Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА: Бихте ли емигрирали от България?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Я който иска да излиза в други краища на съюза да върви , та да си останем ние пусналите дълбоки корени тук и си оправим държавицата . Знаете ли колко лесно ще ни бъде щом всички ще мислим еднакво .
    Бай Иване - ето ти едно мнение на потребител в друг форум. Не е мое, просто го прочетох, и реших, че пасва идеално на твоето мнение като отговор:"Всички, които имат завършено средно образование и са прочели повече от 10 книги в живота си, се стягат да емигрират...В страната остават абсолютните аутсайдери, алкохолици и фашизирани лумпени."Като гледам как върви анкетата, и тя показва около 40% решени да емигрират и още 20% "може би"...Как ще си оправите държавицата с това, което остава? Та те половината от тия, дето ще останат няма да говорят български?П.П. Като гледам и събитията около джамията в София... скоро тук ще стане още много, много, много по-зле!Дано не съм лош пророк!

Коментар

Според мен ако спрете да мислите за емигрирането като ’продавам каквото мога, паля клечката на останалото, мятам юргана на врата и тръгвам, на границата се обръщам и мятам камък’ 90% от споровете ви ще изгубят смисъл. Живеем в 21 век, в обединена Европа, няма нищо лошо в това да се преместиш за някоя друга година някъде другаде и да си подириш щастието, пък ако не ти харесва да се върнеш. Или пък да не се върнеш.

Коментар

Дидко , шъ съ оправим само ни напуснете тия дето не искате да сте тук Така и така ще се строи Белене ,отваря се концлагера там отново и всеки стъпил накриво отива там за няколко години да си оправи крачката . Тогава вече настъпва рая тук . Вече ще мога да си оставям и двете коли отключени отпред пред блока без да изпитвам страх ,че някой ще пипне нещо от тях. :D положението.А тия дето емигрирате сега като се върнет след някоя и друга година отново ще сте без работа и отново ще сте на изходна точка .Бат Бойко ще внесе един милион китайци ,които ще ни работят земеделето и това онова . Ние си оставаме като баш чорбаджии и ще дирижираме
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Държавицата ни е зле заради управляващите, няма нищо общо с народа. Навсякъде си е еднакво, с разликата, че там имат закони и т.н. и гледат да се спазват.Трябва ни добри закони + органи които да следят за тяхното спазване, ако това го има няма да е по зле за живеене от друго място. Не може вчера да слушам коментарите на поне 20 човека където управляват камиони "Бат Бойко ни е.. ма...а" на много места е така, но тук някой на някой е е... ма... Факт е, че пътищата не се поддържат както трябва, но е и факт, че масово се претоварват камионите. Пък после плачем , че имало дупки......Примерите са много, помислете за нещата който ви заобикалят и ще видите, че е така.Работодателя те осигурява на мин. заплата и те кара да работиш извънредно....... Я нека да му дойде една проверка и да му скъсат шортите... да видим после дали ще го помисли отново да прави каквото си иска.Имам около 20 познати които са извън БГ и всичките са много доволни. Но дядото като отиде в Италия при балдъзата и не е на кеф. Не може да пуши където си поиска, не може да си пие, трябва да се съобразява със съседите.........На него си му харесва в БГ

Коментар

Добре,някой да ми каже сега като идват избори за Президент за кой м... му да гласувам,за кой?!!Просто тука нямам избор и това е!Ами после на другите избори за кой да си пусна гласа за кой?Всичко втая държава е монопол и мафия.Досега съм гласувам винаги на всички избори на който съм имал право и какво!Трагедия.
            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

не е розово положението в родината ни, но без нас няма да се оправи, не съм доволен от много неща тук, но няма начин да няма начин.

Коментар

[quote="Immortal"]
                коцев написа:
                Бай Иване - ето ти едно мнение на потребител в друг форум. Не е мое, просто го прочетох, и реших, че пасва идеално на твоето мнение като отговор:"Всички, които имат завършено средно образование и са прочели повече от 10 книги в живота си, се стягат да емигрират...В страната остават абсолютните аутсайдери, алкохолици и фашизирани лумпени."!
                Бях решил да не пиша повече в този форум,но просто не се сдържах.Immortal най малкото пък на теб като модератор ти прилича да пускаш такива мнения.Пък били те и прикрити под чужди мнения в други форуми.Аз нямам намерение да ходя никъде но ,не се смятам за аутсайдер нито пък за фашист.А алкохол не употребявам. Имам си бизнес и тук ми е добре.Никой никого не спира да работи в която си иска държава.Като си толкова голям специалист както сам казваш най вероятно бързо ще си намериш работа в друга държава.
                HONDA I-VTEC

Коментар

Shadowandust написа:
                  Добре,някой да ми каже сега като идват избори за Президент за кой м... му да гласувам,за кой?!!Просто тука нямам избор и това е!Ами после на другите избори за кой да си пусна гласа за кой?Всичко втая държава е монопол и мафия.Досега съм гласувам винаги на всички избори на който съм имал право и какво!Трагедия.
                  за президент няма смисъл да гласуваш... виж за кмет - вие от Пловдив хубаво трябва да се замислите за кого да гласувате
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Тошко , всеки има право на мнение и Дидко си казва неговото ,аз си казвам моето ,трети неговото .Трябва да бъдем само толерантни един към друг . Има желаещи да заминат веднага в чужбина . Приятно пътуване можем да им пожелаем ,също дано имат късмета да се устроят там и да заживеят живота такъв за какъвто те си мечтаят.Други искат да останат тук ,но пък не им харесва работата или пък парите са малко .Остава те сами да си преценят кое да изберат.Аз съм на това мнение ,че в България има работа до гуша стига да има хора способни да я работят.Но като гледам абитурентите дето сега завършват как само на пиенето и пушенето наблягат ,много ясно е че работа за тях няма тук. Постигането на добра заплата става с много труд и с лишаване от доста благинки ,докато един млад човек успее да се наложи в ерархията в работата си. :D
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Преди малко повече от година реших да си опитам късмета в Швеция и нито за момент не съм съжелил, въпреки трудностите в началото. Не бих се върнал в БГ дори да ми дават 2000 лв. заплата.
                      SEAT Leon Cupra 300
                      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Ще ми се да живеех на някое по-топло място. Например в Маями бийч и да си пия рИкията с моя приятел Декстър Морган . Това в сферата на мечтите. Реално не бих емигрирал, защото на 44 г. не съм притрябвал на никоя чужда държава, няма за кога да се доказвам там и да се боря за по-добър живот. Освен това съм изключително мързелив, а ръцете ми не подхващат физическа работа, каквато се полага на имигрантите по подразбиране :D . Наскоро прочетох една много интересна книжка. Няма да цитирам нито заглавието, нито автора, защото много бързо цитати от нея ще изскочат в Гугъл, а те могат да се сторят обидни на някого. Накратко, според автора 80 % от хората по света са недоволни на думи от живота си, но само на думи. Всъщност тях напълно ги задоволява сегашното им положение на мрънкащи, заплашващи, недоволстващи. Ако случайно някой от тези 80 % се озове извън нормалната си среда - например издигне се в йерархията, озове се на управленска позиция с много висока заплата, но и много високи отговорности, бързо установява, че предпочита стария си живот.П.П. Не гласувах в анкетата, защото липсва отговор: "Искам да имигрирам в Маями бийч, защото на старите ми кокали не им понася гадния БГ климат 9 месеца студ и 3 месеца тропическа жега. Но повече ми е кеф да си стоя тук, да не правя нищо и горе-долу да живуркам."
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

На 100% и аз мисля, като колегата snake. Маями бийч е условно казано - дали ще е там, или аз предпочитам някое място, където да има турнир от Големия Шлем, не е толкова важно, ще ми дойде добре. Поради липса на такава възможност, у нас ми е най-добре, ама скоро ще се появи необходимост от голям телевизор за тези турнири :D
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                            Immortal най малкото пък на теб като модератор ти прилича да пускаш такива мнения.
                            Модераторството няма нищо общо с личните ми убеждения? Или според теб модератор може да е само някой доказан патриот?Съжалявам да го кажа, но дори и от резултатите от тази анкета се вижда, че над 50% от гласувалите досега биха емигрирали.Има и хора, които за нищо на света не биха се мръднали от тук, защото както сам казваш, си имат бизнес, и са доволни от живота си.Не искам да засегна никого, но общо взето знам кой с какво се занимава. Повечето от тези, които казвате, че не бихте тръгнали, имате сериозен, развит бизнес, и доходите ви са повече от европейски... За съжаление обаче, по-голямата част от народа не са като вас, и искат и имат право на по-достоен живот, който за съжаление родината-мащеха България не може да им предложи.

Коментар

Аз също бих заминал за кеф, но такъв отговор няма в анкетата Чувствам се способен и вярвам във възможностите си, заради което съм сигурен, че навсякъде бих се справил и бих живял добре, но за съжаление голяма част от населението е изпаднало в състояние на безизходица (по ред причини НЕзависещи от тях) и това е най-страшното....Цитираното по-горе мнение май се сещам на кого е, но за съжаление не е никак вярно, защото по чужбина има дори и по-голяма българска сган отколкото тук!!!

Коментар

Липсва и отговор - Вече съм емигрирал Моите доводи да го направя бяха чисто практически. В последствие опитал веднъж начина на живот, спокойствието - не мога да се върна. Интересно ми е да опознавам нови хора. И всеки път когато се върна усещам колко затворено и тесногръдо общество е в България. Ние не познаваме никой защото си мислим, че познаваме всички. Кой не е слушал всякакви небивалици за Германците какви били, за Гърците и т.н. Истината е, че хората показват истинската си страна след като те опознаят и могат да ти се доверят.Това което не виждам в България обаче е надежда. Но както и да е. Важното е да се подчертае и друго. Смятам че доста значима част от икономиката в Бг се държи на хора като имигрантите. Все пак ние изпращаме пари там. Майка ми пазарувайки всеки ден в магазина харчи белгийски пари. И е доста нелепо, когато хора се изказват за имигрантите със смешен нихилизъм- как са избягали и незнам си какво. Нима трябваше да останем да мизерстваме стоически?
                                Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                                ----------------------------
                                Ignorance is a bliss

Коментар

Working...
                                X