Та, за какъв компромис говорим, какви са тия супер майсторски умения оценени на 1200лв за два дни, както е писал колегата. А дали младежите много са се подценили, като са искали само 300лв за същата работа? Просто хората си ходят трезво по земята българска за разлика от останалите обидени, недооценени, скъпоплатени таланти, натрупали резерви за години напред.Не омаловажавам майсторлъка на хората, ама хайде чак пък 1200лв, сигурно има и диплом от Харвард, както и специлизация в Кеймбридж. В крайна сметка живеем в пазарна икономика и на когото му изнася.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Криза ли ?! Няма криза в Бг.
Collapse
X
-
geo_g написа:Та, за какъв компромис говорим, какви са тия супер майсторски умения оценени на 1200лв за два дни, както е писал колегата. А дали младежите много са се подценили, като са искали само 300лв за същата работа? Просто хората си ходят трезво по земята българска за разлика от останалите обидени, недооценени, скъпоплатени таланти, натрупали резерви за години напред.Не омаловажавам майсторлъка на хората, ама хайде чак пък 1200лв, сигурно има и диплом от Харвард, както и специлизация в Кеймбридж. В крайна сметка живеем в пазарна икономика и на когото му изнася.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
mnpenchev
1200лв за 2 дена, а аз уча ли уча и наливам пари по курсове и университети, както и да го въртя и суча повече от 40 лева на ден не мога да изкарам, сега разбирам колко ми е бил грешен подхода към живота.
Коментар
-
Аз декември ходих във един нов блок в кв.Меден Рудник,Бургас да оправям след едни такива майстори.1600кв ама шпакловали със камънчета по маламашката,едни големи черти да се чудиш как да ги скриваш.Ама пък хитри,те едни тъмни коридори без лампа нищо се не види,викаме на собственика че трябва те да му дават пари.И кво станa вместо един път да даде пари той двапъти.
Коментар
-
Изолацията я слагах есента. Когато се правеше грубата мазилка вече захвана гадно време и направихме грубата колкото да не се съсипе стиропора от вятър и слънце и т.н. За нещата които подлежат на корекции дори да сбъркам - наистина сам си ги правих, като полагането на изолацията. Но такива които след това ще се виждат - предпочитам да не рискувам.Сега - не е въпроса дали мога или не да платя 1200 лв, а дали искам. По същата логика - що реват за повишението на горивата? Естествено, че това е пазар. Тезата ми е - че масово хората не мислят. Но точно защото се познаваме - си викат "я, дай сега да му свалим кожата, той има пари" все едно падам от луната, а аз ги знам че са закъсали.Само че когато е криза - колкото и велик майстор да си - няма работа. Аз ако един ден остана без работа - каквото и да е - ще правя, дори и за 1000 лева заплата. Баща ми някога като ме учеше на дърводелство разправяше - със занаят няма да забогатееш, но и гладен няма да останеш. За това е важно да го знаеш. Ето за това говоря - че сме се изродили. Масово са си повярвали много хора, че са супер ценни. И наистина - какво да кажа на колегите, които са написали - предпочитам да стоя гладен, но да не си свалям цената.... Ами... добре... Нямам предвид да изнудваш някой- смятам, че само за труд надница от 150 лв е нормална. Т.е. не смятам, че експлоатирам някого.Иначе за Белгия и майсторите тук- хех... железна логика. Абе аланкоолу, че тя България ако беше като Белгия- какво ше правя аз тук??? Ми ела да видиш, че тук строителите са само поляци и работят на същите цени дето ми обявиха и в Бг. За качеството - че кой плаща преди да се направи. Като си отстранят "евтините" майстори забележките ми ако имам - ще си получат парите. Иначе колегата, който спомена за яйцата е много прав - наскоро гледах Баш майстора И той дори видя как номерата му с материалите и циганските номера не вървяха в чужбина.Написах го този пост защото ми се струва че това мислене става тенденция в Бг. Седи народа безработен, и плюе по форумите по Турция, Европа и т.н. И винаги други са виновни за мизерията, но той понеже е тарикат ги е разконспирирал. Само че някои страни успяват да се оправят и без европейски съюз и средства - като Турция. Или като Израел - страна постоянно във война. Хайде със здраве.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Не си прав колега.Всеки фес си мисли че е супер майстор,не че и ние сме много големи майстори ама и те са огън и син пламък.Както казват пазара е голям като не ти харесва наемаш други,само да не излезне евтиното е скъпо.Ние със колегата работихме на 2,50 боядисването само.Във Сл.бряг съм се нагледал на такива майстори,идва от село дето на картата го няма и знае всичко.Подбиват цените и после ама елате да го оправите че си е...... майката.
Коментар
-
nai7 написа:Не си прав колега.Всеки фес си мисли че е супер майстор,не че и ние сме много големи майстори ама и те са огън и син пламък.Както казват пазара е голям като не ти харесва наемаш други,само да не излезне евтиното е скъпо.Ние със колегата работихме на 2,50 боядисването само.Във Сл.бряг съм се нагледал на такива майстори,идва от село дето на картата го няма и знае всичко.Подбиват цените и после ама елате да го оправите че си е...... майката.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Труда на строителите се ценообразува от пазара. Ако не ти харесва цената - пазариш се, минаваш на следващата оферта или си го правиш сам. Аз лично не виждам нищо нередно в това да искат по 8 лв/кв, щом майсторът толкова е решил, че му струва работата. Ако има хора да се съгласяват на подобни оферти, ще има и строители, които да ги предлагат, а целта на всеки е да вземе максимално най-добра цена за труда си.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Криза ли ?! Няма криза в Бг.
Ценообразуването съм го учил в института и мога да само да цитирам Presidente di Consiglio Sgn. Boicho Borisov - ,,шинди капели’’. Едно нещо струва толкова , колкото се плати за него ( изключая сържавните и обществените поръчки ). Скоро една българска компания ми поиска да и представя калкулация на продукта ни . Отсвирих ги грубо и нетактично , което не им попречи да ми направят заявка. Василев , оставам с впечатление , че си човек практичен и не губи време с емоции , ами си свърши това , с което си се заел.Успех !FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Re: Криза ли ?! Няма криза в Бг.
Румен_Хинчев написа:Ценообразуването съм го учил в института и мога да само да цитирам Presidente di Consiglio Sgn. Boicho Borisov - ,,шинди капели’’. Едно нещо струва толкова , колкото се плати за него ( изключая сържавните и обществените поръчки ). Скоро една българска компания ми поиска да и представя калкулация на продукта ни . Отсвирих ги грубо и нетактично , което не им попречи да ми направят заявка. Василев , оставам с впечатление , че си човек практичен и не губи време с емоции , ами си свърши това , с което си се заел.Успех !FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
vvvasilev написа:..............Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
леле побърках се,човече, Василев, не се заблуждавай, всеки да си гледа работа, това че е 8 лв квадрат си има причини, ако искаш да ти свършат работа за по 2, то си вдигни сам скелето забъркай мазилката и след това си почисти!!!Забъркваш се във тема която е много далече от теб - недей така, ще сбъркаш!А защо на козата са кръгли дарадонките, а?
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:vvvasilev написа:..............
Коментар
-
....скубат майсторите кинти,ако има кой да им ги даде.Не е луд този който яде баницата,а този който му я дава.Досега каквото и да са ми правили в дома външни хора,са си получавали парите чак след като ми хареса на мен,а не на тях.Ще го претупат,ако им позволиш да го претупат,те нямат интерес да не го направят добре защото няма да видят една стотинка.Така процедирам аз с всеки който наемам,за дадена работа.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар