Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА: Бихте ли емигрирали от България?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Не знам защо си мислите, че в чужбина няма бедни... напротив - има и не са малко - единици са страните, в които съм била, в които държавата има достатъчно срдства да подпомага бедните така, че да живеят що годе добре. Това че там църквата и други организации се грижат за хората е отделен въпрос. А в толкова прехваления САЩ положението е трагично - бяхме седнали да ядем пица в един ресторан и си поръчахме големи пици, като мислехме, че са като нашите, ама са поне тройни. Каот излязахме един просяк ни помоли да му дадем пиците, ако не ги ядем, защото не го пускали до ресторанта, независимо дали има пари да си купи яденето или не. Ако на това му викате липса на бедност....
    Еле, все пак живяла ли си в чужбина? Аз мога да дам обосновани доводи какво ми харесва и какво не вярвам никога да се промени в България. Ще правя паралел:1. Разликата бедни-богати: тук минималната работна заплата е 1100 Евро чисти (1500 бруто) с минимален данък.От там нагоре колкото расте заплатата -расте и данъка. От един момент нататък колкото и повишават заплатата, като чисто изражение не мърда. За това разликата между заплатата на чистачка и на директора тук е най-много 5-6 пъти. Т.е. държавата създава средна класа - няма бедни, няма богати. С минималната заплата можеш да си позволиш квартира, храна и да поспестиш малко. В България разликите могат да бъдат и 100 пъти.2. Ако си купиш апартамент и ти е единствено жилище - държавата ти признава вноските по ипотеката като разход - и накрая на годината ти връщат от надвзетия данък. Така се оказва че от една вноска 2000 Евро, държавата ти поема 600 Евро. Ето защо икономиката има стабилен растеж и цените на имотите си се държат - около 3200 Евро на квадрат. Тук няма балони. Паралел с България? Не мисля.3. За толкова любимите ти човешки взаимоотношения - тук отивам във фитнеса и се срещам с млади интелигентни хора - физици, математици и т.н. Всички са дружелюбни и добронамерени. В България отивам и гледам сдухани физиономии на надути комплексари и силиконови.... да не казвам какви.И пак ти казвам- аз не те убеждавам да емигрираш. Приемам, че има всякакви хора. Но да генерализираш и слагаш под общ знаменател... П.с. успех на всички, които ще се пробват. Не е лесно, но си заслужава.
    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
    ----------------------------
    Ignorance is a bliss

Коментар

Що ли си мисля че скоро писаха вестниците за Белгия, че вече половин година откакто са им минали изборите не могат да си съставят правителство??? Даже май имаше демонстрации против управниците си които се бяха заинатили като магаре на мост.И нещо не баш оная Белгия за която се говореше по рано .Пишеха също че голям брой белгийци също имигрират в по привлекателни страни. Та ако вярваме на вестниците ,май совите не са това което са.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Те нямат общо правителство - защото си имат 4. Фламандско, Френско, Немско и едно общо. Проблема е между френско езичните и Фландрия. Някога целият им елит е бил от Валония. Официалният език е бил френски. Ако говориш Dutch са те третирали като селянин. Но в последните 30 години фламандската част е станала по-богата. И съответно в момента има сътресения по смяна на "елита". Така че те си нямат общо правителство, но то и без това е само с представителни цели.
        Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
        Ignorance is a bliss

Коментар

коцев написа:
          Що ли си мисля че скоро писаха вестниците за Белгия, че вече половин година откакто са им минали изборите не могат да си съставят правителство??? Даже май имаше демонстрации против управниците си които се бяха заинатили като магаре на мост.И нещо не баш оная Белгия за която се говореше по рано .Пишеха също че голям брой белгийци също имигрират в по привлекателни страни. Та ако вярваме на вестниците ,май совите не са това което са.
          По принцип няма такова нещо като белгийци...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз вече действам по заминаването ми завинаги на мен и семейството ми за зад Атлантик океан.Светлина в тунела няма,и няма да има.

Коментар

nai7 написа:
              Аз вече действам по заминаването ми завинаги на мен и семейството ми за зад Атлантик океан.Светлина в тунела няма,и няма да има.
              Ти тук едвам понасяш 10% цигани и турци - там как ще се оправяш с 30% черни, 10% латиноси и неизвестен брой араби, евреи, китайци, турци и какви ли не?Да, заяждам се, не го крия.

Коментар

Immortal написа:
                nai7 написа:
                Ти тук едвам понасяш 10% цигани и турци - там как ще се оправяш с 30% черни, 10% латиноси и неизвестен брой араби, евреи, китайци, турци и какви ли не?Да, заяждам се, не го крия.
                Като започнеш да се срещаш всеки ден с чичо Бенджамин (100 )и мангалите няма да ти правят впечатление :D
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Сам не можеш да си представиш колко си прав! На запад има нулева толерантност към ксенофобия и расизъм ! В моя отдел хората са правели грешки за милиони - например да изкопират празният резервен дата център върху този който работи! Малко "Coaching", посипваме си главата с пепел, правят се "lessons learned" сесии и минава. Ако дойдеш пиян на работа веднъж, два пъти - просто те задължават да посещаваш такива групи за подпомагане. И сега интересното - за един коментар - на расова основа, или за сексуален тормоз - изхвърчаш на момента.Незнаех че колегата е бил отявлен фашист...
                  Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                  Ignorance is a bliss

Коментар

Днес 2 -ма от моите клиенти коиво развиват бизнес в България от 15 год . все едно са се наговорили , ми споделиха че вече им е писнало от всичко в тази държава и търсят начин да си продадът бизнеса и да се изнесът от тук. Не вярвах но е факт!

Коментар

vvvasilev: В Англия, когато живях там, седмичната помощ за безработни беше 60 паунда - с тия пари можеш да си купиш ядене, може, ако си спестовен, да пуснеш парички да имаш повече от безплатната вода и поже и да си платиш тока, който за разлика от тук не го спират, но може да ти сложат някой предплатен електромер. Има доста хора, които живеят с помощи - ся ако кажеш, че не са бедни... не виждам никакъв смисъл да споря с теб - никой не подлага на съмнение факта, че в чужбина хората вземат повече пари и стандартът на живот е по-висок,а и не мисля, че някога съм се изразявала в обратна посока. Само не разбирам на теб какво ти пречи това, че има хора, които искат да останат в БГ - прости ли са според теб или какво? изказваш се така, все едно ние, живеещите в БГ, сме 10-та ръка хора и едва ли не в БГ хората не могат да вземат еврпейски заплати. Immortal: Аз не мога да си правя други заключения, освен от форума, а ти в последните теми не спираш да мрънкаш. Вероятно не си такъв човек, но тъй като не те познавам, не мога да си правя други заключения. Разбира се, моето заключение в никакъв случай не го броя окончателно, така че - да не ти пука от това. Благодаря за поканата, но вече почти цялото лято ми е планирано Пък аз съм си готин човек - за това няма никакво съмнение.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Еле, половината сиган от източна европа живеят с тези 60 паунда седмично, но вкъщи. А тези сиган, които са останали в ЮК са си народили по 15 чавета... Не знам колко дава кралицата за едно сиганско чаве на социално слаб. То за това и е толкова трудно сега човек да си оправи документите, за да работи законно там...

Коментар

Immortal написа:
                          nai7 написа:
                          Хахах аз затова ще отида във Финикс ,Аризона там 95% са бели.

Коментар

Сигурен ли си? Тъмнокожите, червенокожите, латиносите са all’round... Hispanic or Latino (of any race): 40.8% White: 76.7% (46.5% White alone-non Hispanic) Black or African American: 6.5% (6.0% Black alone) Asian: 3.0% Two or more races: 1.7% Native American: 1.6% Native Hawaiian and Other Pacific Islander: 0.1% Some other race: 0.2%Според мен, мексиканците са по-гадни и от афроамерикаците.

Коментар

Некрия.че не съм доволен от живота тука.Но какво ще стане,ако всички млади бъклгари емнигриурат?Оставяме държавата си на другите етноси.Затова ли са дали живота толкова велики българи?От нас младите зависи какво ще стане с нашата държава.
                              първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                              Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                              Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

А защо е необходимо?Вярно е, че е труден живота, но аз обичам предизвикателствата. Освен това тук са родителите ми, роднините и приятелите. А като отида някъде на далеч се превръщам в дърво без корени.Където и да отида ще съм чужденец. И 20 години да прекарам, в която и да е държава никога няма да ме приемат като "свой".От друга страна ми е писнало да започвам от нулата. Раждаш се, започваш училище, завършваш и отиваш другаде, я за казармата, я за висше образувание и трябва да почнеш от нула. Завършиш и в търсене на работа се установяваш някъде, където пак трябва да почнеш всичко от начало.Ако пък се ожениш и отново смениш мястото на постоянно пребиваване - още веднъж. Ако добавим и емиграцията - пак същото."Човек е толкова голям , колкото са големи мечтите му!" Обаче колкото по-неусъществими са мечтите, толкова по-нещастен е човек.Бил съм в много държави, от САЩ до Япония, но в България успях за 23 години трудов стаж, един кредит от 10000лв и един лизинг да постигна това, което един средно статистически Германец, Ирландец или Американец постигат чак като се пенсионират и при това с един куп кредити.
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X