Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Криза ли ?! Няма криза в Бг.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

понякога така наречените "турчета" са по съвестни и добри майстори, зависи на какви попаднеш,за мен е по притеснително, че човек който не е във сферата обсъжда цени и начин на работа без да е наясно и при положение че досега има само две оферти за работата!
    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

ОК, колеги, съжалявам, че предизвиках разногласие във форума. Събрах и доста повече оферти от две - но наистина - разликите бяха шокиращи. Съжалявам, че споменах и за признак етнос- наистина няма значение дали са турци или африканци - не е хубаво да разделяме, всички сме хора. Виждам че във форума има майстори за тези неща - другия път ще събера оферти и от тук. Поздрави на всички.
      Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
      ----------------------------
      Ignorance is a bliss

Коментар

seninkn написа:
        понякога така наречените "турчета" са по съвестни и добри майстори, зависи на какви попаднеш,за мен е по притеснително, че човек който не е във сферата обсъжда цени и начин на работа без да е наясно и при положение че досега има само две оферти за работата!
        Аз нямам предвит това че са турчета и подбиването на цените,и каква ще я направят.Нагледах се на такива "майстори" във Сл.бряг сега поне останаха повечето читави,мишоците се прибраха да си пасат овцете във балкана.

Коментар

Re: Криза ли ?! Няма криза в Бг.

Румен_Хинчев написа:
          П.П. Всяка строителна компания ще ти направи такова ценообразуване , че ще ти се поиска да ги съжалиш . Но докато бачовците се подпират по лопатите , ръководителите по цял ден ще киснат в ресторантите.
          А дали пък така да не е било преди години, а ? Дали пък ако не се обърне към фирма, няма да му дадат нормална цена, качествено изпълнение и гаранция за работата ? Щото като не искаш фирма, не виждам кой какво може да ти гарантира и после къде да го търсиш да си оправя бакиите ... Не искам просто да задълбавам в темата, защото ... с извинения ... повечето в момента имате Ареалистични представи и си приказвате някакви прецеденти, цитирате ги за константи ... Абе ... с две думи - в бранша съм и ... не искам да ви слушам глупостите ... сори ако съм обидил някой, ама не можете да ми изказвате такива категорични мнения, в огромно противоречие с реалността ... П.С. : Аре пийс и ... си направи сам финната шпакловка - най далавера
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Re: Криза ли ?! Няма криза в Бг.

Ichkin написа:
            Румен_Хинчев написа:
            П.П. Всяка строителна компания ще ти направи такова ценообразуване , че ще ти се поиска да ги съжалиш . Но докато бачовците се подпират по лопатите , ръководителите по цял ден ще киснат в ресторантите.
            А дали пък така да не е било преди години, а ? Дали пък ако не се обърне към фирма, няма да му дадат нормална цена, качествено изпълнение и гаранция за работата ? Щото като не искаш фирма, не виждам кой какво може да ти гарантира и после къде да го търсиш да си оправя бакиите ... Не искам просто да задълбавам в темата, защото ... с извинения ... повечето в момента имате Ареалистични представи и си приказвате някакви прецеденти, цитирате ги за константи ... Абе ... с две думи - в бранша съм и ... не искам да ви слушам глупостите ... сори ако съм обидил някой, ама не можете да ми изказвате такива категорични мнения, в огромно противоречие с реалността ... П.С. : Аре пийс и ... си направи сам финната шпакловка - най далавера
            Колега аз със това си вадя хляба във момента,малко ме позапалиха от към парички ама все пак това правя,боядисване и шпакловане.

Коментар

Дай за да получиш това ми е мотото в живота .Ти ще дадеш по 2 лева и ще получиш и качесво за съответната цена .Същото е като магазините за долнопробна китайска стока така наречените 1 лев ако си купиш инструменти от там не очаквай да ти служат дълго време ,та и твоят слувай е същия .
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

nai7 написа:
                Тука си във много голяма грешка,ама нищо свиркай си и пей сърце.Немец и на тази цена,малиииии де го тоя.Това даже и да си го представя немога.Ти Star Wars гледал ли си го?
                Използвам метафорично сравнение, не давам конкретен пример........и не - не си го представям, просто предположих че някой може.......Гледал съм тва онва, какво общо има?
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

не е проблем че са турчета, сега ще обърна малко полюсите и ще вляза малко в противоречие със себеси, Но е и факт че има и такива хора които потбиват цената и качеството само и само да вземат поръчката и да изкарат някой лев!чудно е когато някой е чул че се изкарват пари от строителството и айдеее, майсторе...проблемът е във тона на автора на темата, много се издразних, дядо ми е бил майстор строител, баща ми работи почти всичко от куфраш до мазилка, е аз съм кабелджия, но, като прочетох първият пост и после темата ... ми замалко да си търся нова клавиатура, чудно че пиша от нея в момента...ако автора го интересува ценообразуването във строителството, то да помоли някой строител да му услужи със справоцниците за цени във бранша, всяка години се издават и там е описановсичко всичко кое как и за колко!!!
                  ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Действителноста е такава каквато я описва колегата пуснал темата .Може от глад да се умира но да се свърши някаква работа за 5лв не се наема човека . Ето моя пример . Пред сервиза си имам две черники които всяка есен ги кастря за да не раждат бобонки че много се цапа отдоло . Преди година помолих двама безработни за 20лв да ги окастрят и съберат пръчките . Гледаха ,гледаха пък им се видя много трудоемко и поискаха по 20 лв на дърво . Естествено отказах и след като се наобядвах аз застъпих с брадвичката и за два часа клоните бяха окастрени и за половин час събрани . Та тия ми безработни люде отказаха за два часа да вземат по 10лв всеки . Разчитат само на помощите дето им ги дават като безработни .Тая година подхвърлих на други двама да има дам или 20лв или един литър ракия. Отказаха парите а налитнаха на ракията дори и сметка не си направиха че с 20лв щяха да си купят 3 литра . Та когато говорим че има безработица нека малко се поогледаме.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Тука нещата се омешаха между работа от фирма и работа от хора на частна практика.Ценообразуването е съвсем различно както и начина на изпълнение.В единият вариант договор има почти винаги,в другият вариант договор няма почти никога.Договор-дребна подробност която може да ти гарантира някой неща и да ти спести известни главоболия.Аз съм в бранша с производството на мебели и боядисването на мебели.Клиентът Х ако си поръча една кухня през фирмата цената ще е една,а ако си я поръча на някой колега на "частно" цената ще е съвсем друга.Качеството ще е едно и също.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

Ако искаш финна шпакловка, но с чист гипс, а не с тези новите химии, то 8 лв. си е добра цена, но малко височка. По-скоро 5-6 лв. по става. Ако финната шпакловка ще е нещо от рода "Колоркит", то 2 лв. е нормална цена. По време на строителният бум цената достигна 4-5 лв., но тогава чакаш майстора да се освободи и да дойде да ти работи.Имай пред вид, че стените се мерят на квадратни метри за шпакловката, но покрай прозорците и вратите, т.нар. "обръщане" се мери в линейни метри. Да не останеш изненадан накрая. Не се заблуждавай докато четеш драсканиците ми. Аз съм компютърен специалист с почти четвърт вековен стаж по специалността. :D Просто неволята или кризата ме научи на много неща и покрай т.нар. майстори и аз станах майстор. Мисля, че и ти ще можеш да шпакловаш, защото никак не е трудно, особено с тия нови материали, които стягат след 5-6 часа. Виж за гипсовата шпакловка се иска майсторлък, но пък е екологично!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

И двете ги има.Има и криза има и хора мързеливи и чакащи на готово.Миналият месец се наложи да търсим фирма за основно почистване на 90кв м помещение.Цените само за почистване на парафина от гранитогреса започваха от 1,50 на кв. при фирмите.Намерихме две момчета бивши работници в такива фирми.Не ги мързи,осъзнават,че има интерес в тоя сектор,имат и познанията.Закупили са си машини на старо.И за сумата от 150 лв. лъснаха цялото помещение в едно със дограма,стъкла,врати,баня,таолетна и тн.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Гипсова не става - това е за външна употреба с такава мазилка за върху изолация. И на мен не са ми ръцете отзад - но все пак ако го оплескам - ще личи И не ми се иска да се уча на къщата ми
                            Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                            ----------------------------
                            Ignorance is a bliss

Коментар

В първия пост пише, че са 600лв на ден само за труда, което са 75лв на час или 12600лв на месец. Какво го ядете човека, че бил скръндза, това е нереална заплата за неквалифициран труд. Тоя майстор или е мързелив и иска да работи 2 дена в месеца, или е некадърен и няма никакви поръчки.
                              Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Подкрепям напълно колегата Василев !
                                681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Working...
                                X