Krasi1914 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за днешните събития при Джамията?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
Мисля, че от горния ми пост разбрахте каква е моята позиция по събитията днес.Никой мен не ме замерва с яйца или камъни на излизане от църквата. А, и ние сами си бихме камбаните в двора на църквата "Св.Св.Константин и Елена"... Никой от съседите на църквата в квартала не се възпротиви. Нито ми каза някой "Сус бе, гяур!". От Отец Александър знам, че общината в Одрин помага за издръжката и на двата български храма в града. Нищо, че в Одрин живеят само 20 български семейства. Ето за тези камбани говоря:
Коментар
-
На мен ми е чудно, докога ще го търпят този човечец, Волен ли е, болен ли е... Той, че е болен, е пределно ясно, ама защо трябва да занимава цялото общество с жалката си особа. Малко да се погледне отстрани и да види колко е смешен с напъните си - дребен комплексар, ама се пери, като някой петел...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:T_SHOW написа:Сега като се замисля, много ми намирисва на "постановка". Мюсюлманите са имали официално разрешение за петъчната си молитва да се молят и на тротоара пред джамията.Волен има разрешение за митинг на същото място по същото време.Абе кой е тоя ТЪПАНАР дето е издал и двете разрешения? То е все едно и също да вкараш в една клетка заека и вълка и да очакваш, че нищо няма да се случи.преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v
Коментар
-
Аз по принцип не съм против мюсюлмани,будисти и други , но това просто ме дразни http://vbox7.com/play:0e02c5b5 ,а също и това http://vbox7.com/play:99927811
Коментар
-
Ясно е че си е чиста предизборна постановка, но не ми е приятно, като се разхождам по пиротска да слушам фанатичните молитви и да заобикалям чалми и резняци на ТРОТОАРА!Нямам против другите религии, но не е приятно да се натрапват, защо не се молят вътре в джамията, там да си слушат молитвите, а не точно в центъра, не сме в Турция или Афганистан.Защо има толкова омраза точно към тази джамия а не към други, защо точно към тази група вярващи, защо няма такава омраза към будисти, протестанти, католици и други ?Защото тази религия лека полека се налага насила, и не е приятно.Ако не пречиш на никой едва ли ще има недоволни.Винаги когато има недоволни спрямо етнос или религия се натрапва, че Българите не сме толерантни.Е не сме толерантни но имаме турска партия, циганска има и новини на турски не сме ли толерантни?Нека да стане ясно колкото и да е трудно, 500години сме били роби, вече няма да бъдем колкото и да се опитват на ни оказват влияние по един или друг начин.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Аз също съм против исляма, и то много против.Защото самият ислям не е религия. Замислен е, и е осъществен, и продължава да се осъществява като една военна доктрина за завладяване на света.Но нямам нищо против обикновените отрудени хора, които по стечение на обстоятелствата (родили са се в такова семейство) са обикновени мюсюлмани. Нито имам нещо против правото им да си изпълняват ритуалите.Православната религия събира вярващите на църква чрез звън на камбани, а при мюсюлманите - за това ги приканва мюезина (Това което пее е: Бог е Велик. Елате да се помолите...). Аз лично не съм религиозен, не и в общоприетия смисъл. Против съм всяка религия като цяло, включително и против православната.Въпреки това гледам на православното християнство, не толкова като религия, а като символ и традиция на нашия народ. Почитам го по този начин и това си е мое право.Не позволявам на никой да ми оспорва това ми право, както и не оспорвам правото на всеки да изповядва собствената си религия където и както счита за добре, стига с това да не вреди на останалите. Не смятам, че пеенето на мюезина вреди. Повече ми вреди шума от уличното движение, например.Партия Атака, начело с нейния лидер, според мен са МНОГО по-вредни за България, отколкото всяка друга партия, вкл. и ДПС. Надявам се да не го разберем по най-лошия начин.
Коментар
-
gamma написа:Krasi1914 написа:Аз пък го подкрепям Волен ! Идете пробвайте в турция така да си правите църкви и да се молете...
Коментар
-
Хора, докато ние се джавкаме по между си - хората си правят пари. Когато става въпрос за тях - знам, че всички религии отиват на заден план. Вижда се във всички богати арабски държави - ОАЕ, Кувейт, част от Йордания. Това което Волен прави е да подмамва младите и все още незрели българи. Защото незнам дали един от тях си е помислял дори какъв е сценария при една гражданска война. Какво се случва. Тук в Белгия имам двама приятели - семейство- сърби. И двамата компютърни специалисти, във все перспективни области - мрежи и Unix. Живота и на двамата е силно белязан от войната. Мъжът е от Босна. Буквално за една нощ е трябвало да изостави дома си, всичко за което са се борили дедите му - и да бяга към Белград. Казах - леле, сигурно е ужасно да изоставиш дома си. Той каза "когато бягаш за главата си, това ти е най-малкия проблем". Жената е от богато семейство - на зъболекар от Белград. Една вечер я нападат в дома и за да я оберат. Тъй като във време на война всеки има оръжие, а също има бежанци които са гладни, никой не мисли реално. Тя опитва да се съпротивлява, но я прострелват. Оцелява, но и до ден днешен не отваря входната врата, дори тук в Белгия.И двамата са сърби, и двамата ненавиждат политиката, която правителството им е водело. Говорехме за почивки-и за колко красива е Хърватска. Те казаха - някога винаги почивахме там, но вече не се гледа с добро око на сърбите.Та това е - ако не се поучим от грешките на съседите ни - и нас ни чака това. Колко патетични са приказките за "земята на дедите ни" и прочие. Земята е ничия - ние сме нейни щото в нея свършваме. Това е все едно бълхите да спорят чие е кучето на което живеят. Щом живее преобладаваща група хора на едно място - те могат да се самоопределят и да живеят както намерят за добре. Иначе ни чака по-горния сценарии който описах. Сърбите са ненавиждани почти във всички бивши Югославски републики.А и друго ми е смешно - някакви недоносчета да говорят за кръв, за заплахи. А съм сигурен, че дори не са помирисвали кръв. И че ще плачат като бебета ако се случи една война. Нима някой си мисли, че човек се убива просто така?Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Immortal написа:Аз също съм против исляма, и то много против.Защото самият ислям не е религия. Замислен е, и е осъществен, и продължава да се осъществява като една военна доктрина за завладяване на света.Но нямам нищо против обикновените отрудени хора, които по стечение на обстоятелствата (родили са се в такова семейство) са обикновени мюсюлмани. Нито имам нещо против правото им да си изпълняват ритуалите.Православната религия събира вярващите на църква чрез звън на камбани, а при мюсюлманите - за това ги приканва мюезина (Това което пее е: Бог е Велик. Елате да се помолите...). Аз лично не съм религиозен, не и в общоприетия смисъл. Против съм всяка религия като цяло, включително и против православната.Въпреки това гледам на православното християнство, не толкова като религия, а като символ и традиция на нашия народ. Почитам го по този начин и това си е мое право.Не позволявам на никой да ми оспорва това ми право, както и не оспорвам правото на всеки да изповядва собствената си религия където и както счита за добре, стига с това да не вреди на останалите. Не смятам, че пеенето на мюезина вреди. Повече ми вреди шума от уличното движение, например.Партия Атака, начело с нейния лидер, според мен са МНОГО по-вредни за България, отколкото всяка друга партия, вкл. и ДПС. Надявам се да не го разберем по най-лошия начин.petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
Аз пък не съм против ислама и че се смятам и за мюсулманин но съм и за България....като обединяваща разни религиии и етноси...девизът ми е *разединението не прави силата...*petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
bahricin написа:Аз пък не съм против ислама и че се смятам и за мюсулманин но съм и за България....като обединяваща разни религиии и етноси...девизът ми е *разединението не прави силата...*
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар