Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карате ли на фарове през зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

deadairplane написа:
    westdogg написа:
    Имам един въпрос . Понеже фаровете ми не светят като не е запалена колата и аз не ги пипах и си я палех и гасех на фарове. Обаче един приятел ми каза, че така има голяма вероятност при паленето да ги гръмнат крушките. И аз почнах да си ги изключвам преди да загася колата и да ги пускам след като я запаля. Дали е вярно това което той ми каза?
    По-вярно е, че ако палиш на фарове ще останеш без акумулатор, а той е доста по скъп от крушките. Добре правиш че ги пускаш след като запалиш двигателя.
    Нищо няма да се повреди. Тъй като в момента на палене, пада на напрежението е голям и релетата на фаровете се изключват. Ако не вярвате - пробвайте, оставете колата на фарове срещу някоя стена и я запалете. В момента на палене, фаровете гаснат. Същото важи и за фаровете за мъгла.
    Настоящата - Ford Focus ST
    Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
    Франкенщайн - R.I.P.
    Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Korun написа:
      deadairplane написа:
      westdogg написа:
      Имам един въпрос . Понеже фаровете ми не светят като не е запалена колата и аз не ги пипах и си я палех и гасех на фарове. Обаче един приятел ми каза, че така има голяма вероятност при паленето да ги гръмнат крушките. И аз почнах да си ги изключвам преди да загася колата и да ги пускам след като я запаля. Дали е вярно това което той ми каза?
      По-вярно е, че ако палиш на фарове ще останеш без акумулатор, а той е доста по скъп от крушките. Добре правиш че ги пускаш след като запалиш двигателя.
      Нищо няма да се повреди. Тъй като в момента на палене, пада на напрежението е голям и релетата на фаровете се изключват. Ако не вярвате - пробвайте, оставете колата на фарове срещу някоя стена и я запалете. В момента на палене, фаровете гаснат. Същото важи и за фаровете за мъгла.
      Аз не съм съгласен че гаснат, зависи от колата на мойта не гаснат само почват да светят по слабо докато въртя...
      Fiat Uno 70SX

Коментар

@H8MEВъзможно е. Това означава, че или пада на напрежението не е толкова голям, че да изключат релетата или нямаш такива (силно се съмнявам в последното). Но така или иначе на моето Браво си гаснат.
        Настоящата - Ford Focus ST
        Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
        Франкенщайн - R.I.P.
        Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Непрекъснато съм на фарове.
          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

ilko-gd написа:
            В един ясен и слънчев ден, да не говорим през лятото ефекта от пуснати фарове за мен е минимален - това го казвам от лични впечатления. През лятото някой, който кара на фарове не ми прави някакво особено по-голямо впечатление, отколкото останалите.
            А карал ли си срещу тъмно зелена или тъмно сива кола по път със шарена сянка при силно печащо слънце? И кога забелязваш такава кола, ако не е с включени фарове и кога, ако е с включени?!?Не напразно на повечето нови коли фаровете изобщо не могат да се изгасят.

Коментар

Immortal написа:
              ilko-gd написа:
              В един ясен и слънчев ден, да не говорим през лятото ефекта от пуснати фарове за мен е минимален - това го казвам от лични впечатления. През лятото някой, който кара на фарове не ми прави някакво особено по-голямо впечатление, отколкото останалите.
              А карал ли си срещу тъмно зелена или тъмно сива кола по път със шарена сянка при силно печащо слънце? И кога забелязваш такава кола, ако не е с включени фарове и кога, ако е с включени?!?Не напразно на повечето нови коли фаровете изобщо не могат да се изгасят.
              Хм не знаех...А иначе доколкото знам след миналата зима, когато беше задължително да се кара на фарове денем, изобщо не е намалял броя на катастрофите в БГ.Така че за ефекта от фаровете...малко съмнителна работата.
              N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
              X