Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска отговорност на цяло!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прочетох на бързо темата и не видях никой да споменава румънците....Пререгистрацията на румънски автомобили в България е една от основните причини за нещата, които се случват с ГО напоследък. Пример защо я правят да се плаща еднократно: плаща си румънеца за 3 месеца, отива в Румъния и се джаска някъде....компанията плаща огромни щети в чужбина, пък бай румънец не си е платил цялата ГО даже. И това е само една от обичайните причини. Пък да ви кажа горния пример се случва мнооого често
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Не ми стигнаха нервите да изчета цялата тема, затова сори, ако дублирам мнението на някого.1. Било поредната простотия на правителството, Бойко бил пе..с и т.н. и т.н. А някой сети ли се защо е тази непопулярна мярка? Защото се навъдиха много тарикатчета, които плащат една вноска и после развяват полицата наляво и надясно пред полицаите, че видиш ли били изрядни. И така до края на срока на полицата. Някой спомняли си какъв зор беше да достигнем определения процент от ЕС на ГО, който беше 90%? Но видиш ли проверките понамаляха и веднага работата стана "българска". Е, сами сме си виновни.2. Някой каза по-горе, че не било правилно да се плаща цялата сума, ако не караш цялата година. Само че се забравя, че за да се покрият причинените щети, трябва определен минимум от парична вноска, който всъщност е цялата сума на ГО. Или може би някои смятат, че ако си платят една вноска или за половин година, причинените щети ще се редуцират автоматично, съобразно на платената сума? Тцъ. Няма такъв филм.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

То като се плаща ГО пък, и като стане нещо застрахователите като почнат да плащат като ненормални........
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Колеги,първо искам да кажа че се чувствам в известна степен обиден от квалификацията,че тези които си плащаме ГО на вноски сме всичките тарикати,нечестни и т.н..Аз до сега съм си плащал винаги на вноски през годините и не съм пропускал и една вноска.Да забравиш е доста трудно щото се изпращат смс-и и осъществяват обаждания от застрахователя.Освен това той стикера е през цялото време пред очите ти и на него е маркирана датата до която е валиден,т.е.до следващата вноска.Не съм тарикат и играч на дребно да се стискам за 200 лева,но тук в Русе масово хората вземат по 350 лева.Та питам ви аз господа дето сте супер честни и коректни как се плащат 200 лева наведнъж при тези доходи!?
          Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

iee написа:
            Прочетох на бързо темата и не видях никой да споменава румънците....Пререгистрацията на румънски автомобили в България е една от основните причини за нещата, които се случват с ГО напоследък. Пример защо я правят да се плаща еднократно: плаща си румънеца за 3 месеца, отива в Румъния и се джаска някъде....компанията плаща огромни щети в чужбина, пък бай румънец не си е платил цялата ГО даже. И това е само една от обичайните причини. Пък да ви кажа горния пример се случва мнооого често
            А преди да дадеш тоя пример разучил ли си че при тоя вид плащане не изплащат докато не изплатиш остатъка от цялата сума.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Вчера си направих на пикапа нова застраховка пак на вноски, защото пресрочих датата на вноската просто нямах достатъчно пари. Аз не съм на заплата и като няма заявки за монтажи или ремонти няма и пари. Едно време и аз плащах на веднаж но те бяха и на половината на сегашните а и разходите за живот вече са космически.
              Обичам си работата.

Коментар

Тази лобистка законодателна промяна е ПОРЕДНИЯТ, но не последният, христоматиен пример за безсилието на "държавата" да наложи спазването на правила, които тя самата е приела. Въвеждат се нови правила, спазването на които е дори още по-несигурно,, с оглед тяхната прекомерност и дори непосилност за голяма част от населението. Естеествено ще има и глроби за всички от сърце! п.п. Дянков и на сапун да ми го поднесат - ще ме е гнус дори да се изсера върху него.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Както е тръгнало,скоро ще ни сложат и дебитомери на устата да си плащаме и глътката въздух...веднага КЕШ-пускаш монета и поемаш въздух,нямаш монета-МРЕШ!
                  Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
                    Колеги,първо искам да кажа че се чувствам в известна степен обиден от квалификацията,че тези които си плащаме ГО на вноски сме всичките тарикати,нечестни и т.н....
                    Ако си се обидил от моя пост, било е излишно, защото там ясно е посочено за кого става дума:
                    sok1 написа:
                    ... Защото се навъдиха много тарикатчета, които плащат една вноска и после развяват полицата наляво и надясно пред полицаите, че видиш ли били изрядни. И така до края на срока на полицата. ...
                    Ако съм бил неясен, ще го разтълкувам - става дума за тези, които плащат само една вноска, за да вземат полицата и после до края на срока й "забравят" да платят останалите вноски.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                      tipo33 написа:
                      Колеги,първо искам да кажа че се чувствам в известна степен обиден от квалификацията,че тези които си плащаме ГО на вноски сме всичките тарикати,нечестни и т.н....
                      Ако си се обидил от моя пост, било е излишно, защото там ясно е посочено за кого става дума:
                      sok1 написа:
                      ... Защото се навъдиха много тарикатчета, които плащат една вноска и после развяват полицата наляво и надясно пред полицаите, че видиш ли били изрядни. И така до края на срока на полицата. ...
                      Ако съм бил неясен, ще го разтълкувам - става дума за тези, които плащат само една вноска, за да вземат полицата и после до края на срока й "забравят" да платят останалите вноски.
                      Не могат да развяват полицата пред полицайте и да твърдят че са изрядни,защото на нея има таблица с вноските и датите за тяхното погасяване.Отделно към този тип полица се прилага и разписка за ПЛАТЕНА В СРОК вноска.В противен случай не си изряден.
                      Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

dani389 написа:
                        iee написа:
                        А преди да дадеш тоя пример разучил ли си че при тоя вид плащане не изплащат докато не изплатиш остатъка от цялата сума.
                        Колега, а ти прочете ли, че за ГО става въпрос, а не за каско Пък на мен и по каско ми изплатиха щета преди да съм платил всички вноски така, че peeeeace
                        BMW X3 3.0D Aut

Коментар

От съвсем скоро, ЗК пускат писма на всички, които не са си подновили застраховката или не си плащат вноските. В тоя смисъл, ако някой е забелязал пак има опашки пред кат......хората си отписват колите, които не карат, щото глобите не са никак малки. Отделно са се навъдили ченгета с лаптопчета и нет в колите, и по номера на колата в страницата на КФН могат да проверят дали имате актуална ГО.П.С. Хи хи хи сега проверих и тая страница нещо не бачка
                          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

кола

Това е само да взимат парите на хората .За нова година трябва да си подготвим поне 250 лв .Застаховка и винетка . 500 000 коли да се застраховат + винетка това са много пари .Нали на стикера пише че застаховката важи например за 3 или 6 месеца ако е на разсрочено и пак не може да караш Ако спре КАТ веднага гледат там и няма значение дали е за 3-6 или 12 месеца въпроса е да има в сок.
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

На пикапа ми надхвърля 250лв. ето цените
                              Прикачени файлове
                              Обичам си работата.

Коментар

tomny написа:
                                Има решение за отмяната на стикерите, но, предполагам, ще дадат известен гратисен период на компаниите, за да си променят условията. Така че, ако си направил застраховката вчера, ще трябва да подновиш и маркировката.
                                Да има решение,но застрахователите пак го измислиха :D Тея от Бул Инс сега слагат на вместо стикера отстрани на стъклото друг стикер например на "не карам пил" и пак ще се знае коя кола къде е застрахована.Абе немам думи направо.

Коментар

Working...
                                X