Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неплатен фиш?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Май почна да ми се избистря картинката.Фиша е от август месец миналата година.По това време може да не са минали двете години без актове и да съм имал останали някакви точки-незнам колко към онзи момент.С НЕплащането си на фиша той е станал акт и ми отнемат точки толкова,че да нямам нищо вече.Как мислите,има ли логика и дали е възможна тази ситуация?Ще чакам тази служителка да се върне от отпуска и със ВРЪЗКИ задължително отивам да разнищя ситуацията.Ако отида по надлежния ред и направо ще ми вземат документа без да ме питат,както стана с комшията-отива да си провери колко точки са му останали и лелката му казва да се качи директно при началника да си поговорят.

Коментар

Не, категорично няма логика и такава ситуация е невъзможна. Фишът е фиш, точка по въпроса. Констатирано нарушение, с което си съгласен, за което е предвидена само парична глоба. Например - превишена скорост извън града от 11 до 20 км/ч. Актът е нещо друго. С акт те обвиняват, че си извършил нещо. Пише се акт ако не си съгласен с това, в което те обвиняват, или не е предвидена точна парична глоба, а да речем глоба и отнемане на точки. Сам по себе си фактът, че имаш фиш показва, че ти е наложена само парична глоба. Фишът не се превръща никога в нищо, освен във "фиш с изтекла давност". Имаш седем дни да го платиш, ако не бъркам, след което започват да текат лихви. Освен това, както казах, за нарушението, което спомена - не се предвижда отнемане на точки, и ако си сигурен, че са минали 2 години от последния път, когато са ти отнети точки - то те са се възстановили автоматично до максималния брой, освен ако след последното отнемане не си изгубил правоспособност. В този случай книжката ти е невалидна и трябва да се явиш на изпит не по-рано от 6 месеца след загубата на правоспособност. Не са ти отнети точките заради този фиш С фиш не се отнемат точки. Или е заради нещо друго, което си забравил, или е станала техническа грешка. Ако си сигурен в себе си - няма място за притеснения. Отиваш и правите справка на място, с позната, без позната, както решиш.

Коментар

ogi28b написа:
        Фишът не се превръща никога в нищо, освен във "фиш с изтекла давност". Имаш седем дни да го платиш, ако не бъркам, след което започват да текат лихви.
        Не е съвсем така от гледна точка на събираемостта на глобата:"(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление."Иначе за всичко останало Оги е прав. Това горното дето съм го написал не касае наказанието. Важи единствено за начина на събиране на глобата.

Коментар

Значи нищо не ми се е изяснило.Може нещо да ппропускам,но съм сигурен,че в последните 2-3 години нямам акт,само рушветче и то едно.Ще се ходи в КАТ,но като ме е страх да не ми барнат книжлето,че после тези категории никога не мога ги изкарам.

Коментар

Сега ми изкочи и друг вариант.Преди да речем две години съм бил на минус няколко точки да речем и въпреки,че са минали тези две години аз още да си стоя без точки,а пък никои не ми е искал книжката?Възможен ли е такъв сценарий?

Коментар

Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Пък не съм от най-примерните водачи и през живота си съм давал само един единствен път рушвет на катаджия преди доста години, и то щото той си поиска... ("ако почерпиш, няма да пишем")... Не ползвам радар-детектор.Чудна работа...

Коментар

Докато се науча да слагам колан знаеш ли колко заминаха?Не карам бързо,но не се и влача по междуселищните пътища.Все за дребни неща са ми ги взимали.Иначе съм си карък,от 10 коли точно мен ще спрат.За рушвети не ми се говори,че заради това,че съм се заплеснал и хоп 10-15 км отгоре.Не дърпай дявола,явно си трябва и късмет.За последните две години са ме спирали само три пъти,просто ситуацията е такава.Ааа и друго,шефа като каже в 12,00 бегай до София и аз трябва в 17,00 да съм в градината да взема детето как да стане.

Коментар

willow75bg написа:
                  Сега ми изкочи и друг вариант.Преди да речем две години съм бил на минус няколко точки да речем и въпреки,че са минали тези две години аз още да си стоя без точки,а пък никои не ми е искал книжката?Възможен ли е такъв сценарий?
                  В момента в който останеш на минус с точките - губиш правоспособност. Това, че не са ти искали книжката си е техен проблем. Ако обаче си изгубил правоспособност - все едно караш без книжка, защото реално нямаш валидна такава. Ако те спрат и направят проверка - ще разберат.

Коментар

Immortal написа:
                    Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Чудна работа...
                    Взимат ги бре, пък и не са особенно много, а по улиците са нафъргали едни безмислени знаци дето имат за цел само да ограничават, и да хранят, а не да улесняват, и уреждат по лесното и безопасно предвиждане от А до Б......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

willow75bg написа:
                      АЗ лично ще се погрижа да нямаш право да управляваш моторни превозни средства, по републиканската пътна мрежа! (т`ва не е майтап)!!! ти пич си бил на минус!!! можеш да убиеш сина ми или децата на много българи!!!)

Коментар

ilkoD написа:
                        АЗ лично ще се погрижа да нямаш право да управляваш моторни превозни средства, по републиканската пътна мрежа! (т`ва не е майтап)!!! ти пич си бил на минус!!! можеш да убиеш сина ми или децата на много българи!!!)
                        По мое мнение се палиш излишно - доколкото виждам човека допуска някакъв вариант, който е много възможно и да е истина, но може и да не е, а ти веднага го изправи до стената и запъна спусъка......И все пак не искам да питам тебе да даваш пример с това, че виждам че изглеждаш чувствителен, но ако някой пречука семейството ми на улицата, за мен лично ще е малка разликата дали той е бил света вода ненапита, или пиян като мотика или без точки......ква е разликата за мен - те са мъртви в края на краищата и нито пияните ще свършат, нито тия без точки ще спрат да карат както у нас, така и по света.....
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          Immortal написа:
                          Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Чудна работа...
                          Взимат ги бре, пък и не са особенно много, а по улиците са нафъргали едни безмислени знаци дето имат за цел само да ограничават, и да хранят, а не да улесняват, и уреждат по лесното и безопасно предвиждане от А до Б......
                          Като е встрани от темата, може да заформим една дискусия: колко точки трябва да има шофьорът? Може и в нова тема дори. 39 са малко, може би 4620 е добре? Айде да не се изразявам в първо лице, ед. ч., ама как пък има шофьори, които разполагат с пълен актив и никога не са им отнемали и една точка? Има шофьори, които като видят знак 40 или 50 - набиват си спирачките и спазват ограничението, колкото и безсмислена да изглежда. Като има непрексъната линия - не изпреварват, колкото и лесно и бързо да изглежда, че ще стане. Като стане жълто - спират, а не дават газ за да минат на "тъмно-жълто-към-оранжево-почти-червено". Има шофьори и шофьори. Ако 39 точки за някои са малко, то за други са прекалено много. Според мен например са много. Между 10 и 15 е добре. Правиш едно нарушение - вземат ти половината. Правиш второ - оставаш без книжка. После ходи пак на изпит. Точно за да се придвижиш БЕЗОПАСНО от А до Б - затова има ограничения, иначе ще се юрнеш с незнайна скорост. Ти лично - може би не, но стотици други - да.

Коментар

Не казвам да няма ограничения - да ги има, но да са разумно поставени - често минавам пътя СТЗГ - Нова З - днеска бройх ограниченията - от НЗ до СТЗГ имаше 26 знака с ограничение 40 или 50......тва на разстояние между двата града и път за морето от 35 км......на всяка кьорава отбивка 40 или 50.......тук вече вината е не само на малоумното поставяне - тук вина има скапаната държава - в не толкова скапаните държави при отбивки и прочее места има едно хитро платно, наречено "ускорителна лента" която може да спести едно намаляне на скороста от 90 на 50 да речем.....Пътищата са така направени че е трудно да караш в средно натоварено движение без да се изнервиш......знаците са поставени абсолютно малоумно, и толкова нагъсто като с това се постига само едно нещо - шофера почва да ги игнорира или да не ги спазва не виждайки никакъв смисъл да се сурка с 40 по огледален път с две платна в посока и мантинели отстрани.......след като се изгради тоя манталитет в повечето шофери, скапаната държава идва и вика - Ето, всяко нарушение е или от превишена скорост, или от друго нарушение на шофера, те са виновни".....после идват медиите и дават още малко масълце в огъня......казват превишена скорост, несъобразена или прочее.......в 90% е виновен драйвера......никой примерно не казва колко от проишествията стават от тесен и кофти път, дупки по пътя.....в много от случайте потърпевшите дори не са и живи да го кажат, дори и да са живи и да се знае какво е станало, медиите и КАТ вече са създали впечатлението у ежедневния потребител - ВИНАТА Е У ШОФЕРА......край на дебата.......И затва докато нещата и манталитета в тая държава са устроени по тоя начин, докато пътищата ни не станат пътища, регулирането и означението им като хората, куките като куки, аз карам така както преценя че съм безопасен за себе си и околните, обръщайки внимание само на 3 пътни знака по сериозно, тия с ограниченията за просто някви кръгли неща дето подминавам.......мое да звуча скандално, мое някой да реши да ме спре от движение, мое да ми тегли две майни, но тва е моят избор, практикувам го всеки ден от 17 години насам и съм мноооого добре........П.П - законите не са особенно кофти - прилагането им е неправилно.....
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ogi28b написа:
                              ФЕРАРИСТ написа:
                              Immortal написа:
                              Като е встрани от темата, може да заформим една дискусия: колко точки трябва да има шофьорът? Може и в нова тема дори. 39 са малко, може би 4620 е добре? Айде да не се изразявам в първо лице, ед. ч., ама как пък има шофьори, които разполагат с пълен актив и никога не са им отнемали и една точка? Има шофьори, които като видят знак 40 или 50 - набиват си спирачките и спазват ограничението, колкото и безсмислена да изглежда. Като има непрексъната линия - не изпреварват, колкото и лесно и бързо да изглежда, че ще стане. Като стане жълто - спират, а не дават газ за да минат на "тъмно-жълто-към-оранжево-почти-червено". Има шофьори и шофьори. Ако 39 точки за някои са малко, то за други са прекалено много. Според мен например са много. Между 10 и 15 е добре. Правиш едно нарушение - вземат ти половината. Правиш второ - оставаш без книжка. После ходи пак на изпит. Точно за да се придвижиш БЕЗОПАСНО от А до Б - затова има ограничения, иначе ще се юрнеш с незнайна скорост. Ти лично - може би не, но стотици други - да.
                              По ред на номерата:1.Точките са ми малко на мене,към 50 ме устройват ... 2.Като вида знак 40 или 50 набивам спирачки,щото може куките да се крият коварно зад някое разлистило се дървенце или храстче и да ми пръснат панаира.То амън вече на път гладък като коприна с две платна да ми сложат ограничение 40 или на извънградско както си караш 60,после пак си караш чинно с 90 пак знак 60.3.Да не говорим на колко места има непрекъсната линия,дето ако ги питаш що са я сложили,не могат да ти кажат.Пък на колко места липсва въобще маркировка е отделен въпрос ... 4.Като знам,че при мен е на жълто и на другите зелено светва след 4 секунди,спокойно свалям скорост надолу и давам газ до ламарината ... И така се придвижвам от т. А до т.Б
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

ilkoD написа:
                                willow75bg написа:
                                Много се палиш колега,не така с рогата напред.Питах просто като вариант е ли възможно такава ситуация-хипотетично.Мен всичките ми отнети точки са били само за предпазен колан,докато се науча да го слагам редовно и фръкнаха.Никои не е застрохован от катастрофи и т.н.,но смея да твърдя,че съм доста предпазлив и внимателен шофер с доста километри зад гърба си и то дори и с опит при Големи камиони.Не съм от онези рацери дето карат безразумно,мина това време доста отдавна.Относно децата и аз имам такива,даже и ги возя,да не съм тръгнал да ги убивам?Много прибързваш с заключенията.Днес пусна ли си фаровете?Задай си въпроса ти изряден ли си напълно,спазваш ли всички знаци-дори и тези безумните,никога не си правил грешки?Ако е така ти ще си пример за целия форум,ще се издигнеш в нашите очи.

Коментар

Working...
                                X