Привет колеги,за пореден път се убедих, че в България цари железна логика - гладен ще стоя, но няма да работя за по-малко пари. Пуснах обява в няколко локални за Ботевград сайта, че търся майстори за фина шпакловка на къщата ми. Всичко е направено - външна изолация, мрежа, груба шпакловка, ъгли и т.н. Остава само фино да се мине - за два дни работа. Идваха доста майстори - всички - 8 лева на квадрат само за труд. Викам - какви са тези преди кризисни цени?! Че това са 1200 лв два дни, по-голяма надница от моята. А ги знам че стоят без работа и вече са на вересии. И не за друго - ама ебаси логиката - някой който не е учил. не е инвестирал в развитието си - пък претенции. Обадиха се момчета турчета - казаха че за два дни ще оправят къщата за 2 лева на квадрат. Не искат настаняване, не искат нищо - те си се оправят. Е кажете ми сега - това не е ли показателно за цялата ни икономика. А завиждаме, че турците успяват. Спомням си братовчедка ми като ходи в Турция да търси врати за един неин комплекс в Симеоново. Разправя - ако един не може да ти свърши работа, няма такъв модел врати - вика веднага друг - негов конкурент. И стоят и ти свалят цената докато не те устрои... Ами аз на тези цени, и ако съм доволен от работата им, ще ги наема и целия покрив да ми сменят. И още други работи. А българите с претенциите - да стоят гладни. А някога ни учеха - за лудо работи, за лудо не стой.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Криза ли ?! Няма криза в Бг.
Collapse
X
-
Orcinus
Имаш два варианта, сменяш България с Турция. Втори вариант - сменяш Белгия с Турция. Ми напъни се, 1200 лв. за два дни щом е по-голяма надница от твоята, значи намекваш, че за 3-4-5 дни ги правиш.Какво са тези суми за теб? "Страшен" извод си направил от това за цялата ни икономика. Българите си гонят интереса - ти какво очакваш, пък и ако си се похвалил и на тях в каква велика банка работиш...Интересно ми е тези "момчета турчета", те от Турция ли дойдоха с тази оферта? Те какви са?А в Белгия сигурно работят за левче на квадрат
-
Криза ли ?! Няма криза в Бг.
Колега , моят брат ходи да поправя след такива ,,сръчковци ’’ , които работят за ДВА лева на квадрат .Според мен си калкулирай квадрата по 10 лева...Не ти го пожелавам , но практиката за жалост го потвърждава.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Това се нарича пазарна икономика - те ти предлагат тази цена, защото толкова мислят, че им струва труда. Ти отказваш, защото ти е скъпо, и минаваш на следващия ’майстор’. В БГ цената изобщо не е свързана с качеството. По къщата са работили евтини майстори, които си свършиха работата добре, и скъпи, след които всичко пак трябваше да се прави и доправя. Така е защото всеки се пише майстор и разчита на това, че утре няма да можеш да го намериш. Затова - каквото можеш сам - прави си го сам. И да не стане от първия път, поне няма да те е яд, че си платил на някой ’майстор’ за ’уменията’ му.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
с тея турчета в какъв филм си се хванал... ти да не мислиш, че те са прости и ядат доматите с колците...ти като си учил и си инвестирал в развитието си - що не се хванеш и да спестиш 1200 лева???аз щото не искам да оправям осраното от майстори /писна ми вече/, въпреки, че съм инвестирал в развитието си - в къщи си правя всичко сам - кеф ти мазилка, кеф ти шпакловка, фаянс, ел, ВиК, ОВ...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Според мен една от причината да сме държава с най-ниски доходи е, че не си ценим труда. Естествено, че не бих проституирал с уменията си. Ще си търся цената и това е. 1200 лева - 1200 лева - оценям се на толкова. Когато на клиента не му изнася - пазарът е отворен - да търси хора с по-евтин труд. Аз лично се дразня на разните му англичани, които си накупиха къщЯ из България. Ставал съм свидетел на изнудване от тяхна страна. Гледат на БГ работника, като на роб, защото видиш ли надникът му е "принизен" до ниво съществуване. Същият този шибан келт е имал късмета да живее в уредена Държава, която му плаща пенсия на ден, толкова, колкото той иска да плати надник на БГ работника за седмица къртовска работа. Да не се впускам в подробности, че когато плаща и мизерното търси неясни и абсурдни условности. Е-ееее, нЕма начин...ПС: Тези турчета първо не правят услуга на себе си, после на теб колега. Имам основание да мисля, че ще правят много компромиси, но за твоя сметка. Успех все пак, но не се сърди, че всеки се оценя различно. Аз също бих стоял гладен отколкото да работя само и единствено за угодата и "добрата сметка" на работодателят си, който и да е той.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Щом са те отсвирили, значи не са били чак толкова гладни. Лично аз не бих рискувал с тези турчета.Ако ти и Иван (условно) вършите една и съща работа, с едно и също образование сте, ама на иван му плащат двойно, ще работиш ли съвестно?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Вземай турчетета и това. Ако трябва два пъти да го правят и пак ще е по-евтино.Последните години се наситих на прехвалени и скъпи майстори, работещи качествено и т.н подобни дивотии и оправдания за високата си цена. Но освен оправдания за цената винаги имащи и оправдание за недоброто или непълно, според мен, извършване на услугата и дооправяне след всеки такъв "ценен кадър" за моя сметка.А някой дали може да ме светне с какво точно ще направят компромис за дадената работа, ако изпънат и изгладят стените както трябва и за каквото ще им бъде плтено? Качестото на свършената работа лесно може да се провери и от неспециалист.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Има една приказка...Не съм толкова богат ,за да взимам евтини работи...Защото понякога евтиното излиза по-скъпо...В интерес на истината ,досега колкото и пъти да сме правили ремонт вкъщи ,сме го правили с човек от семейството...А тези турчета ми е почти ясно какво ще направят... А защо не потърсиш някоя фирма ,колега ,да видиш там какви са цените?Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Към колегата пуснал темата - в подписа си сложил Stilo JTD. Всички тук са горе-долу наясно с цените за части на италиански коли. Ако ти предложат някъде нов съединител Валео + смяната му за общо 200 лв., дали ще се възползваш така бързо и необмислено от офертата, плюеки по майсторите, които искат нормални цени?
Коментар
-
geo_g написа:Вземай турчетета и това. Ако трябва два пъти да го правят и пак ще е по-евтино.Последните години се наситих на прехвалени и скъпи майстори, работещи качествено и т.н подобни дивотии и оправдания за високата си цена. Но освен оправдания за цената винаги имащи и оправдание за недоброто или непълно, според мен, извършване на услугата и дооправяне след всеки такъв "ценен кадър" за моя сметка.А някой дали може да ме светне с какво точно ще направят компромис за дадената работа, ако изпънат и изгладят стените както трябва и за каквото ще им бъде плтено? Качестото на свършената работа лесно може да се провери и от неспециалист.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
това, че е евтино, не значи некачествено. Скъпо не значи качествено. В този ред на мисли, по-добре да платиш евтино за некачествено, отколкото скъпо за некачествено, защото аз не виждам кое му гарантира на човека, че майсторите от 8 лв ще го направят парфе? Ако някой познат му е казал, че турчетата само бели правят, а тея от 8 лв са перфектни- така ок, ама май не е това случая. И "майсторите" скубят много яки кинти, знам, щото и аз съм бил "майстор" преди години и ми е ясно за колко става дума.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар