Painfall написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гражданска отговорност на цяло!
Collapse
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
ele написа:моли се да не те удари някой такъв, дето си държи колата в гаража, ама решил да излезе за малко... щото не всички са съвестни да си плащат, като излизат - имаше една статия наскоро колко хора хванали без ГО само за един ден.... както казах - на зло куче, зъл прът. Във великобритания трябва да подпишеш декларация, че няма да караш колата по пътищата, ако не искаш да плащаш ГО... тук стана кажи-речи същото - що се оплаквате?--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Извинявай колега ,но точно хората на моята възраст са свикнали да си плащат всичко и в момента пак си заделят от отскъдните средства да си платят което трябва . А по младото поколение се научихте на какви ли не шмекерии и ги прилагате на всяка крачка . Да сте чували за телефонни измами при комунизъма ??? Да сте чували за откраднати коли по него време ? Да сте чували и виждали да е имало тогава такива битаци където всеки продава откраднати вещи ? Тъй че ние от старото поколение бяхме научени на ред и дисциплина . :D Няма да отидеш на манифестация на 9 септември ама на другия ден се изправяш на разпит пред партийния секретар и отиде коня в ряката .
Коментар
-
Еле ти да не работиш за застрахователите че толкова ги подпираш преди ГО да я направят задължителна хората да не сасе избили по пътищата .Казваш че на запад имали сурови глоби имат народа има и доходи да си плаща глобите и застраховката .А тяхната ГО покрива щети както при нас каското и така хората повече се стимулират да плащат .А това че предлагаш и почасово да се плаща защо да я няма тая услуга в някой западни страни има и за 15 дни.Има и страни в които с 1 чифт номера 1 данък 1 гражданска може да караш колкото коли искаш само номерата да са закачени на нея това е швейцария.Абе каквото и да коментираме лакомията на държавната жласт е безгранична а точно тоя дето забърква кашите след мандата ще си иде в Щатите а българите да се управят той нали направи куп услуги на банките от сега на татък и разсрочената ГО и тя ще минава през тях ще си лапне и комисионната .А съвесните граждани нека го подкрепят той ченгето това и чака нали на есен се гласи за президент макар че речникът му е като на тротоарен гавазин но накой му пука ,нали уж прави добро за държавата а той не усъзнава че държавата ще е добре когато народа и е добре .Но ченгето това него мисли занего е важна репутацията сметките да са изрядни а в очите на народа той вижда само престъпници.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:Еле ти да не работиш за застрахователите че толкова ги подпираш преди ГО да я направят задължителна хората да не сасе избили по пътищата .Казваш че на запад имали сурови глоби имат народа има и доходи да си плаща глобите и застраховката .А тяхната ГО покрива щети както при нас каското и така хората повече се стимулират да плащат .А това че предлагаш и почасово да се плаща защо да я няма тая услуга в някой западни страни има и за 15 дни.Има и страни в които с 1 чифт номера 1 данък 1 гражданска може да караш колкото коли искаш само номерата да са закачени на нея това е швейцария.Абе каквото и да коментираме лакомията на държавната жласт е безгранична а точно тоя дето забърква кашите след мандата ще си иде в Щатите а българите да се управят той нали направи куп услуги на банките от сега на татък и разсрочената ГО и тя ще минава през тях ще си лапне и комисионната .А съвесните граждани нека го подкрепят той ченгето това и чака нали на есен се гласи за президент макар че речникът му е като на тротоарен гавазин но накой му пука ,нали уж прави добро за държавата а той не усъзнава че държавата ще е добре когато народа и е добре .Но ченгето това него мисли занего е важна репутацията сметките да са изрядни а в очите на народа той вижда само престъпници.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Еле,като чета постовете ти и се ядосвам.Хубаво си имаш мнение,НО това не винаги е верния отговор на задачката.Почти всеки,който не си плаща ГО преди и след това няма да я плаща,даже е по вероятнода не плаща,само притеснението му да не го хванат няма да е за три месеца,а за цяла година.Аз съм против да няма ГО на вноски,не всеки ей така ще прежали 200 кинта накуп.
Коментар
-
Услугата ГО на вноски си мисля че я направиха именно зада могат хората по лесно да плащат и да се намали броя на нарушителите .Аотносно расъжденията ти без да те убиждам ама имам чувсво че си човек който дните му минават затворен в една стая без много външна комуникация с простолюдието и мислещ и разсъждаващ само според собсвените си средсва .И на мен не ми е проблем да дам 200 лв на куп не мие и проблем да си спра колата от движение защото нямам време да я карам ,но мисля и съжалявам много от хорицата в малките градове .Защото там заплатите са от порядъка на 300 до 500 лева в много от случаите и в домакинството само един работи .И човек като си плати тока,телефона водата ,детска градина на детето скъпия бензин и какво му остава .Ако има и възрасни роднини в някое близко селце които трябва да наглежда как да отдели за ГО на куп.Там колата не лукс и бирник там е необходимост защото до много населени места липсва транспорт и дори и път но плащат и данаци.Това е бедата на по голяма част от населението ни самозабравили сме се всеки мисли и разсъждава само в негов интерес и никой не мисли че в държавата има и други хора на които да хвърлят 200 лв на куп е плод на голямо лишение а в същото време колата им е от голяма нужда .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
ако искаш да мислиш за другите хора , плащай си гражданската наведнъж. тя е точно това - застрахователната компания поема риска вместо теб. не мога да ви разбера, вие протестирате срещу премахването на вноските вместо всички да си плащат гражданската и тогава да се търси от застрахователните компании прозрачност и подобряване на услугата. примерно застраховката да се прави за региона на адресната регистрация на обичайния водач, вместо по това къде е регистрирано мпс-то. с декларации да се получава отстъпка от гражданската за хора които декларират че няма да ходят в чужбина, за такива без произшествия, за един водач , че мпс-то не се ползва цяла година и т.н.т.ама това може да стане само ако всички си плащат ГО, а не компаниите да се оправдават че приходите им били ниски, да качват цената и да не плащат, пък ние да се сърдим че ни махнали далаверката с 3-те месеца.
Коментар
-
Колега dani389,не съм седнал в една стая и да разсъждавам само от моята камбанария.Каква е разликата за теб,ако всички си плащат ГО накуп или на вноски-никаква най вероятно щом имаш достатъчно доходи.Не казвам,че не трябва и ,че не я плащам,просто много по удобно ми е да си разроча разходите във времето.И да знаеш колко народ са така,особенно пък пенсионерите и тези,които живеят в малките населини места както сам констатираш.Е къде е аджеба интифата?Да наложат още по-солени глоби за неизрядните,но защо да премахват разсроченото плащене.п.с. И да найстина ме Убиждаш.
Коментар
-
И преди на бравата и типото и сега на стилото си плащаме гражданските на веднъж. И аз съм се замислял дали да не я разсроча, но обикновено ми е по неприятно да се товаря 3-4 месеца с по 50-60лв отколкото да пестя по малко по-малко и да си я платя на куп. Все едно и също е...!? Просто така аз си избирам колко рано да започна да отделям за гражданска а не някаква застрахователна компания... За тези които са против...не е ли по-добре вместо да чакаш последния момент и да те натоварят с по 50-60-70лв на месец или 200-300лв на куп да пестиш 6-7-8 или колкото си искаш месеци назад по-малко по-малко и да си я платиш цялата като дойде момента...!? Застраховката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА и няма значение дали умеете или не да си планирате разходите...трябва да се плати...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Да уточним за тия, дето не са чели цялата тема - аз не съм против плащането на вноски, напротив, мисля, че след като компаниите са решили, че могат да продават на разсрочено плащане - да продават. Въпреки че ако можеш да плащаш всеки 3 месеца, защо да не събереш парите през годината и да платиш на куп - същото е. Аз съм ЗА всички да имат ГО, а ако не искат да си карат колите и не искат да плащат ГО - да ги спират от движение.willow75bg: Ти си назад с материала - промените са - ако не плащаш, няма какво да трепериш вече - директно те глобяват.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Да направят промяна в закона и застраховката да е на водача а не на автомобила и няма да има такива проблеми ама "постната пица" е лакома и ако има как да взема всички налични пари на хората че да си оправи бюджета. Хич не им дреме за обикновените хора и техните финансови проблеми.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:Напротив този вариант е най удачен и дори в чужбина е така плаща само този който кара. Как може кубатурата и колата да са фактор за цената на застраховката?FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар