Не мога да се съглася с хора които не са живели поне 1 -2 седмици на вън да ми казват колко хубаво е у нас, да може и да е хубаво и/или било хубаво.Но отдавна България не е това за което си струва да работиш и живееш тук. Тук еснафщината и зависта заемат основното място в съзнанието на Българина и за друго в главата му не остава място. Повечето хора не виждат на по-далече от носа си. колкото и да ми е неприятно д аго напиша е реалноста ни в момента. В момента обикновения Българин живее под летвата на бедноста ,а това е голяма маса от Населението, и то живее така не заради това, че не иска да работи , напротив в повечето БГ фирми се работи даже и повече отколкото в Западните ,а заради прекалени ниските доходи, това е оправдание на "големите БГ Бизнесмени" с кризата. 95% от фирмите работят за западни компании и там криза няма , или е имало преди време! Обикновения човек много не го е усетил този момент ,докато тук в БГ го усещат точно такива като нас ,а не РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ.Защото западния бизнесмен мисли с главата си и за хората които му работят и вместо да ги уволни той им преразпределя задълженията и работното време, защото кризата няма да е постоянна, той не може да си позволи да изгуби готови научени кадри , тук се случва тоно обратното, дай да им отрежем главите ,а те да се оправят , нали Аз си карам лъскавия джип,ходя си на месечни почивки, к’во да ги мисля тях. Трябва ни цялостна промяна на ВСИЧКИ до един които все още сме в тази Държава, ако не с епромени нещо в близките години ,все повече хора ще емигриран и то с право.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА: Бихте ли емигрирали от България?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
А аз имам следните въпроси:Тия, които казват, че с кеф биха заминали, само с желанието ли мислят да си останат или работят по въпроса?Някои казва, че чакали възможността - вие мислите ли, че с чакане стават работите? Не мислите ли, че е по-редно да работите по въпроса вместо да чакате да ви падне незнайно какво от небето?Immortal: Тоя, дето го е писал това мнение, сигурно е алкохолизиран, наркотизирал се лумпен. Копиране на това мнение според мен означава, че си съгласен с него. Жалко е, че симпатизираш на подобни мнения, вероятно от някой неуспял, който дори няма смелостта да намери причината в себе си. Жалко, мислех те за доста по-интелигентен и ерудиран човек. Мисля, че колкото по-бързо хора с подобно мнение се изнесат от страната, толкова по-добре. Тези хора, дори и да им дадеш всички стимули на света, пак няма да работят в полза на обществото и държавата. От написаните до тук мнение става ясно, че има много хора, които са успели в БГ и които желаят да я направт по-добро място за живеене. Което, нормално, ме кара да правя следното заключение - от БГ искат да се изнесат тези, които не могат и нямат потенциала да успеят професионално без значение причината. Моля, ако някой се е познал, да не се обижда.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
[quote="ele"]Immortal: Тоя, дето го е писал това мнение, сигурно е алкохолизиран, наркотизирал се лумпен. Копиране на това мнение според мен означава, че си съгласен с него. Жалко е, че симпатизираш на подобни мнения, вероятно от някой неуспял, който дори няма смелостта да намери причината в себе си. Жалко, мислех те за доста по-интелигентен и ерудиран човек. Мисля, че колкото по-бързо хора с подобно мнение се изнесат от страната, толкова по-добре. Тези хора, дори и да им дадеш всички стимули на света, пак няма да работят в полза на обществото и държавата. .[/quoteТочно това имах предвид.Немога да разбера аз ли не се изказвам правилно или някой чете това което му изнася.Както и да е, това само заформя мнението ми да не пиша повече тук.HONDA I-VTEC
Коментар
-
90 % от работата ми е свързана с чужденци .И ви уверявам , че навсякъде т.н. лумпени са 90 % от населението .Бих се преместил , не ,, емигрирал’’.Фалирал съм два пъти , бъхтал съм какво ли не ( и тук и в чужбина ), контактувал съм с какви ли не .Но никога не съм се стремял да се харесам . Където и да отида , каквото и да правя ще има хайвани като съседите ми , които се присмиват на мен и семейството ми , че чистя около и вътре в блока .П.П. Съгласен съм с ele , ls1 , steven и КоцевFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Апропо : Има един колега във форума , който хвърля огън и жупел , стегнал си куфара , разпитва един друг за нещата навън и в същото време се хвали , че на едно купонче щели да му донесат тревичка да си пафка ....прав му път .Жалкото е , че ще се представи за българин там където отиде ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Immortal написа:Елена, прочети си подписа. Още веднъж го прочети. Ти сама си го сложила там.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:А аз имам следните въпроси:Тия, които казват, че с кеф биха заминали, само с желанието ли мислят да си останат или работят по въпроса?Някои казва, че чакали възможността - вие мислите ли, че с чакане стават работите? Не мислите ли, че е по-редно да работите по въпроса вместо да чакате да ви падне незнайно какво от небето?
Коментар
-
ele написа:Immortal написа:Елена, прочети си подписа. Още веднъж го прочети. Ти сама си го сложила там.
Коментар
-
Immortal написа:ele написа:Immortal написа:Елена, прочети си подписа. Още веднъж го прочети. Ти сама си го сложила там.
Коментар
-
Airfan: Въпросите са към тези, които приказват, а такива има доста от форума, които от година-две си стягат куфара.Immortal: не съм разбрала, сори. Това обаче е валидно само за форумите/онлайн като цяло, на живо хората нямат много смелост, като ги питаш нещо да те изкарват идиот, поне не директно. Лицемерието е доста разпространена черта, не само в БГ.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:А аз имам следните въпроси:От написаните до тук мнение става ясно, че има много хора, които са успели в БГ и които желаят да я направт по-добро място за живеене. Което, нормално, ме кара да правя следното заключение - от БГ искат да се изнесат тези, които не могат и нямат потенциала да успеят професионално без значение причината. Моля, ако някой се е познал, да не се обижда.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilevВеднага ще дам пример, ама знам, че ще скочите, така че ще пропусна тази част. Какво значи човек да изживее мечтите си? Хората имат различни мечти и те не винаги се изразяват в материалното. Познавам хора, които биха дали всичко да имат дете, други здраве - щастието не винаги е в парите или материалните неща. Много тресногръдо е да мислиш, че като си купиш кола от някакъв филм или си закараш задника в Боливия си цъфнал и вързал. Материалното НЕ Е мерило за щастие, нито за удовлетвореност от живота. Честно - нямам време за хора, които гледат само да се фукат с материалните неща - от личен опит знам, е тези хора нито са добри приятели, нито някога изпитват някакво желание да бъдат добри към другите и да ги правят щастливи и повярвай ми, няма по-голямо щастие от това да видиш някой усмихнат, защото е истински щастлив. Но за това ти трябва доста емоционална интелигентност, затова ти е простено, ако не го разбереш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ясно. Ако не си в мизерия - не си щастлив... Ами добре. Само че аз вече и дете си имам - и искам да му дам най-доброто. И не ме убеждавай колко са възвишени българите. Да ти кажа аз на свой гръб съм изпитал поговорката направи добро и изяж лайно. Защо си мислиш че няма приятелства и читави хора извън България? И от каква позиция го казваш - опитвала ли си нещо по-различно? Живяла ли си в чужбина?Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар