Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да разбира от DSLR-и ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой да разбира от DSLR-и ?

Става дума за един Nikon D70, който при натискане на shutter-a дава Err.Свалих обектива и гледам, че не движи огледалото, за разлика от друг такъв работещ.Идеи, насоки, посоки и т.н. :D
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

имаме тука едно фотографчетой ще си кажено явно си трябва сервиз, не е стилото да го ръчкаш сам :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

E aз и с поялника съм на Ти, но зависи все пак....
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1. Пробвай да изключиш и включиш.2. Смени обектива и виж дали го прави с друг.3. Това на автофокус ли го прави - ако да, смени на ръчен и виж дали работи4. Добре ли слагаш обектива?5. При всички случаи - носи за ремонт, ако е гаранционен, ако не - пак.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

1. няма ефект.2. пробвано3. и на авто и на ръчен4. да5 - краен варинт.Да уточня, че имам и второ тяло работещо.Прехвърлям всичко на другото тяло и изписва Err при натискане на шътъра.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ele написа:
            1. Пробвай да изключиш и включиш.2. Смени обектива и виж дали го прави с друг.3. Това на автофокус ли го прави - ако да, смени на ръчен и виж дали работи4. Добре ли слагаш обектива?5. При всички случаи - носи за ремонт, ако е гаранционен, ако не - пак.
            Това, което ми хрумва за момента:- форматирай картата през апарата;- ако снимаш без обектив пак ли я дава тая грешка?пп. Най-близкият сервиз на Никон е в Гърция (освен, ако не са отворили най-после и в БГ)

Коментар

Не знам какво е имам няколко познати с никонд70, които го имаха този проблем. Проблемът обаче е, че дори след ремонта пак се появи. Всички минаха на Канон :D. Може би е някоя дефектна серия Успех с поправкатаП.П. ся като гледам има доста инфо в интернет - май наистина е някакъв дефект на някоя серия...
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Класически дефект, чиито проблем се решава временно. Софтуерен дефект на моториката на огледалото. Не го прави. Сменяй го. Няма смисъл просто. Мини на Д80 / аз съм с такъв / или на Канон.

Коментар

Сега видях...ele е написала....Поздрави

Коментар

Съжалявам, но нещо вътре в мен ме човърка, не мога да приема не за отговор.Модела е стар, би трябвало да има инфо, сървис менюъл и инфо, просто първо исках да проверя тук.Дори се наемам да сменя шътъра, ако е от него.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

http://johnbagnell.blogspot.com/2009...r.htmlТова ли ти е про6лема?
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Ами при мен не го движи изобщо, но ще пробвам.Мерси за линка.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Явор Митев написа:
                          Класически дефект, чиито проблем се решава временно. Софтуерен дефект на моториката на огледалото. Не го прави. Сменяй го. Няма смисъл просто. Мини на Д80 / аз съм с такъв / или на Канон.
                          Моля те обясни защо. Все пак не говорим за гаражен производител, пък и не намирам инфо за повсеместен подобен дефект, нито за изтеглени от производител бройки. Защо направо на Канон (аз съм с Канон, но ми е интересна позицията ти). Tnx.

Коментар

Canon- Nikon тема се заформя :D Няма нещо,което да не може да се поправи,ако еа работело.Ако е софтуерен проблема,то биха извадили някакъв фърмуер.(Никон имаха подобен проблем в началото с Д5000 и 1-во почнаха да изтеглят първите бройки,а след това пуснаха фърмуер)За да си сигурен,че не е софтуерен проблема,защо не метнеш един нов фърмуер?Ето ти линк:http://support.nikonusa.com/app/answ...irmware-update
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Хора, не съм толкоз бос, фирмуера е обновен п.с. и си отговорете на л.с. за Канон вс. Никон
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X