Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА: Бихте ли емигрирали от България?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мога да разбера кое ми е по-силно, носталгията която ще изпитвам или желанието да се пробвам на друго място. Колебаех се между "временно, докато събера някой лев" и "може би, зависи от ситуацията". Но при всяко положение мисля на старини да съм си тук в малка къщичка около Варна... А къде бих се пробвал? Нямам идея, но определено няма да е САЩ, или западна Европа, просто въпрос на лично виждане. Сега като се замисля, ако замина няма да е толкова заради непременно по-високото заплащане, колкото до авантюрата за няколко(десетки) години

Коментар

ele написа:
      Няма да гласувам, защото нито един от написаните отговори не се застъпва с моето виждане за нещата. За мен думата ’емиграция’ няма смисъл - живея в БГ, защото тук ми харесва в момента. Ако желая да се преместя да живея в друг град/държава не ми е проблем да си вдигна парцалите и да замина. За мен няма разлика дали ще се преместя в друг апартамент в същия град, в друг град в БГ или в друга държава - навсякъде ще се чувствам ’у дома’.
      Живяла ли си и работила ли си повече от 6 месеца в друга страна,че знаеш как би се чувствала?Когато човек е на екскурзия гледа с едни очила,който изкривяват образа на действителността.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
        ele написа:
        Няма да гласувам, защото нито един от написаните отговори не се застъпва с моето виждане за нещата. За мен думата ’емиграция’ няма смисъл - живея в БГ, защото тук ми харесва в момента. Ако желая да се преместя да живея в друг град/държава не ми е проблем да си вдигна парцалите и да замина. За мен няма разлика дали ще се преместя в друг апартамент в същия град, в друг град в БГ или в друга държава - навсякъде ще се чувствам ’у дома’.
        Живяла ли си и работила ли си повече от 6 месеца в друга страна,че знаеш как би се чувствала?Когато човек е на екскурзия гледа с едни очила,който изкривяват образа на действителността.
        О... живяла е живяла е... Почти няма нещо дето да не е правила колежката според мненията и във форума.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ако имах възможност и аз бих си практикувал професията в чужбина,защото тука е трагедия!
          Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            dudulia написа:
            ele написа:
            О... живяла е живяла е... Почти няма нещо дето да не е правила колежката според мненията и във форума.
            А иначе аз бих заминал, не защото тук не съм доволен от най-тривиалното- стандарта, а защото вместо държавата да работи в моя полза и да ми помага, тя напротив, прави само обратното и се чувствам като кокошка само за скубане. Не ми харесва посоката, в която върви, деградацията е навсякъде.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да! При първа възможност.
              Уважавам тези,които ме уважават!
              Clube do Marea!

Коментар

НЕ! Не съм доволен от живота тук, но ще остана да се боря за подобряването му!Това беше моят отговор. Не ми е вообще лесно. Много са спънките в нашата държава, но и на вън не е цвете за мирисане. Може да са по-добре от гледна точка на администрация и тем подобни, но понякога, всъщност доста често, се получава пълен джоб с празна душа. Парите и охолният живот не са всичко. Достатъчно е да имаш толкова, че да си щастлив. Поне за момента, така мисля.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ele написа:
                  толкова голяма фенка на простотията ли си че не би избягала а само ще се завъртиш от гъс на гръб.ББ,,Батко и Братко ,,трябва да вземе да те надради с тиквен медал ,че по сметките на Бдянков бюджета няма пари за метал.
                  FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
                    ele написа:
                    толкова голяма фенка на простотията ли си че не би избягала а само ще се завъртиш от гъс на гръб.ББ,,Батко и Братко ,,трябва да вземе да те надради с тиквен медал ,че по сметките на Бдянков бюджета няма пари за метал.
                    Ти можеш ли изобщо да четеш или ти изключват всички бушони, като видиш мое писание, и почваш да плещиш глупости без изобщо да ме познаваш?На тия, които искат да отидат да живеят в друга държа им пожелавам успех в реализацията. Нека обаче те да не определят тия, които искат да останат, като поредните идиоти, тъпунгери и прочее - всеки има право на мнение, желание и виждане за живота. Ако моето мнение не ви харесва, опитайте се да ме оборите, не да ме обиждате, щото това определено не е във ваша полза.Мерси за вниманието
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

dani389 написа:
                      ele написа:
                      Май ти си фен на това, за което приказваш Какво толкова има, че жената иска да остане и да работи в България, че я нападаш толкова жестоко? Че и обиждаш... Това не говори добре за теб...И аз искам да работя и живея тук. Не бих отклонил обаче предложение да работя навън за 1-2 години. Не повече. Просто за трупане на опит, някое и други евро, и заради самото приключение разбира се...

Коментар

Защо трябва да те познавам като от отговорите ти ясно личи каква скрита блондинка има зад клавиатурата на компютарати.И защо да те убедим в нашата теза ,,бий магаре по магаре,, народът гое казал вече.Колега, на косъм си от второ предупреждение.1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани. Модератор
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Аз пък в най-скоро време май ще "емигрирам",но в посока България :D
                          Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                          Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Интересно ,нали от четири години сме Европейци и сме в Европейския съюз.Къде да ходим като сме в Европа ? Я който иска да излиза в други краища на съюза да върви , та да си останем ние пусналите дълбоки корени тук и си оправим държавицата . Знаете ли колко лесно ще ни бъде щом всички ще мислим еднакво .
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

НЕ! Камъкът си тежи на мястото. Тук се чувствам добре. Доволен съм от живота си. - Така гласувах, макар и с известни условности.
                              ele написа:
                              Нека обаче те да не определят тия, които искат да останат, като поредните идиоти, тъпунгери и прочее - всеки има право на мнение, желание и виждане за живота.
                              Напълно съгласен.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Моето мнение съвпада с тези на Emzo и Airfan.
                                При първата достатъчно добра възможност си бия камшика.
                                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                                X