Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ограничител на скоростта за лек автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ограничител на скоростта за лек автомобил

Дали някой има идея за такова устройство, което не позволява да се кара над предварително зададена скорост(например 130) за лек автомобил. Ясно ми е, че има за бусове/камиони, но те са свързани с тахографи, каквито при лек автомобил нямат смисъл. Благодаря

Re: Ограничител на скоростта за лек автомобил

vital написа:
    Дали някой има идея за такова устройство, което не позволява да се кара над предварително зададена скорост(например 130) за лек автомобил. Ясно ми е, че има за бусове/камиони, но те са свързани с тахографи, каквито при лек автомобил нямат смисъл. Благодаря
    При мен може да се зададе ограничение и като надвишиш скороста почва да издава един гаден пиукащ звук, но не може да се настрой така, че да не можеш да развиеш повече от предварително зададената скорост....незнам дали има такова устройство.
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Виждал съм такава екстра в Мерцедес, но веднага ми идва на ум, че това е ненужно, защото понякога точно газ до ламарината, може да те измъкне от кофти ситуации.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Така е, при Мерцедес го има. Колкото до "газ до ламарината" - натискаш бутона и си готов.

Коментар

Става въпрос за нещо "aftermarket". Вариант с писукане или светлинна сигнализация не ми върши работа.Идеята е точно да се ограничи безсмилесното "газ до ламарината". Колата се движи по определен маршрут, където макс. ограничение е 90 и то само в много малка част от пътя, така че 120-130 е предостатъчен толеранс за "измъкване" от ситуации.Мисля, че е излишно да споменавам, че колата е служебна

Коментар

Каква е колата ? Дали няма да може да се сложи Vmax софтуерно ?
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

............а моят Фиат имаше болт на педала на газта.....фабрично......просто онемях от изненада...
              1234567890

Коментар

На служебните автомобили практикуват монтирането на GPS система и глоби за водачите.На автомобилите на Виваком има такива системи и когато в централата засекат за втори път, че се движиш в нарушение, ти се обаждат по телефона да върнеш ключовете като се прибереш и да минеш да си вземеш заплатата. Системата има връзка с датчика за нивото на горивота, та и тук няма мърдане.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

GPS-a е проучен, но е като краен случай, тъй като идва доста скъп, a и няма да му ползвам другите екстри и не си заслужава. Горивото и маршрута не са проблем.А колата е Vw Touran 2007.Питах един "диагностицик" и той ми каза, че би могъл да го направи, но моя отговорност, не бил сигурен в резултата. От Порше проверяват каква е възможността, но още не са се обадили.

Коментар

Най-лесно става на автомобили с автоматична скоростна кутия и/или с инсталиран круизконтрол.Иначе всеки може да си направи подобно нещо. Вземет се импулсите от сензора за скоростта (VSS мисле се наричаше) и след интегрирате се получава напрежение пропорционално на скоростта. От тук се прави една схема, която при превишаване на някакъв зададен праг ограничава притока на гориво, захранването на бобината или нещо друго.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

Не е автомат, но има круиз контрол :D

Коментар

Такава екстра имаше старата ми служебна кола Citroen C4 . Задаваш си 60км/ч и неможе да ги надмине колкото и да ти се иска. Често съм я ползвал за градско каране. Така се спасяваш от доста нарушения. А в града са малко местата и нещата заради които ще ти се наложи да стъпиш на газта до метала...
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Е това е автопилот/круизконтрол...

Коментар

При новите опели е възможно софтуерно да се ограничи, за твоята кола не знам
                            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Re: Ограничител на скоростта за лек автомобил

rebel написа:
                              vital написа:
                              При мен може да се зададе ограничение и като надвишиш скороста почва да издава един гаден пиукащ звук, но не може да се настрой така, че да не можеш да развиеш повече от предварително зададената скорост....незнам дали има такова устройство.
                              има такова устроиство в пежо 407 и колкото и да натискаш не върви над скоростта дет си настроил

Коментар

Working...
                              X