Май почна да ми се избистря картинката.Фиша е от август месец миналата година.По това време може да не са минали двете години без актове и да съм имал останали някакви точки-незнам колко към онзи момент.С НЕплащането си на фиша той е станал акт и ми отнемат точки толкова,че да нямам нищо вече.Как мислите,има ли логика и дали е възможна тази ситуация?Ще чакам тази служителка да се върне от отпуска и със ВРЪЗКИ задължително отивам да разнищя ситуацията.Ако отида по надлежния ред и направо ще ми вземат документа без да ме питат,както стана с комшията-отива да си провери колко точки са му останали и лелката му казва да се качи директно при началника да си поговорят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неплатен фиш?
Collapse
X
-
Не, категорично няма логика и такава ситуация е невъзможна. Фишът е фиш, точка по въпроса. Констатирано нарушение, с което си съгласен, за което е предвидена само парична глоба. Например - превишена скорост извън града от 11 до 20 км/ч. Актът е нещо друго. С акт те обвиняват, че си извършил нещо. Пише се акт ако не си съгласен с това, в което те обвиняват, или не е предвидена точна парична глоба, а да речем глоба и отнемане на точки. Сам по себе си фактът, че имаш фиш показва, че ти е наложена само парична глоба. Фишът не се превръща никога в нищо, освен във "фиш с изтекла давност". Имаш седем дни да го платиш, ако не бъркам, след което започват да текат лихви. Освен това, както казах, за нарушението, което спомена - не се предвижда отнемане на точки, и ако си сигурен, че са минали 2 години от последния път, когато са ти отнети точки - то те са се възстановили автоматично до максималния брой, освен ако след последното отнемане не си изгубил правоспособност. В този случай книжката ти е невалидна и трябва да се явиш на изпит не по-рано от 6 месеца след загубата на правоспособност. Не са ти отнети точките заради този фиш С фиш не се отнемат точки. Или е заради нещо друго, което си забравил, или е станала техническа грешка. Ако си сигурен в себе си - няма място за притеснения. Отиваш и правите справка на място, с позната, без позната, както решиш.
Коментар
-
ogi28b написа:Фишът не се превръща никога в нищо, освен във "фиш с изтекла давност". Имаш седем дни да го платиш, ако не бъркам, след което започват да текат лихви.
Коментар
-
Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Пък не съм от най-примерните водачи и през живота си съм давал само един единствен път рушвет на катаджия преди доста години, и то щото той си поиска... ("ако почерпиш, няма да пишем")... Не ползвам радар-детектор.Чудна работа...
Коментар
-
Докато се науча да слагам колан знаеш ли колко заминаха?Не карам бързо,но не се и влача по междуселищните пътища.Все за дребни неща са ми ги взимали.Иначе съм си карък,от 10 коли точно мен ще спрат.За рушвети не ми се говори,че заради това,че съм се заплеснал и хоп 10-15 км отгоре.Не дърпай дявола,явно си трябва и късмет.За последните две години са ме спирали само три пъти,просто ситуацията е такава.Ааа и друго,шефа като каже в 12,00 бегай до София и аз трябва в 17,00 да съм в градината да взема детето как да стане.
Коментар
-
willow75bg написа:Сега ми изкочи и друг вариант.Преди да речем две години съм бил на минус няколко точки да речем и въпреки,че са минали тези две години аз още да си стоя без точки,а пък никои не ми е искал книжката?Възможен ли е такъв сценарий?
Коментар
-
Immortal написа:Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Чудна работа...Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
willow75bg написа:Сега ми изкочи и друг вариант.Преди да речем две години съм бил на минус няколко точки да речем и въпреки,че са минали тези две години аз още да си стоя без точки,а пък никои не ми е искал книжката?Възможен ли е такъв сценарий?
Коментар
-
ilkoD написа:АЗ лично ще се погрижа да нямаш право да управляваш моторни превозни средства, по републиканската пътна мрежа! (т`ва не е майтап)!!! ти пич си бил на минус!!! можеш да убиеш сина ми или децата на много българи!!!)Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Immortal написа:Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Чудна работа...
Коментар
-
Не казвам да няма ограничения - да ги има, но да са разумно поставени - често минавам пътя СТЗГ - Нова З - днеска бройх ограниченията - от НЗ до СТЗГ имаше 26 знака с ограничение 40 или 50......тва на разстояние между двата града и път за морето от 35 км......на всяка кьорава отбивка 40 или 50.......тук вече вината е не само на малоумното поставяне - тук вина има скапаната държава - в не толкова скапаните държави при отбивки и прочее места има едно хитро платно, наречено "ускорителна лента" която може да спести едно намаляне на скороста от 90 на 50 да речем.....Пътищата са така направени че е трудно да караш в средно натоварено движение без да се изнервиш......знаците са поставени абсолютно малоумно, и толкова нагъсто като с това се постига само едно нещо - шофера почва да ги игнорира или да не ги спазва не виждайки никакъв смисъл да се сурка с 40 по огледален път с две платна в посока и мантинели отстрани.......след като се изгради тоя манталитет в повечето шофери, скапаната държава идва и вика - Ето, всяко нарушение е или от превишена скорост, или от друго нарушение на шофера, те са виновни".....после идват медиите и дават още малко масълце в огъня......казват превишена скорост, несъобразена или прочее.......в 90% е виновен драйвера......никой примерно не казва колко от проишествията стават от тесен и кофти път, дупки по пътя.....в много от случайте потърпевшите дори не са и живи да го кажат, дори и да са живи и да се знае какво е станало, медиите и КАТ вече са създали впечатлението у ежедневния потребител - ВИНАТА Е У ШОФЕРА......край на дебата.......И затва докато нещата и манталитета в тая държава са устроени по тоя начин, докато пътищата ни не станат пътища, регулирането и означението им като хората, куките като куки, аз карам така както преценя че съм безопасен за себе си и околните, обръщайки внимание само на 3 пътни знака по сериозно, тия с ограниченията за просто някви кръгли неща дето подминавам.......мое да звуча скандално, мое някой да реши да ме спре от движение, мое да ми тегли две майни, но тва е моят избор, практикувам го всеки ден от 17 години насам и съм мноооого добре........П.П - законите не са особенно кофти - прилагането им е неправилно.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ogi28b написа:ФЕРАРИСТ написа:Immortal написа:Малко встрани от темата, ама да питам - кво ги правите тез точки, че така бързо ви свършват бе?!? Че и на минус чак ги докарвате...Моите никога не са падали под 30. Чудна работа...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
ilkoD написа:willow75bg написа:Сега ми изкочи и друг вариант.Преди да речем две години съм бил на минус няколко точки да речем и въпреки,че са минали тези две години аз още да си стоя без точки,а пък никои не ми е искал книжката?Възможен ли е такъв сценарий?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар