Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вирус на Флашка ?!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вирус на Флашка ?!?

Помагайте,че съм откачил с тая флашка.... Цялата работа идва от там,че е влезнал някакъв вирус във флашката или незнам какво се случва,но папките на флашката не излизат,а излизат някакви странни папки,които не се отварят. Като пусна примерно Нод-а в нея виждам,че папките които ми трябват са там и търси й в тях,но вирус не открива Нод-а.По късно ще кача някоя снимка да видите точно за какво става дума.Благодаря предварително за идеите какво да я права тая флашка,че вътре в нея нещата са много важни..
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Радо, легни, наспи се - толкова рано сутрин от опит ти казвам - НИЩО не се получава ... Утре като се събудиш целуни флашката, сложи я в друго USB и ще е ок :D
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Аз пък предлагам да целуне нода и да се сбогува с него Метни си един AVAST дори и фрии версията и ще види сметката на вируса. Бачкам в фото и на ден ми носят десетки флашки бъкани с кво ли не, до сега само аваста се е доказал като програма и лови 99% от всикчо
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Аз имах подобен (мисля, че е същия от описанието) проблем преди време с една флашка - компютърът я разпознава, всичко се записва нормално, докато е включена всичко се вижда и чете. В момента в който я изкараш и я поставиш отново се показват някакви странни папки и нищо не се отваря. Оказа се, че проблемът е във флашката. Не съм пробвала да извличам информацията - директно замина за коша.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Вариантите са няколко:1. Има вирус, но антивирусната не го лови. Решение: всяка от актуалните версии на популярните, безплатни антивирусни (Avira, Avast, ...) или пробните, едномесечни версии на антивирусните от тежката артилерия (Касперски, F-secure,...), ще се справи с вируса. Вирус на флашка се чисти лесно.2. Няма вирус- пробваш флашката на друг USB порт или на друг компютър- ако по-горното не помогне, пробваш да разгледаш съдържанието й с друг файлов мениджър, например Total Commander
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ele написа:
            Аз имах подобен (мисля, че е същия от описанието) проблем преди време с една флашка - компютърът я разпознава, всичко се записва нормално, докато е включена всичко се вижда и чете. В момента в който я изкараш и я поставиш отново се показват някакви странни папки и нищо не се отваря. Оказа се, че проблемът е във флашката. Не съм пробвала да извличам информацията - директно замина за коша.
            И според мен е по-вероятно това. А отколкото до НОД-а, от (може би) 3 години вече карам с Eset Smart Security и едно вирусченце не се е промъкнало в системата ми. То си е и до потребител, де...
            In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

googo написа:
              ele написа:
              И според мен е по-вероятно това. А отколкото до НОД-а, от (може би) 3 години вече карам с Eset Smart Security и едно вирусченце не се е промъкнало в системата ми. То си е и до потребител, де...
              Съгласен съм с колегата.Аз съм с Нод 32 антивирус.Няма проблеми.Лека и ефикасна на другото здраве му кажи.Нито Авира Нито аваст нито ф секуре може да се сложи на мащина с малък двигател :DА относно вирусите в флашката.Понякога самата флашка се бъгва но ако нямаш кой знае каква важна информация в нея един формат решава проблема !
              Фиат Браво 1.6 16v

Коментар

Както го описваш - не е от вирус.Флашката е за боклука.ПП/ Има много такива флашки, направени с дефектни чипове. Напр. в ebay.com почти всички евтини флашки са fake ...
                Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Skip_01 написа:
                  Както го описваш - не е от вирус.Флашката е за боклука.ПП/ Има много такива флашки, направени с дефектни чипове. Напр. в ebay.com почти всички евтини флашки са fake ...
                  Флашката е купувана преди няколко месеца,на Transcend и има доживотна гаранция.Аз си мисля,че с формат ще се оправят нещата,но ми трябват вътре в нея папките.. Забравих да спомена,че като се е бъгнала флашката,Нод-а е почнал да намира някакви вирусчета и да ги трие..Всичко това се случва на един лаптоп,а не на компютъра с който се опитвам да я лекувам тая флашка..Ето как ми ги показва папките,и папката RECYCLER се е появила в последствие...И какво съобщение ми дава като цъкна върху някоя от тях..Сега ще пробвам с АVAST,както ме посъветваха.А с Total Commander-а ми ги показва папките,но ми показва и същото съобщение.
                  Прикачени файлове

Коментар

Скапал си инфото на флашката с изваждане без да я спреш токово. Добро утро...

Коментар

Я дай на Total Commander да ти показва всички файлове (скрити, системни и т.н) и виж дали няма по флашката нещо от сорта на autorun.inf в главната директория. Това дето го пише означава, че някой търси да изпълни тоя файл: или се зарежда autorun от нея, или по компютъра има вирус.
                      Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Огромни БЛАГОДАРНОСТИ на snake и syscop за добрите носоки!След като цъкнах на Total Commander-a да показва всички скрити и системни файлове,се появиха и нормалните папки с някаква удивителна на тях.От там се отвори всичко и направо паднах от стола... Всичко свалих на компютъра и сега мисля да направя един формат на флашката и пак обратно.Незнам от какво се е получило това,но не е от вадене без да се спре флашката както предположи Orcinus... Флашката всеки път се спира!Отново Благодаря за съветите!

Коментар

Working...
                        X