Щом имаш круиз контрол не би трябвало да е проблем да се направи и ограничител, все пак принципът е един и същ - зададена е масимална скорост, която не може да бъде превишавана ( + малката модификация компютърът да я поддържа самостоятелно ). Аз имам круиз контрол и ограничител - задавам скорост, над която не мога да се движа. Всъщност в книжката пише, че при рязко натискане на педала на газта ограничението се преодолява, но в интерес на истината само веднъж съм ползвал ограничителя и не съм тествал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ограничител на скоростта за лек автомобил
Collapse
X
-
Круиз контрола поддържа зададената скорост, но не я ограничава. При натискане педала на газта, автомобила се ускорява и след отпускането му скоростта отново се връща към зададената. Изключва се от натискане падала на спирачката, изключване от скорост или от бутона CANCEL от волана.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
vital написа:Точно така.А от Порше се обадиха и казаха, че не е възможно да се направи софтуерно.Т.е търсенето продължава.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
vital написа:Такива колко съм ги чувал...P.S Това за тунинга е идейно.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
Това са опасни екстри, ако не са измислени добре. Би трябвало при скорост над допустимата за повече от 1 минута, да се включе аларма и ако до 30 секунди не паднат, чак тогава да се включва ограничителя на скоростта. В противен случай като тръгнеш да изпреварнаш и системата се включи може да не успееш да се прибереш и ПТП-то готово. Виждал съм Френси бус с такъв ограничител на скоростта, но Пежо ли беше, Ситроен ли, не помня. Шофьорчето се оплакваше, че повече от 100 не му позволява да вдига.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Чисто теоретично:Всеки чип тунер може да ти отреже горивните карти над определени обороти. Те обикновено правят точно обратното де.Примерно ако на 5-та е 3000 оборота със 120 км/ч - режеш на 3000 оборота и от там нататък компа не подава гориво.Проблема е, че и на ниските предавки няма да може да се вдига над 3000 оборота.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар