Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ограничител на скоростта за лек автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pr_00f написа:
    Проблема е, че и на ниските предавки няма да може да се вдига над 3000 оборота.
    Именно! Устройството, което трябва да се монтира, трябва да ограничава оборотите (притока на гориво) в зависимост от скоростта и предавката.Понеже съвремените автомобили управляват подаването на гориво по електронен път, остава да се монтира само един датчик за ІV-та и V-та предавка или V-та и VІ-та за VІ степената скоростна кутия. Взема се информацията от този датчик и VSS сензора и се вкарва в една "черна кутия", от която излиза управлението за устройството отговарящо за горивото и едина пищялка да алармира, че е задействан ограничителя.Съдържанието на "черната кутия" зависи от разработчика.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

В идеалния вариант - в зависимост от скоростта, при достигане на лимита задържа оборотите на двигателя постоянни. При по-ниска скорост - не действа, т.е. може да настъпиш до прекъсвач :D.
      Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Ако може да се пипне да действа само на най-висока предавка би било супер. Или пък както казва колегата горе - при достигане на определна скорост. Обаче това ми се струва по-малко възможно.

Коментар

Напротив това е по-лесното - следи се само скоростта и нищо повече, иначе трябва и предавките.

Коментар

Задължително предавката или оборотите на двигателя, защото шофера може да си го пържи на 5-6 000 оборота, а на ІІІ-та това са много км/ч. Тогава се отива в другата крайност - да гръмне двигателя.

Коментар

syscop написа:
              Напротив това е по-лесното - следи се само скоростта и нищо повече, иначе трябва и предавките.
              Как точно ще следиш скоростта в таблиците колега, че не се сещам?

Коментар

nikolovvd написа:
                Задължително предавката или оборотите на двигателя, защото шофера може да си го пържи на 5-6 000 оборота, а на ІІІ-та това са много км/ч. Тогава се отива в другата крайност - да гръмне двигателя.
                Е все пак шофьорите имат някаква съвест

Коментар

naskobg написа:
                  syscop написа:
                  Как точно ще следиш скоростта в таблиците колега, че не се сещам?
                  Никак, мисля не съм споменавал подобно нещо :D.

Коментар

Аз ползвам гпс като превиша скороста започва да издава звук като фуражомелка.
                    FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
                    ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
                    миг невнимание и вече си татко

Коментар

vital написа:
                      nikolovvd написа:
                      Е все пак шофьорите имат някаква съвест
                      Да, да! Познавам един, който ми разправяше как се е заблудил с една Q7-ца със спидомер в мили и си мислел, че кара с 120-130, а то било 200-220 км/ч. И наближавайки светофар на Т-образно кръстовище, кото видял, че колата не може да спре навреме, минал с над 100 през бензиностанцията до светофара. Мисля, че няма да те очуди, че книжката му е взета за 2 години. :D Никога не разчитай на човешкия фактор!

Коментар

Факт е, че не разчитам. Не случайно съм пуснал темата. Карат бързо, но все пак няма да седнат да карат на 3та или 4та със 120-130 постоянно :D

Коментар

Working...
                        X