Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска отговорност на цяло!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не знаех, че парите от ГО отиват в бюджета - май съм живяла в заблуда, че отиват в застрахователните компании. Всичко има значение - не си спомням наскоро да са казвали за някоя калинка с еднолитров мотор да се е натресла и да е убила 2-3. И двата начина на застрахованеси имат предимства и недостатъци.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Част от тях отиват в бюджета но тази част умножена по милиони коли стават много милиони пари.То пак ще може расрочено но няма да може 3 месеца да имаш 6 да нямаш и пак така .Ще стане през банка слючваш полица и плащаш расрочено на банката и лихвата я взема банката а не ЗК както беше до сега .
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Да ама не, няма да я бъде тая както я мислят, спокойно.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
        ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
        ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Към всички, които смятат, че не трябва да се плаща ГО за времето, в което колата е била в сервиз, с откраднати гуми или просто е нямало желание да се кара. При причиняване на щета законът казва, че застрахователят трябва да изплати еди каква си сума за материални или не материални щети. За да се изплати тази сума, трябва да е сключена ГО на еди каква си МИНИМАЛНА цена (зависи от застрахователя), която всъщност е цената на ГО. Ако искаш по голяма премия, плащаш по-скъпа ГО. Но да се върнем на минималната цена. Няма НИКАКВО значение дали колата ще се кара 1 ден, 1 месец или половин година. И един час да се кара колата, може да се предизвика ПТП, при което да се направят щети, които няма как да се покрият, ако не е платена минималната цена на ГО.
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

dani389 написа:
            Част от тях отиват в бюджета но тази част умножена по милиони коли стават много милиони пари.То пак ще може расрочено но няма да може 3 месеца да имаш 6 да нямаш и пак така .Ще стане през банка слючваш полица и плащаш расрочено на банката и лихвата я взема банката а не ЗК както беше до сега .
            когато плащаш разсрочено, нямаш лихва а имаш оскъпяване на гражданската. от гражданската отиват точно 10 лв в гаранционен фонд. за това като плащаш разсрочено 1-вата вноска е с 10лв по-скъпа. около 15% /зависи от компанията/ от цената на гражданската са комисионна за тоя който ти е сключил застраховката, има и още няколко % данъци и другото отива в застрахователната компания.и пак, застраховката е в полза на 3-ти лица и притежаването на личен автомобил не е задължение.

Коментар

Някъде четох че за миналата година застрахователните компании са отчели чиста печалба за над 65 милиона лева . Тъй че направете си сметката кой е губещия. Два пъти ми се е налагало от Евро ИНС да си получа обещетение за нанесени вреди не върху колата ми а за застрахован жилищен имот и двата пъти гризнах дръвцето . Първия път горния съсед ме наводни , идваха снимаха описваха и най накрая след три месеца ми казаха че и горния съсед е застрахован при тях и трабвало да извадят пари от единия си джоп и да ги слажат в другия. Посъветваха ме да се разбера със съседа той да ми плати поне половината разходи . Втория път бях спечелил застраховка от Мтел и след гръмотевица имах щета само на алармената ми система . Беше овъглена и акумулаторчето се сцепило. Идваха пак снимаха, писаха , караха ме да им занеса докумет от Гражданска защита че е имало гръмотевица в тоя ден и час и какво ли не още за да ми кажат най накрая че на такива сключени застраховки не се признавало пораженията нанесени от гръм . А защо идваха и снимаха и ме разкарваха за бележки ?Това е извън темата ,но и застрахователните компании имат много трески за дялане . Колкото до плащането на куп на цялата ГО смело мога да кажа, че не само бедните хорица плащаха на разсрочено ами и доста много баровци нищо че са червиви с пари . Даже бих казал че по голямата част каращи без ГО са именно заможни хора нещо което не се връзва с нямането на пари .Две трети от водачите са пушачи и в месеца изпушват над стотина лева ,но стане ли дума за заплащане на нещо веднага надават вой че е криза и нямат пари .
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Нямам пари, ама наистина нямам но днес платих на куп 178.30лв. за Г.О. към ДЗИ (да не се счита за реклама).п.с. това бе най-приемливата оферта към момента.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

http://www.standartnews.com/news/det...B0%D1%82%D0%B0

Коментар

Дано я приемат и като имаш мерак да караш плащаш си застраховката. Ако не кара я един другите се возят.
                    Обичам си работата.

Коментар

batproho написа:
                      Нямам пари, ама наистина нямам но днес платих на куп 178.30лв. за Г.О. към ДЗИ (да не се счита за реклама).п.с. това бе най-приемливата оферта към момента.
                      А дадоха ли ти Зелена карта ?
                      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Valentin_V написа:
                        Дано я приемат и като имаш мерак да караш плащаш си застраховката. Ако не кара я един другите се возят.
                        Карането не е мерак ,за много хора това е професия и така си вадят хляба .Със служебните коли какво ще правим и за тировете като са по двама на курс секи трябва да има ГО .По този начин ще убият и малкото останало от транспортния сектор.
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

lubo_Y10 написа:
                          batproho написа:
                          А дадоха ли ти Зелена карта ?
                          За толкова пари много ясно че не е включена.
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Интересна работа - на мен калкулаторът ми дава за същата компания, със и без зелена карта, все 167 лева. Не че ми е време за застраховка сега, но рекох да проверя цените.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

На мен месечната вноска, ГО+Зелена карта и 1/4 от Каското ми е над 1200 лв.!
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                                На мен месечната вноска, ГО+Зелена карта и 1/4 от Каското ми е над 1200 лв.!
                                Искаш да кажеш че за годината плащаш близо 15 000лв ????? Щом месечната и е 1 200лв долу горе толкова идват.

Коментар

Working...
                                X