Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за пералня ;)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за пералня ;)

Понеже в този форум преобладава мъжката част реших да си споделя проблема, може пък някой да има идея какво трябва да направя ... та пералнята ми започна да цапа дрехите с нещо черно, все едно съм бърсала стълбището на блока ... иначе никакви други промени не забелязвам, няма странни шумове, тракания и т.н. ... само накрая ги вадя в "супер" състояние ... благодаря предварително макар че темата не е много за този форум

Имал съм подобен случай и се оказа че някакъв семерин започнал да се разлага сменигха го и проблемът приключи.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Благодаря че ми отговори ... но явно сама няма да мога да се оправя с пералнята, ... а между другото ако бях писала в бг-мама щях получа доста повече мнения по темата ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_41

Коментар

nadili написа:
        Благодаря че ми отговори ... но явно сама няма да мога да се оправя с пералнята, ... а между другото ако бях писала в бг-мама щях получа доста повече мнения по темата ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_41
        Може,наскоро леля ми каза че и нейната пералня цапа дрехите оказа се че лагер е заминал,повиках мой познат и я поправи за 60 лв.

Коментар

Гумата на вратата какъв цвиат е?
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

nadili написа:
            а между другото ако бях писала в бг-мама щях получа доста повече мнения по темата
            Пиши! Там има повече потребители, които ползват перални По въпроса ти - провери и ПОЧИСТИ, ама много хубаво гуменото уплътнение! Особено внимание обърни на гънките, защото там се събира нещо подобно на кал.Еми... Това са вариантите... Или уплътнението или семеринга на лагера. Ако е първото - то едно почистване и ще се оправи. Ако е второто си трябва разглобяване на пералнята. Има още един вариант, но той също е свързан с разглобяване, а имено да се събрала някаква гняс межди барабана и казана и тя да цапа дрехите. Абе първо почисти хубаво всичко, до което може да се докопаш
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Викай майстор не се мъчи да чистиш гумата на вратата е сива предполагам или е лагера или семеринга му те са едно до друго във всички случаи ще трябва да смени и двете.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

кола

Ако е по нов модел смяната на лагер или семеринг ще е трудна работа трябва повече разглобяване http://www.tehcomservis.com/forum/to...34Зависи модела търси и по чужди сайтове -руски например че по се пише там
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ок де, ще изчистя всичко което видя ... от гумата на вратата едва ли е ... след като минат и двете центрофуги дрехите освен че са оцапани са и на мръсни точки от дупките на казана, явно нещо се е случило за да започне изведнъж да "пере странно" ... а тази семеринга пак е някаква гума, поне на такова ми прилича по картинките. Надявах се сама да се справя щото тия майстори главата до кръста ще ми отрежат като ме видят колко разбирам ... за всяко нещо е така ... да не говорим покрай пунтото кво цедене пада, но това е друга тема Yellow_Flash_Colorz_PDT_21

Коментар

nadili написа:
                    Ок де, ще изчистя всичко което видя ... от гумата на вратата едва ли е ... след като минат и двете центрофуги дрехите освен че са оцапани са и на мръсни точки от дупките на казана, явно нещо се е случило за да започне изведнъж да "пере странно" ... а тази семеринга пак е някаква гума, поне на такова ми прилича по картинките. Надявах се сама да се справя щото тия майстори главата до кръста ще ми отрежат като ме видят колко разбирам ... за всяко нещо е така ... да не говорим покрай пунтото кво цедене пада, но това е друга тема Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
                    Значи ти ще им покажеш че чуваш нещата,моя познат купи нов лагер и го смени и всичко със покупката струва на леля ми 60 лв.И при нея дрехите ги вадеше черни.

Коментар

хе-хе, оптимизма ти ми хареса ... ако изобщо купя правилния лагер, че и го сменя, че и пералнята тръгне ще е чудо голямо ... но винаги има първи път Yellow_Flash_Colorz_PDT_18

Коментар

nadili написа:
                        ... да не говорим покрай пунтото кво цедене пада, но това е друга тема Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
                        Спокойно, и аз съм така, а ако бях и руса, не знам ..........
                        Más vale tarde que nunca
                        Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

"Цедене"? Какво беше това че малко съм изостанал? Търси някой комшия не е женска работа сваляне на барабана избиване на лагери и смяна на семеринг
                          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
                          X