Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за днешните събития при Джамията?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Krasi1914 написа:
    Аз пък го подкрепям Волен ! Идете пробвайте в турция така да си правите църкви и да се молете...
    Колега, за разлика от тебе, съм ходил, и съм се молил.Литургия във Вселенската патриаршия. Води я лично негово светейшество Вартоломей II.Дворът на Църквата Св.Георги (Вселенската патриаршеска църква):Дворът на Българската "желязна" църква "Св.Стефан" (Хората, които се грижат за градината са турско семейство, мъж и жена):Главният вход на "Св.Стефан":Малка гръцка църквичка в кв.Фатих, Цариград:Входът на "Св.Георги":Огромната червена сграда е православно училище:Църквата "Свети Мир" (Ая Ирини) в кв.Султан Ахмед, Цариград (не е Св.Ирина, както неправилно биха я нарекли някои):Арменска църква в Бейоолу, централен Цариград:Дворът на българската църква "Св.Св.Константин и Елена" в Одрин:Табелата на входа на църквата:Надписът над входа на църквата, който гласи: "За братското воспоменание - от русите на българите, на Септември, 1878":Човекът, който отключва, и стопансива и се грижи за църквата Св.Св.Константин и Елена в Одрин. Турчин е. (и ми е приятел ):Ето тук се молим вътре в храма:Българската църква "Св.Георги" в Одрин:Снимка за спомен с нашия приятел и домакин, Отец Александър Чъкарък в църквата "Св.Георги" в Одрин:Малко стана дългичко, но се ядосах на колегата, дето "бил ходил много" в Турция... Капалъ-чарши не е Турция, колега.

Коментар

Мисля, че от горния ми пост разбрахте каква е моята позиция по събитията днес.Никой мен не ме замерва с яйца или камъни на излизане от църквата. А, и ние сами си бихме камбаните в двора на църквата "Св.Св.Константин и Елена"... Никой от съседите на църквата в квартала не се възпротиви. Нито ми каза някой "Сус бе, гяур!". От Отец Александър знам, че общината в Одрин помага за издръжката и на двата български храма в града. Нищо, че в Одрин живеят само 20 български семейства. Ето за тези камбани говоря:

Коментар

Humppa написа:
        Солкола нападна Герб преди няколко дни...
        Сокола в скоро време ще се хване за палците. Преди няколко дни се биха "техни" и "техни", "благодарение" на Касим Дал
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Лично мен не ме кефят тия където се кланят на Алах. Аз съм против някой да стане рано сутринта и да запее нещо си.За вчера, че си беше постановка то е ясно. Определено е глупаво това което стана, но вътрешно от станалото ми е гот и не го крия.

Коментар

На мен ми е чудно, докога ще го търпят този човечец, Волен ли е, болен ли е... Той, че е болен, е пределно ясно, ама защо трябва да занимава цялото общество с жалката си особа. Малко да се погледне отстрани и да види колко е смешен с напъните си - дребен комплексар, ама се пери, като някой петел...
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              T_SHOW написа:
              Сега като се замисля, много ми намирисва на "постановка". Мюсюлманите са имали официално разрешение за петъчната си молитва да се молят и на тротоара пред джамията.Волен има разрешение за митинг на същото място по същото време.Абе кой е тоя ТЪПАНАР дето е издал и двете разрешения? То е все едно и също да вкараш в една клетка заека и вълка и да очакваш, че нищо няма да се случи.
              Че е постановка е ясно като бял ден.Нали трябва да се плаши и сплотява електората на ДПС преди президентските избори.И Воленчо е на линия - нали за това му плащат кукловодите.Има и по-далечен замисъл - само си прочетете между редовете изказването на Доган.
              напълно съм съгласен стеб колега монжем само да гадаем за истинската причина нали знаете че няма само една истина а малка истина на народа и голямата на депутатите и хората които реално управляват .
              преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

Аз по принцип не съм против мюсюлмани,будисти и други , но това просто ме дразни http://vbox7.com/play:0e02c5b5 ,а също и това http://vbox7.com/play:99927811

Коментар

Ясно е че си е чиста предизборна постановка, но не ми е приятно, като се разхождам по пиротска да слушам фанатичните молитви и да заобикалям чалми и резняци на ТРОТОАРА!Нямам против другите религии, но не е приятно да се натрапват, защо не се молят вътре в джамията, там да си слушат молитвите, а не точно в центъра, не сме в Турция или Афганистан.Защо има толкова омраза точно към тази джамия а не към други, защо точно към тази група вярващи, защо няма такава омраза към будисти, протестанти, католици и други ?Защото тази религия лека полека се налага насила, и не е приятно.Ако не пречиш на никой едва ли ще има недоволни.Винаги когато има недоволни спрямо етнос или религия се натрапва, че Българите не сме толерантни.Е не сме толерантни но имаме турска партия, циганска има и новини на турски не сме ли толерантни?Нека да стане ясно колкото и да е трудно, 500години сме били роби, вече няма да бъдем колкото и да се опитват на ни оказват влияние по един или друг начин.
                  КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Аз също съм против исляма, и то много против.Защото самият ислям не е религия. Замислен е, и е осъществен, и продължава да се осъществява като една военна доктрина за завладяване на света.Но нямам нищо против обикновените отрудени хора, които по стечение на обстоятелствата (родили са се в такова семейство) са обикновени мюсюлмани. Нито имам нещо против правото им да си изпълняват ритуалите.Православната религия събира вярващите на църква чрез звън на камбани, а при мюсюлманите - за това ги приканва мюезина (Това което пее е: Бог е Велик. Елате да се помолите...). Аз лично не съм религиозен, не и в общоприетия смисъл. Против съм всяка религия като цяло, включително и против православната.Въпреки това гледам на православното християнство, не толкова като религия, а като символ и традиция на нашия народ. Почитам го по този начин и това си е мое право.Не позволявам на никой да ми оспорва това ми право, както и не оспорвам правото на всеки да изповядва собствената си религия където и както счита за добре, стига с това да не вреди на останалите. Не смятам, че пеенето на мюезина вреди. Повече ми вреди шума от уличното движение, например.Партия Атака, начело с нейния лидер, според мен са МНОГО по-вредни за България, отколкото всяка друга партия, вкл. и ДПС. Надявам се да не го разберем по най-лошия начин.

Коментар

gamma написа:
                      Krasi1914 написа:
                      Аз пък го подкрепям Волен ! Идете пробвайте в турция така да си правите църкви и да се молете...
                      А, какво ще кажеш да забранят да звънят камбаните по християнските църкви?
                      Ти сериозно ли??В християнска държава....ненееее шегуваш сеее.Добре, че беше Воленн, за да спрат строеж на джамия до нас в меден рудник, иначе щеше да има убийства.Гарантирано.

Коментар

Какво мислите за днешните събития при Джамията?

Като гледам мненията , и ДПС , и ,, АТАКА’’ са постигнали целта си - поддали сте се на провокацията .....
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Хора, докато ние се джавкаме по между си - хората си правят пари. Когато става въпрос за тях - знам, че всички религии отиват на заден план. Вижда се във всички богати арабски държави - ОАЕ, Кувейт, част от Йордания. Това което Волен прави е да подмамва младите и все още незрели българи. Защото незнам дали един от тях си е помислял дори какъв е сценария при една гражданска война. Какво се случва. Тук в Белгия имам двама приятели - семейство- сърби. И двамата компютърни специалисти, във все перспективни области - мрежи и Unix. Живота и на двамата е силно белязан от войната. Мъжът е от Босна. Буквално за една нощ е трябвало да изостави дома си, всичко за което са се борили дедите му - и да бяга към Белград. Казах - леле, сигурно е ужасно да изоставиш дома си. Той каза "когато бягаш за главата си, това ти е най-малкия проблем". Жената е от богато семейство - на зъболекар от Белград. Една вечер я нападат в дома и за да я оберат. Тъй като във време на война всеки има оръжие, а също има бежанци които са гладни, никой не мисли реално. Тя опитва да се съпротивлява, но я прострелват. Оцелява, но и до ден днешен не отваря входната врата, дори тук в Белгия.И двамата са сърби, и двамата ненавиждат политиката, която правителството им е водело. Говорехме за почивки-и за колко красива е Хърватска. Те казаха - някога винаги почивахме там, но вече не се гледа с добро око на сърбите.Та това е - ако не се поучим от грешките на съседите ни - и нас ни чака това. Колко патетични са приказките за "земята на дедите ни" и прочие. Земята е ничия - ние сме нейни щото в нея свършваме. Това е все едно бълхите да спорят чие е кучето на което живеят. Щом живее преобладаваща група хора на едно място - те могат да се самоопределят и да живеят както намерят за добре. Иначе ни чака по-горния сценарии който описах. Сърбите са ненавиждани почти във всички бивши Югославски републики.А и друго ми е смешно - някакви недоносчета да говорят за кръв, за заплахи. А съм сигурен, че дори не са помирисвали кръв. И че ще плачат като бебета ако се случи една война. Нима някой си мисли, че човек се убива просто така?
                          Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                          ----------------------------
                          Ignorance is a bliss

Коментар

Immortal написа:
                            Аз също съм против исляма, и то много против.Защото самият ислям не е религия. Замислен е, и е осъществен, и продължава да се осъществява като една военна доктрина за завладяване на света.Но нямам нищо против обикновените отрудени хора, които по стечение на обстоятелствата (родили са се в такова семейство) са обикновени мюсюлмани. Нито имам нещо против правото им да си изпълняват ритуалите.Православната религия събира вярващите на църква чрез звън на камбани, а при мюсюлманите - за това ги приканва мюезина (Това което пее е: Бог е Велик. Елате да се помолите...). Аз лично не съм религиозен, не и в общоприетия смисъл. Против съм всяка религия като цяло, включително и против православната.Въпреки това гледам на православното християнство, не толкова като религия, а като символ и традиция на нашия народ. Почитам го по този начин и това си е мое право.Не позволявам на никой да ми оспорва това ми право, както и не оспорвам правото на всеки да изповядва собствената си религия където и както счита за добре, стига с това да не вреди на останалите. Не смятам, че пеенето на мюезина вреди. Повече ми вреди шума от уличното движение, например.Партия Атака, начело с нейния лидер, според мен са МНОГО по-вредни за България, отколкото всяка друга партия, вкл. и ДПС. Надявам се да не го разберем по най-лошия начин.
                            горе долу се разбираме...според мен общото е страната речете... държавата речете... е БЪЛГАРuЯ ...общото е това...най хубавото кътче на света...разберете ....неси струва за нечии интереси да се боричкаме...особено за интересите на янките...
                            petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

Аз пък не съм против ислама и че се смятам и за мюсулманин но съм и за България....като обединяваща разни религиии и етноси...девизът ми е *разединението не прави силата...*
                              petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

bahricin написа:
                                Аз пък не съм против ислама и че се смятам и за мюсулманин но съм и за България....като обединяваща разни религиии и етноси...девизът ми е *разединението не прави силата...*
                                Бахри, ще го обсъдим някой път на ракийка, а?Сетих се за една песен на любимия ми дует Дуле и Коки, която е кавър на една стара песен за Виетнам (за съжаление не се сещам нито как се казваше, нито кой я пее). Песента на Дуле и Коки също я няма в нета, но ще ви пусна тук текста й:Jас и ти - Дуле и КокиJас и ти сме браќа и комшии стари од век, со генерации делиме леб.Jас и ти од Баjрам каj тебе до Слава каj мене се почтуваме.Па дали треба полесно кавга да праjме за ?абе да заборавиме сѐ -Другарство старо, прекрасно мало и кoj ни е ќарот?Jас и ти, па зарем сме на различни страни,Jас и ти, еден од друг да носиме рани?Jас и ти, зар треба да сме мета и целJас и ти, херои, од коj ли роман сме дел?Ооо, jее!Зар е ќар на парчево земjа, што Бог ни го оставил да го чуваме светот,Да градиме sидови наместу мостови сто, ооо?Може ли во дворот наш на исти камен плак да седиме - што е мое и твое е.А бе, комши, како што било нека си остане - судбина наша е...Айде и превод на книжовен български, че сигурно има някой, дето не разбира западния диалект:Аз и ти сме братя и комшии стари от век, от поколения делим хляб.Аз и ти, от Байрам при тебе до Слава при мене се почитаме.А дали трябва по-лесно да се караме, напразно да забравим всичко - Другарство старо, малко прекрасно, и каква ще ни е ползата?Аз и ти, нима сме от различни страни,аз и ти, един от друг да носиме рани?Аз и ти, нима трябва да сме мерник и целАз и ти, герои, от кой ли роман сме част?Нима е кяр на това парче земя, което Бог ни е оставил да пазим света,Да градим стени вместо мостове сто?Може ли в дворът наш, на една и съща каменна плоча да седим - което е мое, и твое е.А бе, комшу, както си беше - така да си остане - това е нашата съдба...

Коментар

Working...
                                X