Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГрЪмотни ли сме?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    На втория тест направи поправка:"Мн.добър",25 верни отговора.
    Octavia RS
    Evo 10-служебната играчка.

    Коментар


      #62
      Immortal написа:
      Аз много се радвам, че в този форум изключително рядко се налага някой да е предупреждаван за писане на НЕ-кирилица, и то обикновено са новорегистрирани потребители, които не са прочели правилата на форума. Изключително трудно е някой, който не се е научил да пише правилно в училище, да го научиш да пише на 25 или 30 години. Не е и това целта на форума. Но поне тук се пише само на кирилица, което изключително ме радва.
      Има и по-лоша комбинация от писането на български, но с латински букви, а именно - писането на друг език, но на кирилица. И най-лошото - "Не знам как е на български". Една кратка история по този повод:Две циганчета се срещнали и за да се правят на интересни, протекъл следния диалог:- Со керез ту ю?- Муи шокар съм, тенк ю! На теста имах 1 грешка в думата "лавка". Винаги съм си мислел, че идва от "лаф".Red Storm - един от тези с 30 е написал в коментара си "Бива си го тестЪТ", така че това с 30-те точки е относително.

      Коментар


        #63
        Тестът е подлог, затова е с пълен член!Нормално е тези с 30 верни да сме ви съмнителни, като не можете да си намерите подлога в изречението дори...

        Коментар


          #64
          Вашият резултат е: 25 верни отговора.Оценка: Много Добър (5) Тъпи грешки допуснах..
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

          Коментар


            #65
            feliza написа:
            Тестът е подлог, затова е с пълен член!Нормално е тези с 30 верни да сме ви съмнителни, като не можете да си намерите подлога в изречението дори...
            Да,знам че е подлог.А как търсим подлога-като зададем въпрос.Пример:Кой си го бива?Отговор-тестът.Така добре ли е,другарю филолог?Все пак не сте само учители в този форум.
            Octavia RS
            Evo 10-служебната играчка.

            Коментар


              #66
              С пълен член се членува всяко съществително, което може да бъде заменено от местоимението "той". С непълен член се членува всяко съществително, което може да бъде заменено от местоимението "него". Та какво действие извършва тестът в случая?(Понеже се поинтересувах и прочетох някои статии на тази тема, но на практика - нищо ново, за мен въпросът е ясен и приключен. Който не е сигурен - нека направи като мен, за да опресни знанията си.)

              Коментар


                #67
                Двамата си противоречите. Отговаря на въпроса "Кой", значи е подлог. Ogi28b, кое е сказуемото и кой върши действието, според теб?

                Коментар


                  #68
                  За мен въпросът също е приключен.(Кой е приключен-въпросЪТ) Моля да бъда извинен,ако съм обидил някой.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

                  Коментар


                    #69
                    Вашият резултат е: 25 верни отговора.Оценка: Много Добър (5)Сгрешени думи:украсанеузнаваемостне могаолях
                    FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
                    ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
                    миг невнимание и вече си татко

                    Коментар


                      #70
                      Вашият резултат е: 31 верни отговора .Излъгах ви, имам 28 верни отговора. Сгреших 2 думи, едната беше "цироза ", която мисля, че маркирах за верен отговор, но ми я регистрира като грешка . Бива си го тестА! Мисля, че е с непълен член, заради правилото "той-него". В същото време тестът върши действието и се оказва, че не знам кое е правилното.П.П. Ще стигнем "далече", ако нашето образование продължи да залага на папагалски методи на оценяване, за каквито смятам тестовете. Тестове, особено в математиката = оглупяване. В математиката се решават задачи, а не се попълва тото, извинете-тестове.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                      Коментар


                        #71
                        Обърквате се, защото изречението не е подредено граматически правилно. "Тестът си го бива" е правилната подредба, и тогава изобщо няма спор как да се членува.

                        Коментар


                          #72
                          Ако се напише: "Добър е тестът", тогава няма съмнение и едва ли някой ще сгреши. Хем е подлог, хем отговаря и на другото правило. Проблемът идва от глагола "бива" и малко е объркващо кой върши действието. Може би някой, който обича да бива тестове .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                          Коментар


                            #73
                            [quote:1448b09ede] написаСъздавам тази тема, за да можем да се научим всички да пишем по-правилно.Ще се опитам да събера правилата за правопис в българския език, с надеждата, че все повече потребители ще започнат да пишат правилно, ще спазват граматичните и пунктуационните правила в българския език. Моля споделяйте тук неща, които смятате за важни и които биха помогнали на повече хора да станат по-грамотни. Ще се радвам, ако се получи и дискусия, свързана с правописа и граматиката, правилното поставяне на ударения, запетаи и други препинателни знаци.Създавам тази тема, за да можем да се научим всички да пишем по-правилно.Ще се опитам да събера правилата за правопис в българския език, с надеждата, че все повече потребители ще започнат да пишат правилно, ще спазват граматичните и пунктуационните правила в българския език. Моля споделяйте тук неща, които смятате за важни и които биха помогнали на повече хора да станат по-грамотни. Ще се радвам, ако се получи и дискусия, свързана с правописа и граматиката, правилното поставяне на ударения, запетаи и други препинателни знаци.Ще започна с проблемното за голяма част от българите членуване.Членуване на съществителни и прилагателни имена и местоимения.1. Пълният член за мъжки род, единствено число -ът, -ят се използва в следните случаи:а) При членуване на подлога, изразен чрез съществително име от мъжки род, единствено число:примери:Потребителят проверява поста си за грешки преди да го публикува.Форумът се развива с бързи темпове.б) При членуване на определението на подлога, изразено чрез прилагателно име или местоимение от мъжки род, единствено число:примери: Нарастващият интерес към сайта безпокои конкуренцията.Позитивният поглед прави живота по-лесен.в) При членуване на именната част (м. р. ед. ч.) на съставно именно сказуемо (най-често след формите на спомагателния глагол
                            Marea Weekend HLX Jtd 110

                            oO(_)____////____(_)Oo

                            Коментар


                              #74
                              Няколко теми по-нагоре в същия раздел:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
                              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

                              Коментар


                                #75
                                хахах

                                Вашият резултат е: 25 верни отговора.Оценка: Много Добър (5)
                                Fiat Brava 1.6 16V 90HP
                                Fiat Brava 1.2 16V 80HP
                                Fiat Bravo 1.2 16V 80HP

                                Коментар

                                Working...
                                X