Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГрЪмотни ли сме?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ГрЪмотни ли сме?

От известно време взе да ми писва правописът ни!!! Честно. Мислех си да си направя колекция с бисери от форума, но все не оставаше време. И ето, че днес ми попадна това:http://dnes.bg/article.php?id=24284Ще го откопирам за да си присъства и тук. За съжаление нашият форум, макар и да има прекрасна атмосфера, не е пожален откъм неграмотност. Ей, на, наслаждавайте се:Свадбата на една фълшива диетолошкаОт: Красимира Хаджииванова[code:1:88c9e4e51c],,Магазина се премести на другия ъгъл.
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Има и друг фактор!И той се нарича-разговорно изразяване в писмен вид!Не е възможно да кажеш нещо разговорно,и то да е издържано по всички правила на правописа!

Коментар

Честно казано и аз се дразня понякога от фрапиращите прояви на неграмотност: например "ий" в края на думи, които са в множествено число. Но не виждам какво може да се направи. Хората четат все по-малко, това е безспорен факт и няма как да си опреснят правилата за правопис (ако изобщо някога са ги знаели де ).А и да не забравя любимия ми софийски диалект Разбирам, че казвате говорим(Е), ама не е нужно така и да пишем(Е) .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ГрЪмотни сме Спор да няма
        Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

И аз ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много се дразня от неграмотния правопис!Направо се чудя как е възможно!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Едно е да се изразяваш "интересно" или "естествено", съвсем друго - неграмотно!Ако напиша "Ко прайш ве!?" не означава "неграмотен", докато "амортесьори, акомолатор, прожини" са за хора с излишна диплома за "стрянну", кво остава за "вишу" Запетайките са едно на ръка, но пинизи от типа "шофйор"...Аз съм луд фен на диалектите (професионално изкривяване), но неграмотността личи от километри!Никой не е застрахован и може да сгреши, но ако всеки се потруди, е-хеее Често, като си проверявам мнението преди да го пусна, си оправям "печатните грешки", а понякога не са малко ПП- много от грешките са заради режимите на клавиатурата, за това си пишете на БДС и си сФиркайте
            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              И аз ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много се дразня от неграмотния правопис!Направо се чудя как е възможно!
              България - страната на неограничените възможности! P.S. Нищо не сте видели още, интересното тепърва предстои! Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Мене пък най-много ме дразни във фиатски форум да се срещат:ФИЯТ, ФЯТ, ФИАТОВЕ
                Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
                  Особенно ФЯТ! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Наскоро някой беше пуснал тема че си е купил ФЯТ, направо откачих от възмущение. Трябваше да му направя 2-3 забележки да се поправи, за да се намеси най-накрая модератор и да му промени заглавието... Иначе, не виждам какво ще промени тази тема... Който не е наблегнал над учебниците и не е бил старателен в часовете по правопис - и на челото му да татуираш "НЕГРАМОТЕН", той няма да се промени... Особенно вредно за младите е ползването на латиница в разните чатове. Според мен не бива да се позволява на малки деца да боравят с компютър преди навършване на 16 години. До тази възраст имат далеч по-важни занимания в училище, над които трябва да наблегнат! Компютрите да се ползват за обогатяване на общата култура, но не и за нищо повече. Примерно, от Министерство на културата могат да въведат някакви електронни тестове по граматика и правопис. Поне да има смисъл от ползването на тия компютри които се внедряват по училищата. Защото от това което ми споделят роднински и съседски деца - на компютрите в училище се чати, играят се игри, и се учат "хакерски номерца".
                  1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
                    DEYAN IYI написа:
                    Особенно ФЯТ! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Особенно вредно за младите е ползването на латиница в разните чатове. Според мен не бива да се позволява на малки деца да боравят с компютър преди навършване на 16 години. До тази възраст имат далеч по-важни занимания в училище, над които трябва да наблегнат! ".
                    Много крайно изказване колега! Вярно е, че повечето хора не могат да членуват правилно пълен и непълен член, но в реалния живот това не им носи нито загуби, нито предимства! Както едни се раждат високи, а други ниски, едни са сръчни а други не са ... никой не ти дава право да съдиш за способностите на човек по правописа му! Ако едно дете е живяло в чужбина до 10 години, бъди сигурен, че правописа му ще е изобилствува (така е правилно да се пише, а не изобилства) с грешки, но това дете е по-неграмотно от съучениците си.
                    Брава 1.6 16V ELX
                    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Не съм целял да звуча остро срещу нивото на грамотност. Съжалявам! Но тук става дума за нашите деца, българските деца. Тези които живеят и учат в България.И аз правя грешки, никой не е безгрешен! Мисълта ми беше че латиницата която ползват подрастващите и младите, оказва пагубно влияние върху способността им да се изразяват писмено, което води до подобни възмущения от жената написала тая тема. Всеки сам да се оправя, както има една приказка... Но да видиш написано ФЯТ в официалния форум на ФИАТ, е доста смущаващо... Или не е?
                      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Това ми болна тема, защото като модератор ми се налага да поправям и тези грешки във форума. Най-често се сблъсквам със сгрешени гласни (А,Е,О,У,Е,И), сляти думи, изпуснати(или разменени) букви и писане като в чата с 4, 6 и.т.н, както и по-стандартнит грешки от типа Зграда-Сграда, кАде-кЪде. Мисля си че не е толкова трудно да се пише четливо и разбрано все пак преди да се пусне едно мнение може да се прегледа, а дори и след това е възможно да се редактира за да стане по-лесно разбираемо и за другите потребители от форума.
                        Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                        Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                        Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                        Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Fire 999 написа:
                          Това ми болна тема, защото като модератор ми се налага да поправям и тези грешки във форума. Най-често се сблъсквам със сгрешени гласни (А,Е,О,У,Е,И), сляти думи, изпуснати(или разменени) букви и писане като в чата с 4, 6 и.т.н, както и по-стандартнит грешки от типа Зграда-Сграда, кАде-кЪде. Мисля си че не е толкова трудно да се пише четливо и разбрано все пак преди да се пусне едно мнение може да се прегледа, а дори и след това е възможно да се редактира за да стане по-лесно разбираемо и за другите потребители от форума.
                          За пунктоация пък да не говорим въобще! Направо да полудееш! Ама някои момчета толкова си могат явно...

Коментар

bright написа:
                            Crash73 написа:
                            DEYAN IYI написа:
                            Особенно ФЯТ! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Особенно вредно за младите е ползването на латиница в разните чатове. Според мен не бива да се позволява на малки деца да боравят с компютър преди навършване на 16 години. До тази възраст имат далеч по-важни занимания в училище, над които трябва да наблегнат! ".
                            Много крайно изказване колега! Вярно е, че повечето хора не могат да членуват правилно пълен и непълен член, но в реалния живот това не им носи нито загуби, нито предимства! Както едни се раждат високи, а други ниски, едни са сръчни а други не са ... никой не ти дава право да съдиш за способностите на човек по правописа му! Ако едно дете е живяло в чужбина до 10 години, бъди сигурен, че правописа му ще е изобилствува (така е правилно да се пише, а не изобилства) с грешки, но това дете е по-неграмотно от съучениците си.
                            Колегата не е чак, толкова краен! (Ама и аз съм вече на 5 ракии, та не знам).А това с "Пълния член отзад" е пълна тъпотия, пародия и буржоазна отживелица!!! Говорим за другите - най - елементалните правила!

Коментар

За пунктоация пък да не говорим въобще! Направо да полудееш! Ама някои момчета толкова си могат явно...
                              Аз затова си мълча
                              Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                              Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                              Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                              Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Working...
                              X