Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся съвет за мотофреза

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Търся съвет за мотофреза

    Малко нетипична тема за авто-форум, но...От миналата година, в мен - най-върлия противник на борбата със земята, нещо се преобърна и то така, че сам не мога да се позная. Имам вила в близко до гр. Ямбол село с 1200 кв.м. двор. Дворът беше доста запустял. Купих си косачка и половината го изкосих няколко пъти. Стана прекрасно. Останалата част от двора изорах на есен, а на пролет фрезовах. Засях си лозе и овошки. Да ама се оказа, че засятото трябва да се фрезова често - поне веднъж месечно, а не е никак удобно да ползвам фрезата на приятел, който вече два пъти ми услужи. Явно ще трябва да се купува. Разполагам с ограничен бюджет и имайки предвид, че обработваното място не е кой знае колко съм се спрял на два варианта: това http://www.motofrezi.com/bg/products...ma-forteco-f90 и това http://www.motofrezi.com/bg/products...enia-sy-75---1 , но като че ли повече клоня към последното определено заради цената.Моля ако някой има преки наблюдения върху работата на показаните фрези или има други подходящи предложения - нека сподели. Гугъл не намери почти никакви отзиви за Гарденията, а за Призма Фортеко отзивите са много добри.
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

    #2
    има и по -евтини ,ти няма да я ползваш непрекъснато ,имаше едни дори с двутактов мотор вярно че по малка ширина фрезоват ,ама бяха около 300 кинта, нашите бяха взели такава за село ,изключително лесна за работа и лека,още повече че бяха насели различни култури и дървета и с малката фреза лесно се обикаляха,никога не им се налагаше и на веднъж да го фрезоват цялото
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

    Коментар


      #3
      Благодаря за отговора, но разбрах, че вече не се предлага техника с двутактови двигатели, а пък най-ефтината фреза която видях е един Einhel в Метро за 399 лв. но с ширина на фрезовене 36 см, което е крайно недостатъчно.
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

      Коментар


        #4
        Според мен,търси фреза с по-голяма широчина и дълбочина на фрезоване и по-голямо мощност на мотора.Варианта за закупуване на хубава фреза 2ра ръка също не е лош.
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

        Коментар


          #5
          Колега не разбирам много от фрези но често ми се налага да ползвам.Тази Gardenia направо можеш да я отпишеш като вариант понеже имам същата и всеки път като трябва да фрезовам освен да я разглобявам и да се чудя защо не работи друга работа не свършвам.
          Fiat Tipo 1.4 i.e

          Коментар

          Working...
          X