Става дума за един Nikon D70, който при натискане на shutter-a дава Err.Свалих обектива и гледам, че не движи огледалото, за разлика от друг такъв работещ.Идеи, насоки, посоки и т.н. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой да разбира от DSLR-и ?
Collapse
X
-
1. Пробвай да изключиш и включиш.2. Смени обектива и виж дали го прави с друг.3. Това на автофокус ли го прави - ако да, смени на ръчен и виж дали работи4. Добре ли слагаш обектива?5. При всички случаи - носи за ремонт, ако е гаранционен, ако не - пак.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:1. Пробвай да изключиш и включиш.2. Смени обектива и виж дали го прави с друг.3. Това на автофокус ли го прави - ако да, смени на ръчен и виж дали работи4. Добре ли слагаш обектива?5. При всички случаи - носи за ремонт, ако е гаранционен, ако не - пак.
Коментар
-
Не знам какво е имам няколко познати с никонд70, които го имаха този проблем. Проблемът обаче е, че дори след ремонта пак се появи. Всички минаха на Канон :D. Може би е някоя дефектна серия Успех с поправкатаП.П. ся като гледам има доста инфо в интернет - май наистина е някакъв дефект на някоя серия...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Явор Митев
Класически дефект, чиито проблем се решава временно. Софтуерен дефект на моториката на огледалото. Не го прави. Сменяй го. Няма смисъл просто. Мини на Д80 / аз съм с такъв / или на Канон.
Коментар
-
Явор Митев
-
http://johnbagnell.blogspot.com/2009...r.htmlТова ли ти е про6лема?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Orcinus
Явор Митев написа:Класически дефект, чиито проблем се решава временно. Софтуерен дефект на моториката на огледалото. Не го прави. Сменяй го. Няма смисъл просто. Мини на Д80 / аз съм с такъв / или на Канон.
Коментар
-
Canon- Nikon тема се заформя :D Няма нещо,което да не може да се поправи,ако еа работело.Ако е софтуерен проблема,то биха извадили някакъв фърмуер.(Никон имаха подобен проблем в началото с Д5000 и 1-во почнаха да изтеглят първите бройки,а след това пуснаха фърмуер)За да си сигурен,че не е софтуерен проблема,защо не метнеш един нов фърмуер?Ето ти линк:http://support.nikonusa.com/app/answ...irmware-updateBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар