Имам бърз въпрос за случай с бивш работодател и липсващи вноски към доброволен пенсионен фонд. Когато съм започнал работа имам 1-2 месеца вниски, след което вноските спират до последния месец в който съм работил при него. През това време имам здравни и пенсионни вноски, но тези в доброволния ги няма... От самия пенсионен фонд ми казаха, че се случвало при грешка в документите парите да са превеждани, но просто да не пристигат от НОИ по партидите и след като се отстрани тази документална грешка всичко се превежда накуп, именно затова пиша и че са липсващи, а не невнесени. Започвам да се съмнявам обаче вече и в последното...Въпроси:1. Има ли начин да се внася всичко и да си спестят да ми внасят доброволните или това става автоматично?2. По-важното - към коя институция мога да се обърна за жалба/оплакване от счетоводителя (външен за фирмата) и/или бившия работодател, тъй като мина много време и все ми казват - ще видим, ще го оправим и все го духам... Доброволните пари са нищожни, не си струва за завеждане на дело, но имаше и други работи, с които като се насъбере и направо ми кипна а**то вече. Питах това и хората от този фонд, но те не знаят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с не-вноски към доброволни пенсионни фондове
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Re: Проблем с не-вноски към доброволни пенсионни фондове
bubachko написа:Имам бърз въпрос за случай с бивш работодател и липсващи вноски към доброволен пенсионен фонд.
-
bubachko
emdless4 написа:bubachko написа:Имам бърз въпрос за случай с бивш работодател и липсващи вноски към доброволен пенсионен фонд.
Коментар
-
Humppa
-
bubachko написа:2. По-важното - към коя институция мога да се обърна за жалба/оплакване от счетоводителя (външен за фирмата) и/или бившия работодател, тъй като мина много време и все ми казват - ще видим, ще го оправим и все го духам... Доброволните пари са нищожни, не си струва за завеждане на дело, но имаше и други работи, с които като се насъбере и направо ми кипна а**то вече. Питах това и хората от този фонд, но те не знаят.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
bubachko
z_sutrov написа:Humppa написа:А кога могат да се теглят тези суми?
Коментар
-
Humppa написа:А кога могат да се теглят тези суми?
Коментар
-
Humppa
-
Humppa написа:Стига бе (извинявай за гадния израз), ние в турско не сме имали толкова десятъци...bubachko написа:... 1. Има ли начин да се внася всичко и да си спестят да ми внасят доброволните или това става автоматично? ...
Коментар
-
Immortal написа:Я първо се уточнете за какви вноски става дума?Едно е допълнителното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО осигуряване в частен пенсионен фонд,Съвсем друго е ДОБРОВОЛНО осигуряване.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар