имаме обидно нарицателно - жабари, минетчии, мамалигари... Като чета, оставам с впечатлението, че хората се смятат, някак си, по-така, повече от останалите нации, защо тогава не можем да си оправим кочината 20 години вече, и нещата стават все по-зле? От къде идва това разминаване между самочувствието и реалността?
                БУЛГАР! БУЛГАР! (емотиконка с тупащ се в гърдите дебел мустакат мъж би била точно на място)

                Коментар


                  #23
                  Никой ли не прочете какво пише в дясно от статията:
                  Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
                  Гърците какво да ги коментираме. Имаме цяло поколение живяло в един балон, което не може да разбере, че сметките рано или късно, трябва да се плащат. А това не става с работно време от 9:00 до 12:00, и после от 15:00 до 18:00. Тук ли четох, или другъде, че един колега не е могъл да намери майстор в петък в 16:00, в Солун, да му смени жилото на съединителя. Видиш ли петък било, не се работило .Яд ме е, трябваше гърците да са на нашето място, а ние на тяхното, след Ялта това.
                  00' Bravo 105 JTD

                  Коментар


                    #24
                    tomny написа:
                    ... защо тогава не можем да си оправим кочината 20 години вече, и нещата стават все по-зле? От къде идва това разминаване между самочувствието и реалността?
                    Защото искаме всичко и веднага, а получаваме нищо и понякога. Типично по български искаме да забогатеем светкавично, с един удар. Искаме за 20 години да постигнем това, което другите са постигнали за стотици години. Нашата грешка е, че сме се родили в началния период на възникване на "капитализма" в БГ. А през този период, както се казва, е твърде рано мушмулата да презрее, за да стане сладка. Но погледнато глобално, вървим по правилния път. Какво имам предвид: преминахме етапа "първоначално натрупване на капиталите" (денационализация, деноминация, борци, мутри, рекет, крупни измами и т.н.),преминахме етапа на легализиране на нелегалния бизнес (анцузите се смениха с костюми, появиха се ЗАД, ПЗАД и какви ли не "изпрани" и чисти фирми) и сега просто трябва бачкане и време за да се вдигне стандарта на живот. Щеше и да е хубаво да бяхме съседи с по-развити в това отношение страни, а не както сега. И в историята на "белите" страни е имало, има и ще има възходи и падения. И там хората не си обичат правителствата. Просто те са преживели нащия период преди 100-тина и повече години.И моля да не ме разбирате погрешно - не че съм изпаднал в екстаз от случващото се, не, всичко можеше да се случва далеч по-правилно, по-безболезнено и по-честно. Но, както казах по-горе, трябва да се гледа глобално. Лично мнение.ПС: снимките са произволно избрани от нета и нямат общо с написаното
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

                    Коментар


                      #25
                      nikolce написа:
                      Яд ме е, трябваше гърците да са на нашето място, а ние на тяхното, след Ялта.
                      Не може да се сърдим на Историята. Тя е такава каквато е!Но я си представи, че Хитлер не бе тръгнал срещу СССР, а се бе ограничил само в Африка!Сега щяхме да караме Ферари, Ламборджини, Порше, Бугати вейрон, а по-бедните - японски бегачки. Щяхме да се обличаме в Италианска мода и бензина щеше да ни е стотинки. Ама пуста лакомия!Ех мечтиии!
                      Няма начин да няма начин!

                      Коментар


                        #26
                        Мнението на гърците за мен не е миродавно, има голяма доза истина в статията, но от мързеливец да вземеш акъл не е оправдано. Това за мен е една от най-мързеливите нации. Имам един познат на който баща му беше грък, още по татово време ходи при братовчедите си на гости и неговите думи бяха: "Три месеца работят и 9 месеца цоцат от дюшека." После като им се поразбутаха работите някъде към 90-те години, пак ходи и казва, че братовчед му се оплакъл, че вече 9 м. трябва да работи и само 3 м. да цоца. За какво ще ми дават акъл в моята къща къде и как да си слагам пианото?
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                        Коментар


                          #27
                          ivailo rachev написа:
                          Да,но какво правят гърците.Излизат на протест и се събират страшно много хора и им се изпълняват исканията,както колегите по-горе споменаха Испания и Португалия.Е нали на 15-ти май заедно с България излязоха още 21 държави на протест и какво стана в Испания за една нощ се събраха 500 000 протестиращи и в момента продължават да протестират,пък в България не можем да се съберем 2000 души,е как искате да се постигне нещо като всеки си стои пред телевизора и се оплаква колко е зле и колко няма пари.Ами докато си мълчим така ще бъде,ще продължават да ни мачкат!!!
                          ммм нещо немога да се сетя, кое точно искане им се е изпълнило, така, както те го искат.И като протестират...какво от това??? Губят (а и не само те) милиони евро на ден, за да покажат на едни управници, че са единни.. така няма да се оправят.Поне така си мисля аз.

                          Коментар


                            #28
                            Някой може ли да даде точна дефиниция на глагола "оправям се" :D
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                            Коментар


                              #29
                              Само ти ли неможеш да се сетиш? Има няколко значения, приеми го както искаш

                              Коментар


                                #30
                                Ами например, човека от снимката се беше оправил добре в живота, но дойде момента, в който него го оправиха. Аз първо разбирам поправяне на нещо, отстраняване на проблем. В този смисъл на думата, една държава веднъж повредена, е невъзможно да се оправи, ами се бракува, фалира, поробва от друга и т.н. Нали затова се водим Трета българска държава, която вече е "неоправяема". Някак трябва да се постави началото на четвърта, но този път не знам дали ще е възможно.
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                                Коментар

                                Working...
                                X