Здравейте колеги , реших се да купя компресор за въздух за да мога да си боядисвам колите . Та питането ми е може ли да ми кажете какъв компресое ще ми свърши работа за да мога да боядисвам.Колко литра да е компресора , и колко бара налягане . Дайте някакви предожения като модели и цени .Благодаря предварително Грешен раздел - преместена.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги помогнете ми с компресор за въздух
Collapse
X
-
колега, моя компресор е 150л но съм го купил от италия.като пусна пистолета на 3/3.5 атмосфери компресора надвива разхода на въздух от пистолете.така че тарси нещо подобно.има значение дали имащ трифазен ток в гаража.в баумакс можеш да намериш приличен компресор.утре ще си търся пистолет по софия и ако видя нещо сносно ше ти пиша198mjet Bravo
-
Какво боядисвате на 3-3.5 атмосфери На този пистолет дюзата трябва да му е 3-ка.Колко ще е литрова бутилката няма много голямо значение. Има значение компресора да има дебит. На повечето пистолети си пише какъв дебит имат, горе долу е около 100-150л/м.Като цяло се приготви за цена около 2к лв и компресора трябва да е нещо истинско. Ако вземеш от тези на Ейнхел и от този сорт ще береш ядове.Лично аз боядисвам от 1.5 до към 2.2 атмосфери, но това си зависи и от пистолета. Като е с малка дюза..... не му трябва толкова голямо налягане.Като цяло за налягането то май всичките вдигат от 8 бара, такива да вдигат по малко не съм срещал.Купувай нещо което да има повече дебит за да боядисваш, да можеш да сложиш някоя машина към него..................Не купувай нещо малко, ще работи постоянно и ако е някоя куча марка ще се стопи.
Коментар
-
Аз също това лято ще купувам компресор - само, че не за боядисване, а за пистолет за пирони, че ще сменям покрива. Чудех се за непрофесионална употреба от време на време - какви са отзивите от тези малките компресорчета - от по 200 лв?Също някой да сподели каква е разликата между тези без масло и маслените. Аз в къщи имам някакви самоделки които баща ми някога е събирал - компресор от автобус чавдарка и 4КВ електромотор, проблема е, че трябва постоянно някой да стои да му сипва вода за охлаждане - по принцип нали трябва да е вързан към охлаждащата система на автобуса. Също няма пресостат, който да го изключва и трябва да тичам постоянно да го изключвам защото явно има доста голям дебит...Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Humppa
Винтовите в комплект с водомаслоотделител + големият ресивер идват на цената на едно браво :DА при този вариант не знам дали не трябвя и озаконяване и технически надзор
Коментар
-
Humppa написа:Винтовите в комплект с водомаслоотделител + големият ресивер идват на цената на едно браво :DА при този вариант не знам дали не трябвя и озаконяване и технически надзорMAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
-
Този компресорhttp://img101.imageshack.us/slidesho...00959d.jpgго ползвам за непрофесионална работа, но да пръснеш цял автомобил става. ако не спираш да пръскаш и компресора не спира, но има достатъчно дебит и налягане. В момента в който спреш и той спира на 5 атмосфери. Може да вдига до 8 (повече не съм пробвал) но на 8 го пускам когато ползвам гайковерт......Иначе за пръскане го държа на 5 а аз пръскам на 2.2 макс.В бачкането купиха един по малък от този, където мотора е закачен директно за вала, няма ремък....... та купиха го да духат компютрите и разни други неща от прахоляка. Е не изкара дълго, да не говорим, че първо го чакаш около 4-5 да вдигне и после за минута умира :D Утре ще ходя да пръскам и ще ти снимам този в камерата, но там цифрата е по голяма от Бравото В понеделник мога да снимам въпросният малък + един жабарски за около 900лв който върши добра работа, но много масло хвърля и трябват филтри.....
Коментар
-
plamenHART написа:Humppa написа:Винтовите в комплект с водомаслоотделител + големият ресивер идват на цената на едно браво :DА при този вариант не знам дали не трябвя и озаконяване и технически надзорFiat Punto GT
Коментар
-
Re: Колеги помогнете ми с компресор за въздух
Колега аз моя го взех от тук :СКТ"Павлова" ЕООД Black & Decker Много съм доволен за момента и много тихо работи , има и 50 л. който са на доста по ниска цена , но 100 л. е с две бутала и много бързо вдига налягянето .Съжалявам но в момента нямам при мен точните характеристики . Доколкото разбирам си от к.в. Дружба което значи че , сме комшии :D и магазина е близо до теб намира се в Слатина до канала мисля че беше 14 бл.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
sen7ineL написа:Аха ... а да те попитам като цена можеш ли да ми дадеш няква приблизителна ориентировкаFIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар