Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой справил ли се е с черното меню на ИЕ 8?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Някой справил ли се е с черното меню на ИЕ 8?

    Колеги, някой справил ли се е с този досаден проблем, за който никъде няма разумно обяснение, и който се появява без никаква видима причина, когато сам си реши? Става въпрос за черния фон на лентите с инструменти на ИЕ 8, в комбинация с Win XP. В интернета се срещат най-разнообразни предложения за решение, но всички, без изключение работят до следващия рестарт или евентуално 3-4-5 рестарта и отново се появява. На служебния компютър се появи веднага след инстаиране на ИЕ 8, но повече ме дразни на лаптопа. За 1 път се случи преди около година, но не веднага с инсталирането на 8-ма версия, както се случва при някои. Когато стана това, се оправи самО, сАмо след рестарт. После дълго време нямаше проблеми, преди отново да се появи. Пак казвам че няма никаква закономерност, никаква видима причина. Напоследък го прави много често и взе да ме дразни. Опитах с някакви други браузъри, но те работят по техен си начин, който не ми е приятен. Затова предпочитам ИЕ. Сред вариантите, които съм опитвал, са: - включване и изключване на HIGH CONTRAST (Ляв Shift + Alt + Print Screen);- смяна на цветовете на "Selected Items", "3D objects" и др.;- включчване на темата по подразбиране на Win XP и връщане на класическия вид;- включване и изключване на настройката на ИЕ за използване на цветовете на Windows-а;- рестарт - понякога се оправя просто с един рестарт, понякога съм го рестартирал по 10 пъти и не се е оправяло;- промяна в настройките на визуалните ефекти. Едва ли има някакво значение какъв е хардуерът, защото из нета срещнах всевъзможни комбинации и винаги има такъв проблем, но все пак - процесор Интел Пентиум М, 1.6 ГХц, 1 ГБ памет, видеокарта ATI Mobility Radeon 9600. Софтуер: Win XP SP3, ИЕ 8...Предпочитам само сериозни отговори на въпроса: Има ли начин да се оправи този проблем веднъж завинаги?

    #2
    За първи път чувам за подобен проблем. А в службата са около 200 машини точно с IE8, поне от година. Но при IE има една особеност, за която и от MS мълчат: правиш някаква промяна в настройките на IE8 и нещо се скапва, например започват да не работят електронните услуги на НАП. Връщаш старото положение - не се оправя. Възстановяваш Windows със System Restore - не се оправя. Деинсталираш и отново инсталираш IE8 - не се оправя. Оправя се САМО, ако преминеш през стъпките: Internet options->Advanced->Reset... IE settings to their default condition. И след това пак си нагласяш желаните настройки. Само това мога да ти предложа да пробваш.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #3
      А, пропуснал съм да го отбележа. И това е изпробвано, бях го срещнал някъде като съвет из сайтовете, които съм изчел по въпроса. Ето и една снимка, от някой сайт, за тези, които не са се натъквали на проблема: Както се вижда - черно меню, с черен текст = нечетимо меню.

      Коментар


        #4
        Tова прилича на проблем с видео драйвера.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар


          #5
          На всички компютри е най-новият, от сайтовете на производителите. На лаптопа го правеше и с предишна версия. Тази Опера ми подчертава всички думи, които изписвам. Не искам да е така. Хром-ът прави същото но само с част от думите. Откъде се изключват тези проверки за правопис?Ред.: Намерих го, но малко малоумно ми изглежда - сега българският език е наред, но пък ми подчертава другите.

          Коментар


            #6
            Пробвал ли си дали черното се оправя с Compatibility view?
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #7
              Той по принцип е в режим Comp. View, защото при писане на отговор имаше несъвместимост между полето за писане на phpbb2 и IE 8. Някакъв бъг имаше, като пишеш по-дълъг пост, та Илко ми беше казал да го включа, и ще е ок, няма да го има този бъг.

              Коментар


                #8
                Проблемът няма ли да се реши най-лесно с Firefox?

                Коментар


                  #9
                  Humppa написа:
                  Проблемът няма ли да се реши най-лесно с Firefox?
                  И аз съм с него и не мисля да го сменям. :D
                  Прикачени файлове

                  Коментар


                    #10
                    Проблема със сигурност не е от видео драйвер, защото ако беше, при IE щеше да е най-малкия проблем. Явно е от някакъв бъг, за който и Майкрософт си траят, затова решението е само едно - Firefox. Искрено се учудвам, когато видя някой да ползва IE, освен ако не е за нещо, за което не може с друг браузър (колко ли такива неща има - може би примера с услугите на НАП). Това е все едно да ползваш Windows Media Player, при положение, че има толкова много и по-добри видео и музикални плеъри. Въпрос на предпочитания, но защо да се мъчиш с нещо, като има по-добро, при това безплатно.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                    Коментар


                      #11
                      То IE си е един голям БЪГ! Решението е или Google Chrome или Firefox.
                      FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

                      Коментар


                        #12
                        Не съм казал, но ще повторя: в първия пост съм описал точно определен проблем, на който търся решение. Не питам кой браузър е по-добър - ИЕ или друг. Питам точно конкретно нещо. 4-те поста преди този, с изключение на част от поста на dikanio са напълно извън темата. Вие като имате проблем с Фиатите - сменяте колите, или търсите решение на проблема?

                        Коментар


                          #13
                          ogi28b написа:
                          Вие като имате проблем с Фиатите - сменяте колите, или търсите решение на проблема?
                          Смяната на колата не е лесно и безплатно решение, затова просто свиквам с проблема Скърцащи пластмаси, потене на стъклата, стрелката на температурата играе постоянно - вече нищо не ми прави впечатление :D
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                          Коментар


                            #14
                            Никога не съм имал такъв про6лем, ето и сега как е при мен:http://photo-zona.net/images/user315...PGОткъде го дръпна тоя ИЕ8 ?Ако си е с Уиндоус-а, откъде го дръпна пък него?И много странен скин на Уиндоус-а - все едно е Win98.
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                            Коментар


                              #15
                              и аз отдавна ползвам 8-версия но единствениа проблем е, че забива но рядко на мецес един два пътипробвах разни неща и стигнах до извода че проблема е в несъвместимост с видео драйверана единия ми лаптоп с интел Р45 видеото е вградено и няма проблем освен че забивана другия видеото е ATI и там прави черна лента или забива и сега е с 7-версияно както казват колегите мозилата е по добре но не винаги
                              Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

                              Коментар

                              Working...
                              X