От известно време взе да ми писва правописът ни!!! Честно. Мислех си да си направя колекция с бисери от форума, но все не оставаше време. И ето, че днес ми попадна това:http://dnes.bg/article.php?id=24284Ще го откопирам за да си присъства и тук. За съжаление нашият форум, макар и да има прекрасна атмосфера, не е пожален откъм неграмотност. Ей, на, наслаждавайте се:Свадбата на една фълшива диетолошкаОт: Красимира Хаджииванова[code:1:88c9e4e51c],,Магазина се премести на другия ъгъл.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ГрЪмотни ли сме?
Collapse
X
-
Честно казано и аз се дразня понякога от фрапиращите прояви на неграмотност: например "ий" в края на думи, които са в множествено число. Но не виждам какво може да се направи. Хората четат все по-малко, това е безспорен факт и няма как да си опреснят правилата за правопис (ако изобщо някога са ги знаели де ).А и да не забравя любимия ми софийски диалект Разбирам, че казвате говорим(Е), ама не е нужно така и да пишем(Е) .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
И аз ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много се дразня от неграмотния правопис!Направо се чудя как е възможно!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Едно е да се изразяваш "интересно" или "естествено", съвсем друго - неграмотно!Ако напиша "Ко прайш ве!?" не означава "неграмотен", докато "амортесьори, акомолатор, прожини" са за хора с излишна диплома за "стрянну", кво остава за "вишу" Запетайките са едно на ръка, но пинизи от типа "шофйор"...Аз съм луд фен на диалектите (професионално изкривяване), но неграмотността личи от километри!Никой не е застрахован и може да сгреши, но ако всеки се потруди, е-хеее Често, като си проверявам мнението преди да го пусна, си оправям "печатните грешки", а понякога не са малко ПП- много от грешките са заради режимите на клавиатурата, за това си пишете на БДС и си сФиркайте
Коментар
-
DEYAN IYI написа:Мене пък най-много ме дразни във фиатски форум да се срещат:ФИЯТ, ФЯТ, ФИАТОВЕ1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Crash73 написа:DEYAN IYI написа:Мене пък най-много ме дразни във фиатски форум да се срещат:ФИЯТ, ФЯТ, ФИАТОВЕБрава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
Не съм целял да звуча остро срещу нивото на грамотност. Съжалявам! Но тук става дума за нашите деца, българските деца. Тези които живеят и учат в България.И аз правя грешки, никой не е безгрешен! Мисълта ми беше че латиницата която ползват подрастващите и младите, оказва пагубно влияние върху способността им да се изразяват писмено, което води до подобни възмущения от жената написала тая тема. Всеки сам да се оправя, както има една приказка... Но да видиш написано ФЯТ в официалния форум на ФИАТ, е доста смущаващо... Или не е?1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Това ми болна тема, защото като модератор ми се налага да поправям и тези грешки във форума. Най-често се сблъсквам със сгрешени гласни (А,Е,О,У,Е,И), сляти думи, изпуснати(или разменени) букви и писане като в чата с 4, 6 и.т.н, както и по-стандартнит грешки от типа Зграда-Сграда, кАде-кЪде. Мисля си че не е толкова трудно да се пише четливо и разбрано все пак преди да се пусне едно мнение може да се прегледа, а дори и след това е възможно да се редактира за да стане по-лесно разбираемо и за другите потребители от форума.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
Коментар
-
Fire 999 написа:Това ми болна тема, защото като модератор ми се налага да поправям и тези грешки във форума. Най-често се сблъсквам със сгрешени гласни (А,Е,О,У,Е,И), сляти думи, изпуснати(или разменени) букви и писане като в чата с 4, 6 и.т.н, както и по-стандартнит грешки от типа Зграда-Сграда, кАде-кЪде. Мисля си че не е толкова трудно да се пише четливо и разбрано все пак преди да се пусне едно мнение може да се прегледа, а дори и след това е възможно да се редактира за да стане по-лесно разбираемо и за другите потребители от форума.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
bright написа:Crash73 написа:DEYAN IYI написа:Мене пък най-много ме дразни във фиатски форум да се срещат:ФИЯТ, ФЯТ, ФИАТОВЕVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
За пунктоация пък да не говорим въобще! Направо да полудееш! Ама някои момчета толкова си могат явно...Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар