Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Получих призовка!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз само ще ви дам един съвет на всички - ако получите такава призовка, стандартна бланка от МВР, на нея по средата в долната половина пише, че може да се явите с адвокат. Възползвайте се от това право. И още - това е единствения друг начин да ви накарат да отидете в поделение на МВР, освен ако не ви наложат мярка за задържане - всякакво обаждане по телефона и прочее не е такъв начин. А мярка за задържане се налага в поделение, затова и има практиката "служителя да ви покани", което съгласно конвенцията за правата на човека си е незаконно отвсякъде, ако вие не желаете да отговорите на поканата. Но това е друга тема.

Коментар

Пич, ако си виновен, признай си, изповядай се пред форума и ще ти олекне . Ако не - какъв е проблемът? Държиш на своето и това е. Какви 70 лв. ще плащаш, защо ще ги плащаш, ако си невинен?! Аз ако имах 70 лв., ехееее... Некви пенсии щели ЕВЕНТУАЛНО да кажат, че са те видели. Глупости на търкалета - отпечатъци има ли, нещо друго, което те уличава пряко в това ужасно престъпление ?
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

emdless4 написа:
        Аз само ще ви дам един съвет на всички - ако получите такава призовка, стандартна бланка от МВР, на нея по средата в долната половина пише, че може да се явите с адвокат. Възползвайте се от това право. И още - това е единствения друг начин да ви накарат да отидете в поделение на МВР, освен ако не ви наложат мярка за задържане - всякакво обаждане по телефона и прочее не е такъв начин. А мярка за задържане се налага в поделение, затова и има практиката "служителя да ви покани", което съгласно конвенцията за правата на човека си е незаконно отвсякъде, ако вие не желаете да отговорите на поканата. Но това е друга тема.
        Ти, приятелю, осъзнаваш ли, че го вкарваш в затвора? По добре, да беше го посъветвал да погледне в гугъл, определено е по добре за него.

Коментар

Аз ако бях виновен направо на полицая щях да се изповядам и да ми мине всичко, ама не съм аз . Аз ако съм сигурен, че няма да се стигне до дело или съд няма да и предлагам споразумение да оттегли жалбата и да и платим огледалото. Но главният проблем е че ако тя се навие да го направим, другите 4-ма няма да искат да платят и пак аз съм под ножа, щото мене повече ме е страх за бъдещето ми и затова ще се наложи сигурно аз да платя 70лв за грешките на другия. Бе страшна история за едно огледало. А за свидетелите малко не ми се вярва, тъй като както споменах беше тъмно, а дочух че повечето били възрастни. А и не знам дали наистина има свидетели или само ни плашат. Но проблема е че ако има и ме "разпознаят" сигурно не мога да им оспорвам мнението. Дано ен се стигне до разпознаване . А да се оправим със споразумение. А аз ако след време разбера кой е истинския виновник и се окаже този в когото се съмнявам, ще предпочете да е бил в затвора вместо да ме топи .

Коментар

Не съм юрист и дано не те подведа, но щом си невинен, просто се придържай към истината - не си го извършил ти, не знаеш кой е. Едва ли някой ще си усложнява живота да свидетелства без да е сигурен, още повече, че става дума за кокошкарска история.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колега, хората с "Д"жипове(знаете какво имам в предвид) убиват по пътищата, а ти за едно огледало се плашиш, вярно, че ние - обикновенните граждани и за една кокошка ще ни "окошарят", но не вярвам за това огледало да стане такава олелия и все пак - търси си правата докрай, невинен - невинен. (точка) Успех
              Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Абе мътна е цялата работа. Пък и авторът май наистина не казва всичко. Аз затова разправям, че полицията не разнася призовки. Дано всичко мине ОК, прекалено кокошкарска е цялата работа. Пък и как така точно тази "групичка" е нарочена, след като според авторът "не е ясно" дали наистина е имало свидетели.

Коментар

ilkoD написа:
                  emdless4 написа:
                  Ти, приятелю, осъзнаваш ли, че го вкарваш в затвора? По добре, да беше го посъветвал да погледне в гугъл, определено е по добре за него.
                  Колега, как явяването с адвокат може да го вкара в затвора, че не ми става ясно???

Коментар

Orcinus написа:
                    Абе мътна е цялата работа. Пък и авторът май наистина не казва всичко. Аз затова разправям, че полицията не разнася призовки. Дано всичко мине ОК, прекалено кокошкарска е цялата работа. Пък и как така точно тази "групичка" е нарочена, след като според авторът "не е ясно" дали наистина е имало свидетели.
                    Задай въпрос и ще ти отговоря щом смяташ, че не казвам всичко. Полицай ми я донесе защото ми е квартален. Съмнявам се във свидетелите, защото един от другите заподозрени е бил заплашван както мен, че има хора който са го видели как точно той го чупи и ще го разпознаят със сигурност(и на мен ми беше казано същото и полицая май иска някой да си признае от страх). Та този заподозряния искал да отидат свидетелите и да кажат дали е той. И си излязъл докато стане време за срещата, обаче като отишъл полицая(следователя) казал - а те сега ги няма, ай някой друг път ще стане . На мен ми бе говорено същото за свидетелите, и ми сочеше часовника и викаше - ще ги извикаме след малко и ще те разпознаят. Но аз бях предупредил, че имам важна работа и ме пуснаха да си ходя, без да давам дори обяснения(е направих го ама следващия ден). След като питах полицая в колко часа е било счупено огледалото, той ми каза в 24,00 когато минавате вие. А ние минахме от там в периода 23:25 до към 23:45часа. И другият проблем е че каза когато минавате вие, а ние минахме на три групи през определено разстояние(време). И май "стрелят" на посоки за да видят дали някой от страх няма да си признае, също така полицая е споменал на едни други не участвали в случката, че този случай няма да го третират като престъпление(това не знам как да го разбирам). Та кажете ми кое е съмнителното и кое съм прикрил за да ви разясня. А колегата който пита как с явяване на адвокат може да ме вкара в затвора. Ами ако съм невинен ще отида без адвокат за едно глупаво разпитване. Ако водя адвокат с мен значи имам нещо да крия и трябва някой да ме защитава. Но стигне ли се до съд, адвоката е неизбежен.

Коментар

nelegalniq написа:
                      А колегата който пита как с явяване на адвокат може да ме вкара в затвора. Ами ако съм невинен ще отида без адвокат за едно глупаво разпитване. Ако водя адвокат с мен значи имам нещо да крия и трябва някой да ме защитава. Но стигне ли се до съд, адвоката е неизбежен.
                      Цялата ни държава е на тоя хал заради такова мислене! Ако си невинен ще отидеш с адвокат и няма полицай/дознател, който да ти се дърви, отваря, заплашва, показва пистолети, недай си боже и да ги насочва.
                      Ако водя адвокат с мен значи имам нещо да крия и трябва някой да ме защитава.
                      Моля те покажи ми в кой закон го пише това - "ако призования води защитник при явяването си, значи има нещо да крие" Ползата от адвоката е да следи дали се спазват правата ти в случая.

Коментар

Е да, адвоката си трябва ама като се замислиш, ти примерно ако получиш призовка в която пише - за справка. Веднага ли ще потърсиш адвокат да дойде с теб?

Коментар

Не мога да дам правен съвет, но ми е странно що за приятели ще те накиснат така? Съберете пари, платете огледалото и да ви се маха от главата тая простотия. Щом полицията се е хванала толкова сериозно с тая кокошкарска история, явно собственика на колата със счупеното огледало е пуснал някакви връзки.
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

nelegalniq написа:
                            Orcinus написа:
                            Задай въпрос и ще ти отговоря щом смяташ, че не казвам всичко. Полицай ми я донесе защото ми е квартален. Съмнявам се във свидетелите, защото един от другите заподозрени е бил заплашван както мен, че има хора който са го видели как точно той го чупи и ще го разпознаят със сигурност(и на мен ми беше казано същото и полицая май иска някой да си признае от страх). Та този заподозряния искал да отидат свидетелите и да кажат дали е той. И си излязъл докато стане време за срещата, обаче като отишъл полицая(следователя) казал - а те сега ги няма, ай някой друг път ще стане . На мен ми бе говорено същото за свидетелите, и ми сочеше часовника и викаше - ще ги извикаме след малко и ще те разпознаят. Но аз бях предупредил, че имам важна работа и ме пуснаха да си ходя, без да давам дори обяснения(е направих го ама следващия ден). След като питах полицая в колко часа е било счупено огледалото, той ми каза в 24,00 когато минавате вие. А ние минахме от там в периода 23:25 до към 23:45часа. И другият проблем е че каза когато минавате вие, а ние минахме на три групи през определено разстояние(време). И май "стрелят" на посоки за да видят дали някой от страх няма да си признае, също така полицая е споменал на едни други не участвали в случката, че този случай няма да го третират като престъпление(това не знам как да го разбирам). Та кажете ми кое е съмнителното и кое съм прикрил за да ви разясня. А колегата който пита как с явяване на адвокат може да ме вкара в затвора. Ами ако съм невинен ще отида без адвокат за едно глупаво разпитване. Ако водя адвокат с мен значи имам нещо да крия и трябва някой да ме защитава. Но стигне ли се до съд, адвоката е неизбежен.
                            Ти май друго не искаш да разбереш. Как така полицията ви е намерила именно вас? Не някой друг или някои други? Как е стигнала до вас. Ето това премълчаваш.

Коментар

Orcinus написа:
                              Ти май друго не искаш да разбереш. Как така полицията ви е намерила именно вас? Не някой друг или някои други? Как е стигнала до вас. Ето това премълчаваш.
                              Амииии премълчавам, точно този въпрос не сте ми задавали . Как е стигнато до нас ли? Един от нашата група и е комшия на тази пу*ка(я има 25-27 години я не, пък и хубава бе мамицата и ), та като видяла че огледалото го няма, лепнала нашия и айде в полицията да каже дали не знае нещо(сигурно е разбрала че през нощта е излизал и е минал от там с компания ). И тоз нашия гламурник споменал едно име от компанията, и от там се почва всеки да "топи" другия за да се отърве. Да ама по думите на полицая разбираш ли всички били натопили мене(това го казва на още двама че се отнася за тях за да си "признаят" и да се отърват леко). Та това е общо взето, ако има още нещо питайте. Аз говорих с един познат(кажи речи роднина) полицай и бивш следовател който каза, че шанса да се стигне до дело и до съд е кажи речи никакъв. Ама сега в петъка ще бъдем всички отново на куп(през деня ще бъде, и няма да пием не си пазете колите) та ще обсъдим варианта да и съберем парички и да оттегли жалбата.

Коментар

nelegalniq написа:
                                Благодаря на колегата за информацията. Сега ще ви кажа днес какво стана в полицията. Отидох си аз да си изчакам да ме извикат(един полицай познат беше говорил със следователя и той се държа човешки с мен), та влязох си аз, и тоя нашия пак с въпросите. Помислили си(демек да си призная), казах му че нищо не съм направил. Започнахме с въпросите и обясненията. А самото обяснение той го писа на компютъра докато аз му отговарях. За хората който бяха във втората група и не са биле с нас му казах, а също му казах и кой им беше главния тогава(този дето ме набеждава). Не съм казвал дали имам съмнения макар че намекнах. Също така ме пита за алкохола и аз му казах че съм пил. После ме пита пиян ли беше , казах не само почерпен. Също така му споменах за колата(на приятеля ни) която е 20 метра преди счупената и я хлопнах по тавана за да и се включи алармата(по добре аз да кажа от колкото другите да ме накиснат). Дано не е грешка, че съм казал истината.По принцип в момента това разследване е в следствие на подадена жалба(то си пишеше ЖАЛБА на началната страница) за счупеното огледало. И след като си дадох показанията, следователя ми каза, дано не ме лъжеш че не си ти, защото ако те разпознаят "свидетелите"(който се криели и гледали от някъде, а каква видимост са имали в тъмното не знам, и не знам дали може да им се оспорва думата), та ако ме биле разпознаели щяло да се повдигне дело срещу мен. Да ме обвинят за огледалото(което е споменато в жалбата че струва целиии 70лв ), а освен за огледало и за лъжесвидетелстване(защото казвам истината че съм невинен, ама тези съмнителни комшии свидетели ) и можело да последва лишаване от свобода за 5 години(а аз мисля да кандидатствам за студент в Русе и ми се проваля живота). Та направо си признавам че ме е страх за свободата ми вече, и какво ще става .Той следователя ми каза че ще се носи на прокурор да разглежда случая и после на съд . Не знам дали ще се занимават с едно огледало за 70лв, но аз мисля да говора с потърпевшата и да и дадем тези 70лв че да оттегли тази жалба и да се приключи. Вие какво мислите.
                                Колега,ако искате адекватен съвет трябва и честно обяснение.Може би си чувал приказката,че при лекар,адвокат и полицай се казва всичко.Ако имаш питане дай на лични.
                                Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Working...
                                X