http://news.ibox.bg/interview/id_679278440Заглавието е показателно ! повече няма какво да кажа,всичко е ясно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА: Бихте ли емигрирали от България?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
vvvasilev написа:Ясно. Ако не си в мизерия - не си щастлив... Ами добре. Само че аз вече и дете си имам - и искам да му дам най-доброто. И не ме убеждавай колко са възвишени българите. Да ти кажа аз на свой гръб съм изпитал поговорката направи добро и изяж лайно. Защо си мислиш че няма приятелства и читави хора извън България? И от каква позиция го казваш - опитвала ли си нещо по-различно? Живяла ли си в чужбина?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:VesMil : аз познавам доста мигранти, на които им харесва БГ. Познавам и доста професори, които за малко слава ще напишат всичко, което би им вдигнало малко рейтинга и името. Освен това статията не се отваря, само заглавието
Коментар
-
Immortal: Явно подбираме познатите си по различни признаци - всички чужденци, които познавам в БГ, работят и имат успешен бизнес с малко изключения, а изключенията не пият промишлени количества, нито имат космически пенсии. И като ще говорим кой кого познавал, аз познавам хора, които са били в ЮАР и никога няма да се върнат там, заради престъпността, незачитането на елементарни човешки права и пълната мизерия и изолация, ако нямаш кинти. Ако смяташ, че да те арестуват за това, че си си закачил гащите да балкона зад парапета да съхнат е нормално - хващай самолета и заминавай. Така че айде да не си мерим ... - всеки има право да избира къде да живее, ако ще на луната да ходи, за това вместо само да пишеш едно и също колко било зле тука и как навън било толкова хубаво, ще не ни кажеш ти какво правиш, за да подобриш живота си по твоите стандарти за добър живот. От написаното до тук оставам с впечатлението, че нищо не правиш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Еле, просто за спорта ли спориш? Или така ми се струва? Аз да ти казах някъде, че не държа на ценности? Казах, че живота е по-лесен, по-спокоен и по-организиран. От там нататък каквото и да си говорим - е безпредметно. Ти можеш да си казваш до безкрай на черното бяло. И за успели и дрън дрън. И дори да успееш да си направиш приличен дом - излизаш навън и е мизерия. И щом на теб не ти пречи да гледаш пенсионери да ровят по кофите и като отидеш в болница - ако не платиш да те оставят да си пукнеш - enjoy it. Но... не мисли че всички са като теб и не генерализирай.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev, ние за теб разбрахме, че си се уредил и си голямата работа (а заключенията ти не са съвсем правилни), не разбрах Immortal какво прави, за да си направи живота по-добър, освен да мрънка. Той упорито отказва да отговори на този въпрос.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:vvvasilev, ние за теб разбрахме, че си се уредил и си голямата работа (а заключенията ти не са съвсем правилни), не разбрах Immortal какво прави, за да си направи живота по-добър, освен да мрънка. Той упорито отказва да отговори на този въпрос.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
ele написа:vvvasilev, ние за теб разбрахме, че си се уредил и си голямата работа (а заключенията ти не са съвсем правилни), не разбрах Immortal какво прави, за да си направи живота по-добър, освен да мрънка. Той упорито отказва да отговори на този въпрос.
Коментар
-
Аз не искам да знам личния ти живот в подробности - грешно си ме разбрал. Но от всички, посещаващи форума, ти най-много мрънкаш и се оплакваш и оставам с впечатлението, че си вечно намръщен и недоволен. Затова ме интересува, освен това, какво друго правиш, за да подобриш качесвото си на живот (а качеството на живот не включва само парични постъпления). На мен например ми харесва да ходя с баща ми за риба - не съм тип рибар, но пък той се чувства щастлива като ми обяснява от къде да извадя и как да сложа гнусния червей на куката, а това прави и мен щастлива. Това не изисква нито много пари, нито много усилия.Не знам защо си мислите, че в чужбина няма бедни... напротив - има и не са малко - единици са страните, в които съм била, в които държавата има достатъчно срдства да подпомага бедните така, че да живеят що годе добре. Това че там църквата и други организации се грижат за хората е отделен въпрос. А в толкова прехваления САЩ положението е трагично - бяхме седнали да ядем пица в един ресторан и си поръчахме големи пици, като мислехме, че са като нашите, ама са поне тройни. Каот излязахме един просяк ни помоли да му дадем пиците, ако не ги ядем, защото не го пускали до ресторанта, независимо дали има пари да си купи яденето или не. Ако на това му викате липса на бедност.... popara801: Не бе, само питам. Интересно ми е, защото аз не съм мрънкащ типВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Но от всички, посещаващи форума, ти най-много мрънкаш и се оплакваш и оставам с впечатлението, че си вечно намръщен и недоволен.
Коментар
-
Аз тъкмо се засилих да имигрирам в Гърция ,но тя май ще фалира . http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3836811
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар