Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ограничител на скоростта за лек автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Щом имаш круиз контрол не би трябвало да е проблем да се направи и ограничител, все пак принципът е един и същ - зададена е масимална скорост, която не може да бъде превишавана ( + малката модификация компютърът да я поддържа самостоятелно ). Аз имам круиз контрол и ограничител - задавам скорост, над която не мога да се движа. Всъщност в книжката пише, че при рязко натискане на педала на газта ограничението се преодолява, но в интерес на истината само веднъж съм ползвал ограничителя и не съм тествал.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Круиз контрола поддържа зададената скорост, но не я ограничава. При натискане педала на газта, автомобила се ускорява и след отпускането му скоростта отново се връща към зададената. Изключва се от натискане падала на спирачката, изключване от скорост или от бутона CANCEL от волана.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Точно така.А от Порше се обадиха и казаха, че не е възможно да се направи софтуерно.Т.е търсенето продължава.

Коментар

Проверено на Мерцедеса. Пускам ограничителя, мачкам педала на газта до край и той се изключва.

Коментар

ако GPS ти е скъп, провери тогава възможностите за тафограф - ако е по-евтино, си сложи, сега има и електронни.

Коментар

vital написа:
              Точно така.А от Порше се обадиха и казаха, че не е възможно да се направи софтуерно.Т.е търсенето продължава.
              От Порше - просто не им се занимава.Нема нещо дето да не може да се направи софгуерно.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Каква е целта на ограничението ? Отговора на този въпрос може да доведе до някакво решение на задачата.
                Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Целта е да не се кара с повече от предварително зададена скорост без шофьора да може да го нарушава.Киро, няма такава опция в софтуера на колата, не че не им се занимава. Иначе, че е възможно, сигурно е.

Коментар

vital написа:
                    Целта е да не се кара с повече от предварително зададена скорост без шофьора да може да го нарушава....
                    Това е резултата, който се търси и е пределно ясен. Закарай колата при някой разбиращ от тунинг и ще ти реши проблема.

Коментар

Проблема е решен.Вземаш ме за шофер на колата със заплата 2000лв месечно и ще карам както ми кажеш.
                      FIAT BRAVO 1.6
                      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Такива колко съм ги чувал...P.S Това за тунинга е идейно.

Коментар

Трябва ти шофьор на 55-60 години да кара пенсионерската! :D

Коментар

vital написа:
                            Такива колко съм ги чувал...P.S Това за тунинга е идейно.
                            То не е идейно, ами е правилния начин да си решиш въпроса. Трябва ти от определена скорост, колкото и да натискаш газта, да няма ефект. Ако се резнат оборотите, не се знае на коя предавка си и какво чакаш в тоя момент от двигателя - дали си на ниска или магарето зад волана се прави на Шумахер. Какво се случва при "тунинга" - искаш по-голяма мощност и/или по-висока скорост ? Как се постига - промяна на таблици(горивни карти) в ECU-то и т.н.. Е ти искаш точно обратното. Ако пък и педала на газта е с потенциометър, нещата ще се опростят още повече.п.п. Ако не ти харесва, винаги можеш да завариш трупче под педала на газта :D

Коментар

Това са опасни екстри, ако не са измислени добре. Би трябвало при скорост над допустимата за повече от 1 минута, да се включе аларма и ако до 30 секунди не паднат, чак тогава да се включва ограничителя на скоростта. В противен случай като тръгнеш да изпреварнаш и системата се включи може да не успееш да се прибереш и ПТП-то готово. Виждал съм Френси бус с такъв ограничител на скоростта, но Пежо ли беше, Ситроен ли, не помня. Шофьорчето се оплакваше, че повече от 100 не му позволява да вдига.

Коментар

Чисто теоретично:Всеки чип тунер може да ти отреже горивните карти над определени обороти. Те обикновено правят точно обратното де.Примерно ако на 5-та е 3000 оборота със 120 км/ч - режеш на 3000 оборота и от там нататък компа не подава гориво.Проблема е, че и на ниските предавки няма да може да се вдига над 3000 оборота.
                                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Working...
                                X