Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карате ли на фарове през зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продължавам да карам на фарове - и лете и зиме.

Коментар

На фарове без прекъсване и зиме и лете.
      Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
      http://fiat.comnet.bg/

Коментар

И аз така Вече не се замислям, става механично с паленето на колата.
        RIP Притежателка на горда Panda RIP
        Bravo 1.2 16V

Коментар

Карам на фарове и лятото.
          BRAVA 1,4 12V
          Nissan Navara

Коментар

На фарове съм и аз.
            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

И аз карам постоянно на фарове, все пак си мисля, че шофирането със запалени светлини може да предотврати понякога доста неприятни инциденти !!!!!
              Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

От 23ти Март ( тогава я регистрирах ), късите ми бяха изключени само веднъж за 5 минути - от монтьорите в сервиза. Няма и да ги изключа
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Имам един въпрос . Понеже фаровете ми не светят като не е запалена колата и аз не ги пипах и си я палех и гасех на фарове. Обаче един приятел ми каза, че така има голяма веротност при паленето да ги гръмнат крушките. И аз почнах да си ги изключвам преди да загася колата и да ги пускам след като я запаля. Дали е вярно това което той ми каза?
                  Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                      westdogg написа:
                      Имам един въпрос . Понеже фаровете ми не светят, като не е запалена колата и аз не ги пипах и си я палех и гасех на фарове. Обаче един приятел ми каза, че така има голяма вероятност при паленето да ги гръмнат крушките. И аз почнах да си ги изключвам преди да загася колата и да ги пускам след като я запаля. Дали е вярно това което той ми каза?
                      По-вярно е че ако палиш на фарове ще останеш без акумулатор, а той е доста по скъп от крушките. Добре правиш че ги пускаш след като запалиш двигателя.
                      според мен е по добре да се пали със пуснати фарове, защото пък на копчето на фаровете само включ изключ и ще му се разкаже играта :D
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Особенно зимата, пуснатите фарове, преди паленето, са полезни, защото натоварват леко акумулатора и загряват електролита с което се увеличава пусковия т ток. От друга страна, разликата между тока на лампите и тока на стартера е толкова голяма, че със или без лампи, за акумулатора е все едно.Аз си карам и лете и зиме на фарове, изобщо не ги изключвам и досега не са изгорели.Ако ви е омръзнало да ви засичат и да ви изкачат изненадващо коли и пешеходци - карайте на фарове.
                        Fiat Ritmo 105TC
                        1600cc 105к.с.

Коментар

През зимата и винаги когато е мрачно карам на фарове
                          http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Постоянно карам с включени фарове

Коментар

Подкрепям мнението на eliie. И аз си пускам фаровете при мрачно време през деня, независимо зима или лято. То през зимата повечето дни са си мрачни де.Мисля, че и преди да приемат за мен глупавият закон за каране на фарове задължително от 1 ноември до 1 март, както е написал Торнадо много голяма част от колегите на пътя сме си пускали фаровете при мрачно време и без да ни задължават. В един ясен и слънчев ден, да не говорим през лятото ефекта от пуснати фарове за мен е минимален - това го казвам от лични впечатления. През лятото някой, който кара на фарове не ми прави някакво особено по-голямо впечатление, отколкото останалите.Тази теория за "хабенето" на лампите ми е много смешна. По-добре да си горят по-често (в рамките на нормалният живот на лампата разбира се) и да ги сменяме, отколкото да караме със стари лампи. Доста лампи съм сменил на бензиностанцията и като сложиш новата и пуснеш фаровете за проба тя свети видимо по-добре от старата. С времето излъчваният спектър от жичката на лампата се стеснява и тя започва да свети по-слабо.
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

И аз карам постоянно с включени къси светлини. В сумрачно време, валежи и мъгли пускам допълнително и халогените.

Коментар

Working...
                                X