Случайно попаднах на тази статия:http://neverojatno.wordpress.com/2011/06/05/sintagmaВ началото написаното в нея ме подразни, но след това се замислих. Изобщо не смятам гърците за нещо повече от нас, както и са ми смешни напъните да запазят неадекватните социални придобивки във фалиралата си държава. Но е факт, че шепа хора, от нашите, вече десетки години ни ограбват, а ние гледаме. Токова ли сме зле всъщност?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Друга гледна точка
Collapse
X
-
bubachko
Казвал съм го и преди. Много любим бивш вече надпис на стената на кино Одеон в София - "Ако изборите променяха нещо, щяха да са незаконни". 20 години ни ограбват и се гаврят с нас, защото ние си ги преизбираме всеки път едни и същи, само с различни имена на партиите. Пък нека някой ме съди после и да ми вика келеш, че не гласувам от много години за никой и нищо. Аз в тази смехория не искам да участвам. А тези горе не ги е*е за това което мислят тези долу, не си дават сметка защо избирателната активност е толкова ниска, и всячески възпират всеки порив за референдум на каквато и да е по-значима и важна тема. Ако станеш неудобен с някое си действие - забраняват го... Пълен ташак. И после пак ходете и си ги изберете. Пък после коментирайте "Ми да, те византийците са прави..."
Коментар
-
Нищо не е само черно или само бяло. в статията има много истини, но и големи глупости. Икономика не се гради на улицата с плакати, а на полето, в завода, в университета. Държавите, чието богатство се базира на окономика, както Германия, Япония, САЩ и да не изброявам не са най-протестиращите, нали? Французите, които заедно с Гърция са най-стачкуващи поне имат бивши колонии и доста повече икономика. И кризата при тях минава по различен начин. Но Гърция е неефективна, с ужасен държавен сектор и неконкурентна икономика. Гърция е пример какво се случва, когато доходите изпреварят производителността. И не мисля, че Гърция може да ни е за пример - държава, чийто просперитет се базира на туризъм и яко смучене на еврофондове не е за пример точно в момента. Защото точно тези, които правят иначе интересни забележки за наборите си в България, ще трябва да платят масрафа на родителите си. Гърция е на командно дишане и ако не беше в Еврозоната досега да е отнесла плувката. Всеки ден на площада влошава положението. Сега гърците на 18-25 години виждат онова, което видяхме ние преди малко повече от 10 години - как бъдещето ти отива на кино, но за съжаление филмът не комедия, а трагедия. И по добре да се стегнат, защото на онези малко на Северозапад ще им писне да плащат 6 часовия работен ден на гръцките чиновници или близо четирициврените пенсии на хора без година трудов стаж и тогава ще стане още по-лошо.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз не виждам нищо толкова смешно в подобен плакат, като се има предвид, че гърците трябва да стегнат яко колана, ако искат следващата порция пари да им влезе в държавата. На не едно и две места в чуждата преса четох съобщения, че се обмисля не само фалита на Гърция, но и изключването й от ЕС, ако не спазва поетите ангажименти. Така че е хубаво да се замислят на това, вместо да се чудят на кого да се надсмеят. Нека да не забравяме, че гърците са известни с това, че обичат да гледат другите народи отгоре и да им се подиграват - щом са опрели до българите - явно е много зле положението. Имала съм лошата чест да познавам доста гръцки студенти в БГ - не са цвете за мирисане изобщо, единици за тези, които стават като хора... Мисля, че текстът е доста разкрасен очевидно с някаква цел.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Гърците само по себе си не са виновни, съвременната международна банкова система, МФВ, могат да сринат всяка страна по подобен начин за отрицателен период от време, нещото наречено ДЪЛГ поставя всяка държава в безизходица, ако тия дето са го отпуснали решат да правят нещо от сорта.......същото тва дето е в Гърция за не повече от седмица може да се случи в Португалия, Ирландия, Испания, или коя да е не особенно голяма страна членка на ЕС......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Да,но какво правят гърците.Излизат на протест и се събират страшно много хора и им се изпълняват исканията,както колегите по-горе споменаха Испания и Португалия.Е нали на 15-ти май заедно с България излязоха още 21 държави на протест и какво стана в Испания за една нощ се събраха 500 000 протестиращи и в момента продължават да протестират,пък в България не можем да се съберем 2000 души,е как искате да се постигне нещо като всеки си стои пред телевизора и се оплаква колко е зле и колко няма пари.Ами докато си мълчим така ще бъде,ще продължават да ни мачкат!!!Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
ivailo rachev написа:Да,но какво правят гърците.Излизат на протест и се събират страшно много хора и им се изпълняват исканията,както колегите по-горе споменаха Испания и Португалия.Е нали на 15-ти май заедно с България излязоха още 21 държави на протест и какво стана в Испания за една нощ се събраха 500 000 протестиращи и в момента продължават да протестират,пък в България не можем да се съберем 2000 души,е как искате да се постигне нещо като всеки си стои пред телевизора и се оплаква колко е зле и колко няма пари.Ами докато си мълчим така ще бъде,ще продължават да ни мачкат!!!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bubachko
ivailo rachev написа:Да,но какво правят гърците.Излизат на протест и се събират страшно много хора и им се изпълняват исканията,както колегите по-горе споменаха Испания и Португалия.Е нали на 15-ти май заедно с България излязоха още 21 държави на протест и какво стана в Испания за една нощ се събраха 500 000 протестиращи и в момента продължават да протестират,пък в България не можем да се съберем 2000 души,е как искате да се постигне нещо като всеки си стои пред телевизора и се оплаква колко е зле и колко няма пари.Ами докато си мълчим така ще бъде,ще продължават да ни мачкат!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар