Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подово покритие за гараж, ама много голям!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подово покритие за гараж, ама много голям!

Здравейте колеги,за да не се размива другата тема за подово покритие на гаража, пускам отделна защото става дума за нещо по-различно.Докато в другата тема става дума за личен гараж, който аз бих направил с евтин гранитогрес и въпроса да се приключи, при мен ситуацията е малко по-различна.Гаража ми е всъщност подземен етаж, където са мазетата на кооперацията и паркираме общо към 10 автомобила.Проблема е че строителя, естествено, е ползвал за пода най-евтиния бетон, който сега колите, маневрирайки къртят с гумите и го превръщат в слой много фина прах, която с обувките си разнасяме навсякъде - включително и по къщите си. Особено зимата когато обувките са мокри, като се напълнят грайферите носим сериозни количества...Та защото става дума за едни да кажем 300-350 квадратни метра, идеята за гранитогрес и плочки е напълно неприложима, поради високата цена.Дайте идея за нещо, саморазливно покритие да кажем, което е евтино и достатъчно здраво за да издържа колите. Естетиката е абсолютно не-важна.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Или полиран бетон или има една гума която се лепи по бетона и става като ханбално игрище но с полиран бетон мисля че ще е най удачно.Но ако блокът е още в 5 годишният си гаранционен срок който е задължителен по добре си търсете правата ,че такива самоволни решения на проблемите на испълнителите на некачесвените стоежи им идва много добре .
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Re: Подово покритие за гараж, ама много голям!

Yavor написа:
      Здравейте колеги,...... 300-350 квадратни метра, .....Дайте идея за нещо, саморазливно покритие да кажем, което е евтино и достатъчно здраво за да издържа колите......
      има много такива покрития, но изискването ти е оксиморон.по-евтино от евтин гранитогрес няма да намериш. саморазливните , които са достатъчно здрави и са подходящи за ’финално’ са по-скъпи от него.бтв - ако не ти е абсолютно равна основата, е възможно и лепилото с което ще се слага гранитогреса да не издържи на напъна, щото ’чуждото магаре кокали няма’ , а разбрах че гаража е "общ=ничий"

Коментар

По-скъпо е, но практически ще е вечно да си направите 1 слой смола отдолу и да не се занимавате с глупости ... Просто друго качествено решение не виждам !
        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Yavor написа:
          ...Проблема е че строителя, естествено, е ползвал за пода най-евтиния бетон...
          Вднъж изпаднах в положение да съм излял за мои близки /които естествено са последните хора, на които бих излял кофти бетон/ бетон, който на цената на марка 200 /Б15/ се оказа някаква сиво-жълта кал, която не след дълго започна да се рони... Не беше кой знае какво удовлетворение за мен да видя попътно на друг обект, как събарят целия етаж, защото беше лят с бетон от същия възел, но добре, че пазех бележките от възела, та да докажа, че не съм взел най-евтиното/слабото за отбиване на номера. Та понякога не всичко е такова, каквото изглежда. Конкретно при вас е важно да се установи състоянието на целия бетон какво е, ако се е напукал/натрошил нещата са много по-различни от изронена повърхност, отделно, че ще изисква определено време покой след обработката.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Yavor написа:
            Здравейте колеги,за да не се размива другата тема за подово покритие на гаража, пускам отделна защото става дума за нещо по-различно.Докато в другата тема става дума за личен гараж, който аз бих направил с евтин гранитогрес и въпроса да се приключи, при мен ситуацията е малко по-различна.Гаража ми е всъщност подземен етаж, където са мазетата на кооперацията и паркираме общо към 10 автомобила.Проблема е че строителя, естествено, е ползвал за пода най-евтиния бетон, който сега колите, маневрирайки къртят с гумите и го превръщат в слой много фина прах, която с обувките си разнасяме навсякъде - включително и по къщите си. Особено зимата когато обувките са мокри, като се напълнят грайферите носим сериозни количества...Та защото става дума за едни да кажем 300-350 квадратни метра, идеята за гранитогрес и плочки е напълно неприложима, поради високата цена.Дайте идея за нещо, саморазливно покритие да кажем, което е евтино и достатъчно здраво за да издържа колите. Естетиката е абсолютно не-важна.
            При мен ситуацията е същата ... 10 клетки, 300 кв.м. без рапмата ... няколко пъти съм го чистил целия с метла и събирам по няколко найлонови торби с баласт :D ... иначе в моя гараж забърках просто цимент и отгоре го боядисах, но пък почти не съм вадил колата няколко години, та не знам доколко е износоустойчиво / освен за лесното почистване и липсата на прах / , ама след всяко движение на кола из цялата територия, праха прониква навсякъде

Коментар

То най голямото ронене на повърхността пода там където колите завиват.Направо коловози са се образували Сега тази седмица по почивните дни се разбрахме да го изметем и измием, ама искам да измислим нещо.Факта е че строителя живее в нашата сграда и също има клетка, и много пъти сме коментирали с него. Той ще поеме по-голямата част от разходите, ама е свестен и не искаме да му вадим душата - затова се оглеждам и обмислям.Евтиния гранитогрес е решение като цена за материалите, но допълнително труда много оскъпява - за тия 300 квадрата на 15лв да намерим кой да го нареди е 4500лв само труд, отделно още толкова за материали. Трябва да ида да проверя цените на саморазливните покрития - тях можем и сами да си ги нанесем - горе долу поне.Имах предвид дали няма някое яко покритие, което да се нанася като шпакловка или замазка което да свърши работа. Защото гаража има специфична нивелация за да бяга водата в пододяща посока, а и нивото не бива да го вдигаме повече от няколко сантиметра.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега, погледни тази фирма какво предлага: http://www.silikal-bulgaria.com/proj...pID=29Нищо не пречи да им звъннеш за цени. Може да се окаже, че няма да е много по-скъпо от предлаганите в темата други настилки. Според мен за голям паркинг това е по-добро решение, в сравнение с гранитогреса.
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

Working...
                X