Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА: Бихте ли емигрирали от България?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

http://news.ibox.bg/interview/id_679278440Заглавието е показателно ! повече няма какво да кажа,всичко е ясно.

Коментар

vvvasilev написа:
      Ясно. Ако не си в мизерия - не си щастлив... Ами добре. Само че аз вече и дете си имам - и искам да му дам най-доброто. И не ме убеждавай колко са възвишени българите. Да ти кажа аз на свой гръб съм изпитал поговорката направи добро и изяж лайно. Защо си мислиш че няма приятелства и читави хора извън България? И от каква позиция го казваш - опитвала ли си нещо по-различно? Живяла ли си в чужбина?
      Всеки си има критерии за щастие - ако за теб това е материалното, чудесно - всеки има право да избор и аз съм далеч от това да съдя другите за избора им. Когато на мен някой не ми харесва, го заобикалям, а в това число са всички, които парадират със заможността си, но много от тях дори не могат да осъзнаят, че дори нямат достатъчно пари, за да се броят заможни. Познавам бедни хора, чиито деца са изключително възпитани, познавам богати хора, чиито деца са абсолютни идиоти, така че не парите определят какъв ще е човекът, а малко по-различни неща. Освен това аз никъде не твърдя, че извън БГ няма приятелства, единственото, което твърдя, че щастието не е в парите, нито в материалните неща. Колкото за мен, простено ти е да не знаеш Тъй като ме упрекват, че само се хваля и давам за пример, мисля да пропусна самоописанието. VesMil : аз познавам доста мигранти, на които им харесва БГ. Познавам и доста професори, които за малко слава ще напишат всичко, което би им вдигнало малко рейтинга и името. Освен това статията не се отваря, само заглавието
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        VesMil : аз познавам доста мигранти, на които им харесва БГ. Познавам и доста професори, които за малко слава ще напишат всичко, което би им вдигнало малко рейтинга и името. Освен това статията не се отваря, само заглавието
        Статията си се отваря нормално. И в нея има доста истина, между другото.Аз също познавам няколко имигранти, в моето село има няколко английски (шотландски, бритиш-индийски) семейства. Единственото, което са научили досега на български (от 5-6 години са тук) е: "Една ракия!"Дъртите пенсионирани британци не излизат от кръчмите и пак не могат да си профукат цялата британска пенсия.Естествено, че ще им харесва в БГ.Съвсем като по поръчка, може би, снощи ми се обади бивш съученик, който живее отдавна постоянно в РЮА (или ЮАР, както е по-известно у нас).Брат му пък живее от 10 години в САЩ.И двамата са си тук по лош повод (баща им е много болен), та снощи се видяхме и даже успяхме да се понапием. И двамата бяха силно удивени от гледката на насядали по пейките млади момичета (16-17 годишни) с 2-литровки бира и цигари... В РЮА, казва моя приятел, за такова нещо наказанието е най-малкото 1 месец поправителен труд. Престъплението е "drinking public" (пиене на обществено място). Не мога да ви преразкажа целия ни разговор, но...накратко - и двамата заявиха, че за нищо на света не биха се върнали тук да живеят.

Коментар

И сега скачат двайсет човека и се възмущават, защото според тях това да им забранят да клекнат на площада и да се изакат е отнемане на личната им свобода.

Коментар

Immortal: Явно подбираме познатите си по различни признаци - всички чужденци, които познавам в БГ, работят и имат успешен бизнес с малко изключения, а изключенията не пият промишлени количества, нито имат космически пенсии. И като ще говорим кой кого познавал, аз познавам хора, които са били в ЮАР и никога няма да се върнат там, заради престъпността, незачитането на елементарни човешки права и пълната мизерия и изолация, ако нямаш кинти. Ако смяташ, че да те арестуват за това, че си си закачил гащите да балкона зад парапета да съхнат е нормално - хващай самолета и заминавай. Така че айде да не си мерим ... - всеки има право да избира къде да живее, ако ще на луната да ходи, за това вместо само да пишеш едно и също колко било зле тука и как навън било толкова хубаво, ще не ни кажеш ти какво правиш, за да подобриш живота си по твоите стандарти за добър живот. От написаното до тук оставам с впечатлението, че нищо не правиш.

Коментар

Еле, просто за спорта ли спориш? Или така ми се струва? Аз да ти казах някъде, че не държа на ценности? Казах, че живота е по-лесен, по-спокоен и по-организиран. От там нататък каквото и да си говорим - е безпредметно. Ти можеш да си казваш до безкрай на черното бяло. И за успели и дрън дрън. И дори да успееш да си направиш приличен дом - излизаш навън и е мизерия. И щом на теб не ти пречи да гледаш пенсионери да ровят по кофите и като отидеш в болница - ако не платиш да те оставят да си пукнеш - enjoy it. Но... не мисли че всички са като теб и не генерализирай.
              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
              ----------------------------
              Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
                И дори да успееш да си направиш приличен дом - излизаш навън и е мизерия. И щом на теб не ти пречи да гледаш пенсионери да ровят по кофите и като отидеш в болница - ако не платиш да те оставят да си пукнеш - enjoy it. Но... не мисли че всички са като теб и не генерализирай.

Коментар

vvvasilev, ние за теб разбрахме, че си се уредил и си голямата работа (а заключенията ти не са съвсем правилни), не разбрах Immortal какво прави, за да си направи живота по-добър, освен да мрънка. Той упорито отказва да отговори на този въпрос.

Коментар

ele написа:
                    vvvasilev, ние за теб разбрахме, че си се уредил и си голямата работа (а заключенията ти не са съвсем правилни), не разбрах Immortal какво прави, за да си направи живота по-добър, освен да мрънка. Той упорито отказва да отговори на този въпрос.
                    Ей упорито се опитваш да накараш Дидо Имортъла да емигрира.Кво ти пречи не знам.Човека ти каза,че при първа възможност ще си търси хляба навън както повечето тук.Естествено,че всеки нормален,вярващ в собствените си възможности би го направил при първа възможност виждайки реалността тук.Стандарт е това стандарт!
                    FIAT BRAVO 1.6
                    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

ele написа:
                      Не съм казал, че лично моят живот не е достатъчно добър. На фона на околните - не се оплаквам.Достатъчно добър ми е живота при българските условия. Работя на практика на 2 места - ходя на работа, работя и в къщи. Има моменти, когато работя по 20 ч. общо. Например 4-те почивни дни сега ги изкарах на компютъра, за да си насмогна с натрупаната работа.Въпреки това, както и по-горе писах, не се считам дори за среден гражданин. Въпреки всички усилия от моя страна. Харесвам си професията и искам да работя точно нея. За това съм и учил. Но с всички усилия - в България - толкоз. Както казах - не се оплаквам. Бих могъл така да изкарам до пенсия, както са го правили много от нашите родители.Естествено, ще ми е по-добре, ако имам по-големи доходи. Никой не би отказал. Това първо. (Напълно съм наясно, че навън няма да работа работата, която работя тук, със сигурност не и началото. Може да кося трева, да мия чинии или да товаря камиони. Наясно съм с това.)Вторият ми "стимул" е факта, че 90% от старите ми приятели са навън. Пръснати са из целия свят. Никой от тях не иска да се връща. Явно има защо.Третата причина е това, който по-горе vvvasilev написа - колкото и да съм добре, не мога да съм щастлив, като виждам как бивши учители ровят по кофите. Не мога и да помогна на всички. Не съм щастлив, когато въпреки че правя всичко което се иска от мен - държавата не е наред в нито едно отношение. Като почнеш от пътищата и стигнеш до здравеопазването, образованието и ценностната система на младите. Достатъчно е да погледнеш мненията в темата за събитията в джамията, да се убедиш.Защо досега не съм тръгнал, а само приказвам?Причините са няколко, една от които е съвсем прозаична. Няма как да оставя майка ми съвсем сама, не и докато брат ми е студент и рядко си идва.Другите причини са по-лични и ще си ги запазя за себе си.Задоволих ли любопитството ти, Елена?

Коментар

Аз не искам да знам личния ти живот в подробности - грешно си ме разбрал. Но от всички, посещаващи форума, ти най-много мрънкаш и се оплакваш и оставам с впечатлението, че си вечно намръщен и недоволен. Затова ме интересува, освен това, какво друго правиш, за да подобриш качесвото си на живот (а качеството на живот не включва само парични постъпления). На мен например ми харесва да ходя с баща ми за риба - не съм тип рибар, но пък той се чувства щастлива като ми обяснява от къде да извадя и как да сложа гнусния червей на куката, а това прави и мен щастлива. Това не изисква нито много пари, нито много усилия.Не знам защо си мислите, че в чужбина няма бедни... напротив - има и не са малко - единици са страните, в които съм била, в които държавата има достатъчно срдства да подпомага бедните така, че да живеят що годе добре. Това че там църквата и други организации се грижат за хората е отделен въпрос. А в толкова прехваления САЩ положението е трагично - бяхме седнали да ядем пица в един ресторан и си поръчахме големи пици, като мислехме, че са като нашите, ама са поне тройни. Каот излязахме един просяк ни помоли да му дадем пиците, ако не ги ядем, защото не го пускали до ресторанта, независимо дали има пари да си купи яденето или не. Ако на това му викате липса на бедност.... popara801: Не бе, само питам. Интересно ми е, защото аз не съм мрънкащ тип

Коментар

ele написа:
                          Но от всички, посещаващи форума, ти най-много мрънкаш и се оплакваш и оставам с впечатлението, че си вечно намръщен и недоволен.
                          Нека го потвърдят тези, които ме познават лично - а това е една голяма част от редовно пишещите във форума От писанията в един форум можеш да си направиш много грешни заключения. Аз съм сигурен, че и ти си една свястна жена, но мнението на болшинството от потребителите тук е различно Криеш се зад клавиатурата и никой не ти е виждал очите.Влизаме обаче в нарушение да обсъждаме личността на един или друг потребител.Междуличностните отношения да ги запазим за някоя среща - наближава срещата в Китен. Заповядай там, да коригираш мнението си за мен, както и да покажеш на всички, че всъщност си готино момиче! И стига сте стояли на компютрите, днес е Празник! Мен не ме гледайте, аз работя (подобрявам си качеството на живот ).

Коментар

аз гласувам с да бих заминал и след като събера пари ще се върна тук да си ги харча
                            Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                            FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

само Българки да не емигрират :D а българите след гърците сме най мързеливата нация ,такаче лайното си тежи на мястото си иначе ,като стана на годинки бих си закупил един кепмер за към 200 бона това ще ми е отмъщението към скапаната държава
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

Аз тъкмо се засилих да имигрирам в Гърция ,но тя май ще фалира . http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3836811
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X