Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Длъжни ли сме да подадем декларация за Доходите или...глоба?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз по пощата го изпратих и нямам входящ номер, евентуално ако ми изпратят такъв пък и без него ще им изпратя оригиналната служебна бележка от работодателя...като цяло мнението ми е, че това е недомислица...поредната простотия на държавата..
    Fiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
    Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year

Коментар

pchelaria написа:
      Аз по пощата го изпратих и нямам входящ номер, евентуално ако ми изпратят такъв пък и без него ще им изпратя оригиналната служебна бележка от работодателя...като цяло мнението ми е, че това е недомислица...поредната простотия на държавата..
      Изпрати им служебната бележка по пощата с обратна разписка. Пази обратната разписка
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Благодаря, ще я изпратя!
        Fiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
        Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year

Коментар

ele написа:
          Само да допълня, че служебната бележка може да бъде изпратена и по пощата в двуседмичен срок.
          Това е така, но само в случай, че декларацията и приложенията са попълнени коректно. Вчера масово се подаваха празни декларации без приложения - само данните за лицето и подпис, без никакви попълнени приложения, колкото да се спази срока. В такъв случай лицето трябва да се яви лично в двуседмичен срок в НАП със служебната бележка.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
            ele написа:
            Само да допълня, че служебната бележка може да бъде изпратена и по пощата в двуседмичен срок.
            Това е така, но само в случай, че декларацията и приложенията са попълнени коректно. Вчера масово се подаваха празни декларации без приложения - само данните за лицето и подпис, без никакви попълнени приложения, колкото да се спази срока. В такъв случай лицето трябва да се яви лично в двуседмичен срок в НАП със служебната бележка.
            Toва сигурно НАП са го решили неофициално в последния момент, защото такава информация на сайта им няма, дори напротив - декларацията трябва да бъде попълнена, а бележката може да бъде представена и след крайния срок. Има и глоба за некоректно попълнена декларация.

Коментар

Вчера много неща се решаваха в последния момент. Днес продължават да ги мъдрят, защото хиляди задължени да подадат декларации (предимно хора, останали без работа през 2010 г.) не са го направили, доколкото следя информацията. Все пак си мисля, че в крайна сметка няма да глобят никой, който няма задължения.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Имам казус.През 2010 смених работодателя.И старият и новият работодател са коректни и си внасят всичко дължимо към държавата.Трябва ли при това положение да подавам декларация, защото цялата работа е доста абсурдна ?
                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                  Имам казус.През 2010 смених работодателя.И старият и новият работодател са коректни и си внасят всичко дължимо към държавата.Трябва ли при това положение да подавам декларация, защото цялата работа е доста абсурдна ?
                  не. Подаваш само ако не си си намерил работа, т.е. ако към 31.12 си безработен, но си имал работа през годината. Тези, които не са работили изобщо, и тези, които са си намерили нова работа, не подават.

Коментар

Или ако втория ти работодател до 31-ви Януари не ти е внесъл данъка (и ще трябва да си го внасяш сам).От къде може да знае човек дали са му внесли ДОД ? (За здравните осигуровки и за ДЗПО има от къде да се провери, но не и за данъците.)
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Сега и ако кажеш къде това го пише, ще призная, че си прав.

Коментар

ele написа:
                        pr_00f написа:
                        не. Подаваш само ако не си си намерил работа, т.е. ако към 31.12 си безработен, но си имал работа през годината. Тези, които не са работили изобщо, и тези, които са си намерили нова работа, не подават.
                        Недей да бъркаш човека.Трябва да подаде разбира се. Аз съм точно като колегата. Всички,които са си сменили работодателя през 2010г поне 1 път са задължени. Също тъка и ако работиш на 1 място , но получаваш някъкви дивиденти от другаде. На мене ми излезе, че трябва да ми възстановяват 2ст.
                        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                        Ex.Opel Astra

Коментар

А аз я подадох в началото на Февруари. Нямаше никави опашки, ядове и тем подобни, попаднах на услужливи и мили служителки, даже на място сверихме още веднъж данните.
                          Lupo - The Monster
                          Е83 3D

Коментар

z_sutrov написа:
                            Недей да бъркаш човека.Трябва да подаде разбира се. Аз съм точно като колегата. Всички,които са си сменили работодателя през 2010г поне 1 път са задължени. Също тъка и ако работиш на 1 място , но получаваш някъкви дивиденти от другаде. На мене ми излезе, че трябва да ми възстановяват 2ст.
                            http://nap.bg/news?id=1298ще цитирам само 2 точки:
                            Длъжни да подадат формуляр за облагане на доходите са онези лица, чиито трудови правоотношения са били прекратени през 2010 г. и към 31.12.2010 г. не са започнали работа при друг работодател. Тези граждани трябва да попълнят основната част на данъчната декларация и Приложение 1 към формуляра и да го подадат, за препоръчване по пощата, до изтичането на работното време днес.
                            През 2010 г. смених работодателя си, но към 31.12.2010 г. работя на трудов договор. Трябва ли да подавам годишна данъчна декларация?Не, ако последният ви работодател е преизчислил годишния ви доход, респ. годишния данък.
                            Това последното работодателите (по принцип, не съм срещнала някой, който пропуска) го правят, а за 2-то стотинки - при смяна на работа винаги изникват по някоя стотинка поради закръгляне на сумите. Ако ти се търси - искай си ги

Коментар

Я ми кажи кой нов работодател преизчислява данъка ти за цялата година? Някой при смяната на работа да ти иска документ за доход от предната ти фирма? Много ми е интересно без документ как става преизчисляването? Отново във вторият ти цитат има ключова дума"ако".
                              Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                              Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                                Я ми кажи кой нов работодател преизчислява данъка ти за цялата година? Някой при смяната на работа да ти иска документ за доход от предната ти фирма? Много ми е интересно без документ как става преизчисляването? Отново във вторият ти цитат има ключова дума"ако".
                                Тези, които знам, го правят. Както казах, човек трябва да е отговорен и да се интересува какво се случва с данъците и осигуровките му, а не да махне с ръка и... да не цитирам звучния език на българина.

Коментар

Working...
                                X