На втория тест направи поправка:"Мн.добър",25 верни отговора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ГрЪмотни ли сме?
Collapse
X
-
Immortal написа:Аз много се радвам, че в този форум изключително рядко се налага някой да е предупреждаван за писане на НЕ-кирилица, и то обикновено са новорегистрирани потребители, които не са прочели правилата на форума. Изключително трудно е някой, който не се е научил да пише правилно в училище, да го научиш да пише на 25 или 30 години. Не е и това целта на форума. Но поне тук се пише само на кирилица, което изключително ме радва.
Коментар
-
PyMu
Тестът е подлог, затова е с пълен член!Нормално е тези с 30 верни да сме ви съмнителни, като не можете да си намерите подлога в изречението дори...
Коментар
-
feliza написа:Тестът е подлог, затова е с пълен член!Нормално е тези с 30 верни да сме ви съмнителни, като не можете да си намерите подлога в изречението дори...Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
С пълен член се членува всяко съществително, което може да бъде заменено от местоимението "той". С непълен член се членува всяко съществително, което може да бъде заменено от местоимението "него". Та какво действие извършва тестът в случая?(Понеже се поинтересувах и прочетох някои статии на тази тема, но на практика - нищо ново, за мен въпросът е ясен и приключен. Който не е сигурен - нека направи като мен, за да опресни знанията си.)
Коментар
-
PyMu
Двамата си противоречите. Отговаря на въпроса "Кой", значи е подлог. Ogi28b, кое е сказуемото и кой върши действието, според теб?
Коментар
-
Вашият резултат е: 31 верни отговора .Излъгах ви, имам 28 верни отговора. Сгреших 2 думи, едната беше "цироза ", която мисля, че маркирах за верен отговор, но ми я регистрира като грешка . Бива си го тестА! Мисля, че е с непълен член, заради правилото "той-него". В същото време тестът върши действието и се оказва, че не знам кое е правилното.П.П. Ще стигнем "далече", ако нашето образование продължи да залага на папагалски методи на оценяване, за каквито смятам тестовете. Тестове, особено в математиката = оглупяване. В математиката се решават задачи, а не се попълва тото, извинете-тестове.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ако се напише: "Добър е тестът", тогава няма съмнение и едва ли някой ще сгреши. Хем е подлог, хем отговаря и на другото правило. Проблемът идва от глагола "бива" и малко е объркващо кой върши действието. Може би някой, който обича да бива тестове .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
[quote:1448b09ede] написаСъздавам тази тема, за да можем да се научим всички да пишем по-правилно.Ще се опитам да събера правилата за правопис в българския език, с надеждата, че все повече потребители ще започнат да пишат правилно, ще спазват граматичните и пунктуационните правила в българския език. Моля споделяйте тук неща, които смятате за важни и които биха помогнали на повече хора да станат по-грамотни. Ще се радвам, ако се получи и дискусия, свързана с правописа и граматиката, правилното поставяне на ударения, запетаи и други препинателни знаци.Създавам тази тема, за да можем да се научим всички да пишем по-правилно.Ще се опитам да събера правилата за правопис в българския език, с надеждата, че все повече потребители ще започнат да пишат правилно, ще спазват граматичните и пунктуационните правила в българския език. Моля споделяйте тук неща, които смятате за важни и които биха помогнали на повече хора да станат по-грамотни. Ще се радвам, ако се получи и дискусия, свързана с правописа и граматиката, правилното поставяне на ударения, запетаи и други препинателни знаци.Ще започна с проблемното за голяма част от българите членуване.Членуване на съществителни и прилагателни имена и местоимения.1. Пълният член за мъжки род, единствено число -ът, -ят се използва в следните случаи:а) При членуване на подлога, изразен чрез съществително име от мъжки род, единствено число:примери:Потребителят проверява поста си за грешки преди да го публикува.Форумът се развива с бързи темпове.б) При членуване на определението на подлога, изразено чрез прилагателно име или местоимение от мъжки род, единствено число:примери: Нарастващият интерес към сайта безпокои конкуренцията.Позитивният поглед прави живота по-лесен.в) При членуване на именната част (м. р. ед. ч.) на съставно именно сказуемо (най-често след формите на спомагателния глаголMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Няколко теми по-нагоре в същия раздел:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар