когато се работи на квадрат се работи колкото може по бързо, защото колкото по бързо се свърши, толкова по бързо ще се почне следващият обект, а ако се работи на надник, то сори ма не чакай бързина на работа, все пак пари трябва да се изкарат!По нагоре колегата отбеляза за обръщането на прозорци и врати което е важно уточнение за цената на работата, също и трудноста на работа която се състои от височина на сградата, нужда от скеле, колко ъгли и чупки по стената има, типът на строителният материял и така...П.П. Василев,а какъв тип шпакловка искаш на къщата ??че тука се разлаяхме за пари, а не става ясно какво точно искаш шпакловка /със лепилото с което се лепи изалоцията пример МТ 130 и боя/, дърпана или минерална мазилка?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Криза ли ?! Няма криза в Бг.
Collapse
X
-
Брей, че обективни мниния! Всеки дърпа чергата към себе си, толкова прозира, та дрънка.Никой от тук пишещите майстори не даде обяснение и обосновка, каква е и как е формирана тази надница от 600лв? Щял бил да вложи качествен труд, инструменти, скелета и т.н. оправдания, като че ли ще поправя антените на Бурдж ал-Араб, или ще прави мозъчна операция + присаждане на орган извън операционна. Я си стъпете на земята, колко било в чужбина? Да скъпо е, първо защото е при различен стандарт на живот, също така там си има гарантирано качество, както и гаранция, а краен случай бърза процедура и то такава, че втори път да не му мине през ума да върши нещо некачествено. Дали знете, че за приходите се плащат и данъци и няма измъкване. Хайде кажете колко данък сте платили реално миналата година, колко касови бележки сте пуснали и колко договора за изпълнение доброволно сте написали?Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Колеги, изкривихме темата. Човекът имаше предвид, че хората у нас и гладни да стоят на работа няма да се хванат. Аз пък казвам, че докато не си оценяме реално труда няма как да си изравним стандартите с ЕС, защото всички виждаме, че плащаме европейски сметки, а взимаме мизерни заплати.Кой ни е виновен, че не се договаряме за адекватно заплащане на труда. Естествено - има и мошенници търсещи алчно бързата печалба. Разграничавам се от такива хора и определено са наш бич...Впрочем никой от нас не знае за каква работа става въпрос, каква шпакловка, колко квадрата и прочие за да даваме оценки. Другото, което казвам е: Никога не бих проституирал с уменията си за да съм ей така в играта. Шпакловка колкото да не умра гладен не бих правил. Не бива и ние, като нация да се оставяме притиснати до стената, като материал продаващ се евтино. Е-еее - говоря за хора с покритие - не за самозванци. И пак по темата: В моят занаят няма да се продам евтино, защото уважавам времето, парите, здравето, семействотото си от, които съм се лишавал за да науча нещо. Същото е и със строителните майстори. Аз лично съм си правил повечето неща по вилата и знам и оценям труда на всеки строител. Техния труд заслужава добри пари. Човек, който не е бачкал по обектите не би имал обективна позиция. В кризисен за мен момент преди години - опитах. Е-ееее - от тогава ми останаха само болежките в колена и кръст...пари - йок.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Абе нали и ние имаме футболни отбори с футболисти вземащи стотици пъти по малко от техни колеги в западни отбори . Нали са все професионалисти и би следвало нашите футболисти да искат заплатите на западните си голеги . Да ,ама не . Като им сложиш качествата на кантар се вижда че нашите са много леки . Така е и във всеки един бранш. Мисля че колегата пуснал темата е имал в предвид точно това ,че хем сме некадърни ,хем искаме много . И сега вместо това че има малко работа майсторите да не бързат много, а да вложат повечко старание и умение се получава точно обратното . Хем няма работа ,хем това което правим го претупаме набързо . Така го виждам аз с моя поглед.
Коментар
-
seninkn написа:П.П. Василев,а какъв тип шпакловка искаш на къщата ??че тука се разлаяхме за пари, а не става ясно какво точно искаш шпакловка /със лепилото с което се лепи изалоцията пример МТ 130 и боя/, дърпана или минерална мазилка?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
коцев написа:Абе нали и ние имаме футболни отбори с футболисти вземащи стотици пъти по малко от техни колеги в западни отбори . Нали са все професионалисти и би следвало нашите футболисти да искат заплатите на западните си голеги . Да ,ама не . Като им сложиш качествата на кантар се вижда че нашите са много леки . Така е и във всеки един бранш. Мисля че колегата пуснал темата е имал в предвид точно това ,че хем сме некадърни ,хем искаме много . И сега вместо това че има малко работа майсторите да не бързат много, а да вложат повечко старание и умение се получава точно обратното . Хем няма работа ,хем това което правим го претупаме набързо . Така го виждам аз с моя поглед.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Аааа, недей така, Митак! Мен ми се ще да има и някоя щафетка, сокче, шоколадче... Кризата не съм я усетила аз, по простата причина, че в наш’то семейство винаги е криза, особено като се роди второто дете.Парите все не стигат, но пък успяваме да посетим някое и друго културно-масово мероприятие ( да се разбира форумска среща), на море да отидем...лишенията ни си ги знаем де."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Humppa
цената на финната шпакловка, според мен, не би трябвало да превишава 2-3 лева на квадрат. Това при условие, че стените са гладки, защото най-вероятно ще се мине на 1 ръка, ще се шкури малко, тук-там при по-груби участъци от стената ще трябва да се мине и втора ръка, но едва ли ще превишава 10% от общата площ. Двама добри майстори от една къща с няколко стаи трябва да излязат за седмица...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар