Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

C: D: станаха E: F: ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

C: D: станаха E: F: ?!

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Вчера една машина с Windows XP не искаше да се логне в домейна след Ctrl-Alt-Del. Тъй като имаме един скрипт, който дисплейва системната информация за всеки компютър, установих, че уиндоус-ът смята, че буквите на харда са Е: и F:. И това е - не иска да се логне нито в домейн, нито като локален администратор. Стои си на екрана с Ctrl-Alt-Del и след въвеждане на име и парола пак се връща на него. Изпробвах доста неща: мъчих го с всякакви партишън мениджъри и други подобни, копирах boot.ini от друг компютър, проверих го за вируси - нищо. Когато заредя например mini Win XP от Hiren’s boot CD, си дава съвсем коректно, че буквите са C: и D:. Логва се само, ако му вържа и втори хард-диск. Тогава смята втория диск за C:, прави нов профил върху него и успешно се логва.Да уточня, че проблемът се е получил след като е стартиран Акронис с намерение този диск да се клонира. Всъщност клонирането не е започнало, защото колежката не е била сигурна кой диск е този и кой е Target. Нещо е станало в този момент, в който е стопирала клонирането. Ако някой има до 1 час идея какво да го правя, да сподели. Ако не - ще го преформатирам. Работата е наистина спешна.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

аз бих пробвал от disk management-а да ги направя някакви други например G: и H: и след това да ги направя пак C: и D:
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Пробвано - не става. Не можеш да смениш буквата на бутващия дял.

Коментар

Дали това няма да помогне? - http://support.microsoft.com/kb/249321/
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio, мисля, че ме насочваш към решението, въпреки, че в линка става дума за Windows 2000. Благодарение на линка ми хрумна и ще пробвам следното: както казах, ако има вързан и втори хард, се логва. Та ще го накарам да се логне, макар и с два хард-диска, на които смята E: за бутващ дял, а C: (от втория хард диск) за някакъв си друг дял. След това ще пробвам дали ще ми позволи да върна старо състояние със System Restore. Ако позволи, вероятно ще оправи и нещата, които са се омазали в регистрите.10x, независимо дали ще се получи

Коментар

Цялата работа опира до промяна на регистрите на друг комп през мрежата. Досега не ми се е налагало да го правя, но явно е много полезно. Ето тук е описано как става - http://www.windowsnetworking.com/nt/...atips107.shtml Честно казано, не знам дали ще стане, но е доста интересна задачата.Ако правилно съм разбрал, трябва да се промени маркирания key:
            Прикачени файлове
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Наистина това е задачата - отдалечено да се оправят регистрите. Опитах се по лесния начин - с втори диск. Логна се, но не иска да се стартира System Restore, бъркат го променените букви, а то щеше да оправи регистрите. Т.е. така не става.Би ми било много интересно да се пробвам отдалечено да му оправя регистрите, но нямам време. Така че за съжаление съм принуден да действам по грубия начин - преформатиране и т.н. Насоката за решение на задачата е ясна, но друг път ще се задълбочавам.Мерси за помощта!

Коментар

Working...
              X