Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко струва и в какво се състои изпитът за категория А?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колко струва и в какво се състои изпитът за категория А?

    Колеги нещо в последно време съм се зарибил по моторите и викам лятото да изкарам категория А. Та въпроса ми е колко горе-долу е цената и в какво се състой изпита, ако някой знае де Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

    #2
    в Стара Загора е 250 лв значи курмуваш правиш елементи градско и взимаш книжка (след теб карат изпитващите с кола на която има камера ) напътствията получаваш по радиостанцияУспех!
    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!


    FIAT BRAVO 1.8GT
    FIAT BRAVO 1.9TD ex

    Коментар


      #3
      Имаш изпит на полигон и в градски условия. Кое по колко минути е не знам. И аз съм мераклия но живот и здрави догодина като посъбера пари ще си изкарам. Ето няколко видеа какво представлява изпита на полигон: http://vbox7.com/play:14f98cce http://vbox7.com/play:ef8b4d61 http://vbox7.com/play:25ec1b5b Главното на този курс е дали си карал преди мотор или ще се учиш на курса. Защото ако имаш стаж на какъвто и да е мотор ще ти е от предимство, пък било то и на балканче.

      Коментар


        #4
        Колеги, вискчо зависи на какъв инструктор ще попаднете.Цената може би варира в различните фирми, но със сигурност е около 1/2 от курса за гатегоеия В.Аз като карах кат. А изпитът беше само полигон, без листовки (но тогава вече имах В).Управлението на мотоциклет няма нищо общо с това на автомобил!!! Надявам се да попаднете на инструктор, който да ви научи на няколк оосновни неща, а именно:- на мотоциклет сте хиляди пъти по-уязвими отколкото в кола;- мотоциклетът ускорява по-бързо от кола, но (в зависимост от мотоциклета) спира по-бавно от кола;- на мотоциклет задължително със ШЛЕМ или КАСКА;- ЕКИПИРОВКАТА е ЖИЗНЕНО ВАЖНА!!!!!!!!!!- надявам се Вашият инструктор да е чувал за counter steering и да Ви обясни принципа - тактика за взимане на завои с мотоциклет с висока скорост (спасява животът в критични ситуации)!!!!!!!!Екипировката на мотоциклетиста се състои основно в:1. Шлем или каска (има разлика между двете), желателно изпитана марка, покриваща поне стандарт DOT и/или SNELL; ECE 22.05 (в EU);2. Яке и панталони със сертифицирани CE протектори на раменете, лактите, гърба и коленете (на тазобедрените стави е екстра), кожени или текстилени (Cordura);3. Ръкавици с протектори;4. Ботуши/боти с протектори;Опции в екипировката - колан на кръста; боне и т.н. (зависи от типа на мотоциклета и условията на шофиране).Една качествена екипировка в пълен комплект е поне 1000 лева, като тук можем да посочим, че само каската може да струва 1000 лв, че и повече! А качествената каска се отплаща за по-малко от секунда!!!Мотористите имат една приказка "На глава за 100 лева и трябва каска за 100 лева"!И като край на този пост може да ви подканя да разгледате обявата за моето кавазаки, което продавам, в подписа!Успех!П.П. Ако имате въпроси за мотоциклети, управлението им, или екипировка - на лични или в тази тема!

        Коментар


          #5
          Абе и аз съм взел да се побърквам на тая тема нещо - така че ще следя постовете тук с интерес.Лошото е че и аз нямам А категория.Ще взема да изкарам това лято, а за догодина ще си търся мАтор
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

          Коментар


            #6
            Колеги то и аз съм мераклия по тия мотори.Мин. година взех А категория и от тогава си търся мотор.Аз съм се насочил към ендуро 250-400 кубика.Гледъл съм около 30 мотора и все са гробници.Мисля юни да ида до Гърция и да си купя от там.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

            Коментар


              #7
              То аз се запалих скоро, защото двама прияели си взеха мотори и казват че е голяма тръпка да го караш
              Виж бейби не сме глупаци,
              ние сме отбор от здравеняци.
              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

              Коментар


                #8
                fiatmaniak написа:
                То аз се запалих скоро..........................
                Под това да се разбира, че не си карал мотор продължително време(макар и без книжка на село), а най вероятно само някакви "кръгчета" да са ти давали приятели. Аз се запалих по моторите от 3-4 години от както и карам един 50сс на село(бракуван), но съм навъртял бая километри. И имам представа как да стоя на мотора, а и съм карал 250сс. Ако не си карал силно ти препоръчвам да не правиш грешката след като изкараш категорията да се хвърлиш на някоя 600-1000сс пистарка, и без това имаш от начало ограничение до 350сс. По добре си вземи някой 250 до 400сс градски мотор, да е спокоен да не е някой който не прощава грешки, че да посвикнеш на две колела, защото колкото и да си добър на курса то тези часове който ще караш там са крайно не достатъчни и са колкото да минеш изпита и да кажеш, че можеш да караш голям мотор. А дали в действителност можеш? Никой не го интересува нали си дал парите.

                Коментар


                  #9
                  Ограниченията до 350 кубикови мотори важат само до определена възраст

                  Коментар


                    #10
                    Да на 21 год възраст вече си без ограничение в кубатурата. Но съгласи се мен, че човек на който 80-90% от моторджийския му стаж е бил на курса представлява една сериозна заплаха ако се качи на 600-1000сс мотор . А и каква е този курс за А категория, като той обикновено се изкарва на мотор от рода на 125-250сс и 80-130кг. Я да ги направят да се изкарват на 400-600сс и 180-250кг мотор да свикнат курсистите с тежкия и мощния мотор.

                    Коментар


                      #11
                      Човек ако има акъл в главата може и на 2000 кубиков да се качи Но вече излизаме от темата...

                      Коментар


                        #12
                        В момента карам курса за А категория-300 лв.+50 лв. за изпита-Ботевград.Състои се от полигон и градско каране/при липса на В категория има и теория/.Колкото до моторите съм се спрял на турист,но нещо засега нищо не ми грабва окото.

                        Коментар


                          #13
                          Не е точно турист, но http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=64952

                          Коментар


                            #14
                            Наскоро четох в един мото форум,че много се оплакват от някакъв си Чефо от София,късал ги на предварителния изпит и искал още кинти.Учебното моторче било някакъв китаец 125 куб.май,та моторчето не можело да вдигне 50км на скоростната отсечка с по тежки "жокеи"/80-90кг/.Мисълта ми е да видите на какъв таралясник ще Ви качат да се учите и дали съответната школа има добри отзиви за нея.Не всичко е обявено в първоначалната цена.Успех на всички бъдещи колеги и умната/може и русата/. П.С. Я се замислете и за един макси скутер.Февруари си взех такъв и съм много доволен,удобен,събира доста багаж,икономичен.ЕЕе не е толкова пъргав,но за мен си ми е достатъчен.За догодина просто ще вдигна кубатурата поне на 400 живот и здраве само да е.Сега имам проблем с гаража,ще трябва да скалъпя нещо под тересата.

                            Коментар


                              #15
                              Да се похваля!Днес изкарах изпита за А категория.

                              Коментар

                              Working...
                              X