Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Длъжни ли сме да подадем декларация за Доходите или...глоба?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз имам казус като по-предния колега. Сменена месторабота, но към 31 декември съм на работа. Прекратих договорът си през месец март тази година. Трябва ли да подавам декларация, при положение че от ноември до март съм бил на работа. Къде мога да проверя дали 2-рия работодател е внасял "коректно" осигуровки. Осигуровки по принцип са внасяни.

Коментар

Там е работата, тъй като не можем да проверим какво са ни внесли излиза, сме длъжни да подадем.още малко и излиза, 4е Всеки гражданин трааа да е с4етоводител, и да следи вси4ки наредби постоянно.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Колежке, ele, в цивилизованите страни хората си подават данъчни декларации,защото намират смисъл да го правят! Смисълът е,че в крайна сметка ти връщат част от внесените данъци през годината,а в някои случаи и повече от внесените данъци! Елементарен начин да накараш хората да си декларират доходите. В нашата родина гледат само как да смучат пари от бедните. Конкретно по темата,не съм подал данъчна декларация и няма да подам такава.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
          Колежке, ele, в цивилизованите страни хората си подават данъчни декларации,защото намират смисъл да го правят! Смисълът е,че в крайна сметка ти връщат част от внесените данъци през годината,а в някои случаи и повече от внесените данъци! Елементарен начин да накараш хората да си декларират доходите. В нашата родина гледат само как да смучат пари от бедните. Конкретно по темата,не съм подал данъчна декларация и няма да подам такава.
          В цивилизованите страни законите се спазват и не се подават декларации, само защото на някой му е кеф да го прави, а на друг - не. На мен също не ми харесват някои закони, защото ме удрят през кръста с един тон бумащина, ама ги спазвам, защото глобите са доста големи. Тъй като не аз съм гласувала закона, моля да не обвинявате мен за него. Благодаря предварително.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            z_sutrov написа:
            Я ми кажи кой нов работодател преизчислява данъка ти за цялата година? Някой при смяната на работа да ти иска документ за доход от предната ти фирма? Много ми е интересно без документ как става преизчисляването? Отново във вторият ти цитат има ключова дума"ако".
            Тези, които знам, го правят. Както казах, човек трябва да е отговорен и да се интересува какво се случва с данъците и осигуровките му, а не да махне с ръка и... да не цитирам звучния език на българина.
            Както винаги в твой стил ти е изказването. Ти май не живееш в тази държава, а някъде другаде. Я се огледай и виж действителността за работодателите в България. Аз също ръботя във фирми, които си плащат всичко на 100% към държавата, НО при смяна на работодателя неможе да ме убедиш, че има фирма която да ти преизчислява данъците от предния работодател поради най-простата причина: те не са длъжни. И затова всеки, който си е сменял работното място трябва да си подада декларация.
            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
            Ex.Opel Astra

Коментар

Няма логика да глобяваш, човек, защото си го издебнал да му наложиш законово някакви задължения, които първо са ненужни (какво да декларира безработен - нула ли) и второ са неоснователни, защото никой не се е подписал под някаква декларация, че е наясно с всички закони и ежегодни промени. Според мен всеки глобен има пълното право да съди държавата за изнудване или тормоз или нещо подобно пред независим международен орган, защото това е форма на дискриминация между чулите за промените и нечулите. Я си представете, че човек няма пари за ток, телевизор или вестници и просто не е разбрал защото е в откъснато село - той според Вас не е ли добросъвестен, защото ако е знаел на време е можел да декларира една проста безсмислена хартия? Много подъл начин от страна на държавата да си запълва дупките в бюджета - просто това е поредната причина хората да избират да си работят и живеят в чужбина.Сега вече след срока има друга дилема - те ще глобават ли за закъснение в подаването и с колко пари глоба, и човек да декларира ли въобще като и в двата случая го чака глоба. Нямам думи просто.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

dudulia написа:
                Колежке, ele, в цивилизованите страни хората си подават данъчни декларации,защото намират смисъл да го правят! Смисълът е,че в крайна сметка ти връщат част от внесените данъци през годината,а в някои случаи и повече от внесените данъци!
                Мисля, че неправилно тълкуваш характера на приходните агенции по света и у нас . Това не са благотворителни дружества, а организации, чиято основна функция е НЕ да дават, а да прибират, събират, понякога дори и принудително. По принцип навсякъде в цивилизованите държави човек декларира доходи и плаща данъци, защото законът го задължава и принуждава. И независимо дали вижда смисъл в това и дали получава някакви бонуси, е длъжен да го прави. Че се натвориха някои недомислици (свързани най-вече с лошото и закъсняло разгласяване на необходимостта останалите без работа през 2010 г. да подават декларации) през тази кампания, е безспорен факт. Също безспорен факт е, че имаше 4 месеца, през които хората можеха спокойно, без нерви и опашки да подадат декларациите си. А има и електронни услуги на НАП.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

z_sutrov: Aз не искам в нищо да те убеждавам, но твърдя, че знам повече от теб. Предполагам, че работиш в администрацията, след като си толкова убеден в това, което казваш. Иначе сте много силни в това да говорите в чужбина какво било и в чужбина как било, а били ли сте там да видите за какво става въпрос? Мислите, че там няма бюрокрация ли? Ама там, само защото е чужбина, ви се види много лесно и просто и сте готови да се заврете в бумащина, но тук - не, не може, макар че физическите лица са много по-облекчени тук, отколкото в държавите, в които съм била. :D

Коментар

ЕЛЕ, ама изобщо нямам нищо общо с администрацията като професия, НО имам работа с нея постоянно, за съжаление, като гражданин. И май последният ти коментар е колкото да кажеш нещо. Ама изобщо не мисля, че точно по тази тема която се дискутира знаеш повече от мене.
                    Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                      ЕЛЕ, ама изобщо нямам нищо общо с администрацията като професия, НО имам работа с нея постоянно, за съжаление, като гражданин. И май последният ти коментар е колкото да кажеш нещо. Ама изобщо не мисля, че точно по тази тема която се дискутира знаеш повече от мене.
                      Работила съм като счетоводител 2 години, майка ми е счетоводител от почти 40 - мисля, че имам добър поглед над добрите практики по отношение на счетоводството, а всички във всички фирми, които е водила майка ми и в някои случаи и аз е правено изравняване на работници, които са постъпвали в средата на годината. Това че някои счетоводители отказват да правят елементарни неща, а някои дори нямат познания да си вършат работата е отделен въпрос. А фактът, че когато на един българин му наложат някакъв абсурд в чужда държава, той се съгласява безприкословно, а когато го направят в БГ - веднага започва да се оплаква. В чужнбина може, в БГ не може... все едно има някакво психо заболяване като стъпи на българска земя и мозъкът му спира да работи както трябва...

Коментар

Аз зад думите си имам също един счетоводител и един пък проверяващ счетоводителите. Мисля да не си мерим нещо дето ти нямаш и затова няма повече какво да коментирам.
                        Ex.Opel Astra

Коментар

ele написа:
                          z_sutrov: Aз не искам в нищо да те убеждавам, но твърдя, че знам повече от теб. Предполагам, че работиш в администрацията, след като си толкова убеден в това, което казваш. Иначе сте много силни в това да говорите в чужбина какво било и в чужбина как било, а били ли сте там да видите за какво става въпрос? Мислите, че там няма бюрокрация ли? Ама там, само защото е чужбина, ви се види много лесно и просто и сте готови да се заврете в бумащина, но тук - не, не може, макар че физическите лица са много по-облекчени тук, отколкото в държавите, в които съм била. :D
                          Да колежке,бил съм и знам много добре как стоят нещата там.Под бил съм имам предвид,че съм живял доста години извън България,да не говорим,че и в момента съм извън България.Имало е години в които не съм подавал данъчна декларация и никой не ме е глобил, защото не съм го направил.Не съм работил,не съм подал декларация.Освен това в чужбина има бюрокрация,но има ред и всичко е организирано така,че да не ти губят времето във висене по опашки и препращане между институции.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

z_sutrov написа:
                            Аз зад думите си имам също един счетоводител и един пък проверяващ счетоводителите. Мисля да не си мерим нещо дето ти нямаш и затова няма повече какво да коментирам.
                            Аз нямам намерение да се фукам или да вадя неща да мерим, както се опитваш да го подкараш, затова не виждам причина да споря с теб. Ако толкова много държиш да си единствено прав - хубаво - прав си - пий една бира за успокоение на нервите. Пък аз ще кажа на майка ми, че цял живот е работила по грешна методика и ще й препоръчам да си клати краката малко повече по заръка на проверяващия, дето ти подпира гърба.dudulia: Аз никъде не твърдя това, което се опитваш да ми вмениш. А в чужбина хората не се редят на опашки, защото пращат по пощата, а за българинът, както се видя, пощи няма - той обича да се реди на опашки и да мрънка.... Като се има предвид колко държави включва "чужбина", не виждам причина да споря, ако не говорим за едни и същи държави.

Коментар

ele написа:
                              z_sutrov написа:
                              Аз нямам намерение да се фукам или да вадя неща да мерим, както се опитваш да го подкараш, затова не виждам причина да споря с теб. Ако толкова много държиш да си единствено прав - хубаво - прав си - пий една бира за успокоение на нервите. Пък аз ще кажа на майка ми, че цял живот е работила по грешна методика и ще й препоръчам да си клати краката малко повече по заръка на проверяващия, дето ти подпира гърба.dudulia: Аз никъде не твърдя това, което се опитваш да ми вмениш. А в чужбина хората не се редят на опашки, защото пращат по пощата, а за българинът, както се видя, пощи няма - той обича да се реди на опашки и да мрънка.... Като се има предвид колко държави включва "чужбина", не виждам причина да споря, ако не говорим за едни и същи държави.
                              Ти за кои държави имаш предвид че аз съм излизал над 150 пъти и не намирам аналог на на нашта държава.
                              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

А по моя въпрос някой да спомене 2-3 думи ?

Коментар

Working...
                                X