Продължавам да карам на фарове - и лете и зиме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Карате ли на фарове през зимата?
Collapse
X
-
Имам един въпрос . Понеже фаровете ми не светят като не е запалена колата и аз не ги пипах и си я палех и гасех на фарове. Обаче един приятел ми каза, че така има голяма веротност при паленето да ги гръмнат крушките. И аз почнах да си ги изключвам преди да загася колата и да ги пускам след като я запаля. Дали е вярно това което той ми каза?Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:westdogg написа:Имам един въпрос . Понеже фаровете ми не светят, като не е запалена колата и аз не ги пипах и си я палех и гасех на фарове. Обаче един приятел ми каза, че така има голяма вероятност при паленето да ги гръмнат крушките. И аз почнах да си ги изключвам преди да загася колата и да ги пускам след като я запаля. Дали е вярно това което той ми каза?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Особенно зимата, пуснатите фарове, преди паленето, са полезни, защото натоварват леко акумулатора и загряват електролита с което се увеличава пусковия т ток. От друга страна, разликата между тока на лампите и тока на стартера е толкова голяма, че със или без лампи, за акумулатора е все едно.Аз си карам и лете и зиме на фарове, изобщо не ги изключвам и досега не са изгорели.Ако ви е омръзнало да ви засичат и да ви изкачат изненадващо коли и пешеходци - карайте на фарове.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Подкрепям мнението на eliie. И аз си пускам фаровете при мрачно време през деня, независимо зима или лято. То през зимата повечето дни са си мрачни де.Мисля, че и преди да приемат за мен глупавият закон за каране на фарове задължително от 1 ноември до 1 март, както е написал Торнадо много голяма част от колегите на пътя сме си пускали фаровете при мрачно време и без да ни задължават. В един ясен и слънчев ден, да не говорим през лятото ефекта от пуснати фарове за мен е минимален - това го казвам от лични впечатления. През лятото някой, който кара на фарове не ми прави някакво особено по-голямо впечатление, отколкото останалите.Тази теория за "хабенето" на лампите ми е много смешна. По-добре да си горят по-често (в рамките на нормалният живот на лампата разбира се) и да ги сменяме, отколкото да караме със стари лампи. Доста лампи съм сменил на бензиностанцията и като сложиш новата и пуснеш фаровете за проба тя свети видимо по-добре от старата. С времето излъчваният спектър от жичката на лампата се стеснява и тя започва да свети по-слабо.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Humppa
И аз карам постоянно с включени къси светлини. В сумрачно време, валежи и мъгли пускам допълнително и халогените.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар