Дали някой има идея за такова устройство, което не позволява да се кара над предварително зададена скорост(например 130) за лек автомобил. Ясно ми е, че има за бусове/камиони, но те са свързани с тахографи, каквито при лек автомобил нямат смисъл. Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ограничител на скоростта за лек автомобил
Collapse
X
-
Re: Ограничител на скоростта за лек автомобил
vital написа:Дали някой има идея за такова устройство, което не позволява да се кара над предварително зададена скорост(например 130) за лек автомобил. Ясно ми е, че има за бусове/камиони, но те са свързани с тахографи, каквито при лек автомобил нямат смисъл. БлагодаряPunto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
-
Става въпрос за нещо "aftermarket". Вариант с писукане или светлинна сигнализация не ми върши работа.Идеята е точно да се ограничи безсмилесното "газ до ламарината". Колата се движи по определен маршрут, където макс. ограничение е 90 и то само в много малка част от пътя, така че 120-130 е предостатъчен толеранс за "измъкване" от ситуации.Мисля, че е излишно да споменавам, че колата е служебна
Коментар
-
На служебните автомобили практикуват монтирането на GPS система и глоби за водачите.На автомобилите на Виваком има такива системи и когато в централата засекат за втори път, че се движиш в нарушение, ти се обаждат по телефона да върнеш ключовете като се прибереш и да минеш да си вземеш заплатата. Системата има връзка с датчика за нивото на горивота, та и тук няма мърдане.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
GPS-a е проучен, но е като краен случай, тъй като идва доста скъп, a и няма да му ползвам другите екстри и не си заслужава. Горивото и маршрута не са проблем.А колата е Vw Touran 2007.Питах един "диагностицик" и той ми каза, че би могъл да го направи, но моя отговорност, не бил сигурен в резултата. От Порше проверяват каква е възможността, но още не са се обадили.
Коментар
-
Най-лесно става на автомобили с автоматична скоростна кутия и/или с инсталиран круизконтрол.Иначе всеки може да си направи подобно нещо. Вземет се импулсите от сензора за скоростта (VSS мисле се наричаше) и след интегрирате се получава напрежение пропорционално на скоростта. От тук се прави една схема, която при превишаване на някакъв зададен праг ограничава притока на гориво, захранването на бобината или нещо друго.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Такава екстра имаше старата ми служебна кола Citroen C4 . Задаваш си 60км/ч и неможе да ги надмине колкото и да ти се иска. Често съм я ползвал за градско каране. Така се спасяваш от доста нарушения. А в града са малко местата и нещата заради които ще ти се наложи да стъпиш на газта до метала...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Re: Ограничител на скоростта за лек автомобил
rebel написа:vital написа:Дали някой има идея за такова устройство, което не позволява да се кара над предварително зададена скорост(например 130) за лек автомобил. Ясно ми е, че има за бусове/камиони, но те са свързани с тахографи, каквито при лек автомобил нямат смисъл. Благодаря
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар