Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неплатен фиш?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Неплатен фиш?

    Колеги,голям проблем.Ситуацията е следната.Пред шефа и колегите се дуя,че вече почти три години нямам акт и си имам всички точки.Намерих връзки да го проверя и в КАТ,но се оказва че нямам никакви.Чудя се какво става като съм абсолютно сигурен,че в последните две-три години/не помня точно/нямам акт,а полицайчето ме пита:-Да не би да имаш неплатен фиш?И аз чак тогава зацепвам,че стои едно фишче за превишена скорост за 30лв.Забравил съм да го платя.Какво правим сега?Ще се плаща фиша,но дали ще си ми върнат точките?

    #2
    Глоба от 30 лева се налага ако си превишил разрешената скорост от 11 до 20 км/ч (чл. 182 от ЗДП). За такова превишение не се отнемат контролни точки, ако е актуална инфпормацията на сайта на един от КАТ-овете, който гледам. Все пак, ако са минали 2 години от последното нарушение, за което са ти отнели точки - възстановяваш всички до максималния им размер. Точките не стоят отнети, докато не плащаш фиша, а като платиш - да ги връщат.

    Коментар


      #3
      Превишението на скоростта ми беше около 20км деиствително и то защото местеха един знак на изхода за Плевен постоянно,ха тука ,ха там .Сигурен съм,че са минали две години от последното ми нарушение,но дали трябва да се подава молба или подобно.Автоматично ли ги възтановяват?Страх ме е вече да ходя в КАТ,че полицайчето уж на майтап ме пита сега ли ще оставям документа или ще чакам призовка.Мисълта ми е друга,дали този неплатен фиш се е превърнал в акт,но пък би трябвало да ме уведомят.Дори да е станал акт,чак пък всичките ли точки да изгърмят.

      Коментар


        #4
        Фишът си е фиш. Той е документ, с който ти си се съгласил на място, не си оспорвал нарушението, налагат ти глоба с фиш и вече дължиш парите. Актът е документ, с който те обвиняват, че нещо си извършил, но ти например не си съгласен и оспорваш, или пък не е превидена глоба с фиш за съответното. Това е. Ако нарушението действително е такова - превишение с 11-20, то за него не се отнемат точки. Дори да се отнемат - то те ще са 3, макар че 3 точки отнемат за превишение от 21 до 30. Ако за нарушението, което си извършил, се отнемат точки - то не може да ти бъде написан фиш, а само акт. С фиш се налага само парична глоба, ако има и друго предвидено, освен парите - съставя се акт. Точките се възстановяват по служебен ред. Просто минават 2 години, нямаш нарушение за отнемане на точки и те си стават 39. Нещо много насериозно си го взел този фиш, май. Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

        Коментар


          #5
          Реших да не ги"черпя" този път милиционерите и съм го захвърлил нейде фиша.Тоя моя познат да не ме хвърля по върбите нещо,или пък първо трябва да си платя и тогава да им излезе в системата какво е положението.Ще чакам да се върне колежката,която си отговаря за тези работи и тогава ще ми стане всичко ясно,само дано дотогава не полужа призовка.

          Коментар


            #6
            И аз имам един неплатен фиш от около 3 години и досега нищо. Дишай
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

            Коментар


              #7
              Еи от тва дишай ме е страх.нали знаеш,че точно когато не трябва ще те привикат.

              Коментар


                #8
                Ама няма за какво да те привикват. Имаш си валидна глоба, по нея си текат лихви, и толкова. Няма да ти е 30 лв, ще ти е примерно 45 с лихвите. За 3 години лихвата ти е по ОЛП +10 пункта, годишно. На лихвата лихва не се начислява. Само на главницата от 30 лв.

                Коментар


                  #9
                  Оги, ти нещо не си разбрал колегата.Той не се притеснява от неплатения фиш (и аз имам един такъв).Притеснява се от това, че при проверка на броя точки се оказва, че са му отнети всички точки, а той през последните 2-3 години няма регистрирани нарушения. За фиша, когато и да е съставен, точки не се отнемат.Според мен тук има нещо нередно и това НЕ Е че не си е платил колегата фиша.Добре би било ако може човек да си направи справка в КАТ на досието - т.е. на всички наложени му наказания за определен период от време. Тогава и ще лъсне що няма точки.Аз лично поне не съм чувал, за неплатена глоба, било фиш или акт, да отнемат ВСИЧКИ точки. Не съм чувал и да има такава разпоредба.Някой по-компетентен да каже, но според мен, нещо намирисва...Към Willow, колега, не търси връзки, а иди по официалния ред и си поискай справка за броя точки, и евентуално, ако ти дадат (не знам дали дават) - за извършените от теб нарушения за 3 години назад. И всичко ще си дойде на мястото.Може тая твоя "връзка" да си прави майтап с теб, а ти да се връзваш...

                  Коментар


                    #10
                    смело към КАТ с жалба в ръка, че неправомерно са ти отнето контролни точки.Иначе неплатен фиш след 14 дни ми каза полицая, че става акт.Но да са ти отнети всички точки заради фиша... май няма как да стане.

                    Коментар


                      #11
                      Според мен няма нищо общо с фиша.Отивай за справка-официална.
                      FIAT BRAVO 1.6
                      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

                      Коментар


                        #12
                        Не си първия и единствения, за жалост
                        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                        '97 Coupe 16VT 262WHP+

                        Коментар


                          #13
                          На мен онзи ден за 11км отгоре в градски условия ми написаха фиш 50лв но видях в последствие, просто го оставих във жабката да събира прах с останалите няколко фиша :P.
                          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

                          Коментар


                            #14
                            Давността на глобите в КАТ е 2 години, а ако са ти пращали официално писмо през това време например се гледа абсолютната давност от 3 години. След това не дължиш парите. Това е лично изпробвано от мен миналото лято като ми взеха книжката за 1 месец. Имах доста актове от едно хубаво време, през което ти връщаха талона без да си платил глобата и така си ми изтичаха по давност. Съответно преди да ми върнат книжката направиха справка какво дължа и ми излезна само един акт от преди почти 2 години за неправилно изпреварване на боклукджийския камион, щото имало непрекъсната линия и да съм го чакал да си изсипва кофите Трябваше си ми книжката иначе щеше да изчакам още 23 дни и този акт щеше да ми падне по давност и нямаше да го платя и него ама айде още 30 лв от мен да мине Та според мен колегата не дължи вече парите по фиша и разбира се това няма нищо общо с точките.
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                            Коментар


                              #15
                              Подкрепям двете по горни мнения......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

                              Коментар

                              Working...
                              X