Снимката е направена в с. Лозен на ул. "Първа" и предполагам от мобилна камера, щото си личи, че е направена от тротоара на съответната улица в селото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Получих снимка с електронен фиш, ама колата вече не е моя...
Collapse
X
-
dikanio написа:Колко време след нарушението е пристигнала "честитката"?SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
damianoff написа:dikanio написа:Колко време след нарушението е пристигнала "честитката"?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
sok1 написа:Трябвало след продажбата веднага да отидеш с договора в данъчното, където се води колата, за да я отчислят от твое име. Мисля, че и сега може да отидеш, но май и с КАТ трябва да се занимаваш. Това, че новия собственик не е регистрирал колата на негово име си е негов проблем.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
sok1 е почти прав . Задължение на продавача е да отпише колата от данъчното, както добросъвсетно е постъпил и колегата damianoff. А може дори и това да не направи: ако с купувача са от една община, в декларацията за придобиване на МПС купувачът може да впише и продавача като такъв и това е достатъчно, за да му се отпише колата. Доскоро и аз мислех, че да отпише колата от данъчното, е единственото задължение на продавача след сделката. ОБАЧЕ: Ще цитирам Immortal от една подобна тема:Immortal написа:Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:...(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на: 1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;и Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.Службата, издала рег.номер е КАТ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Друг е въпросът, че в случая става дума за нарушение на новия собственик, което е станало почти веднага след продажбата и към този момент в КАТ все още не е постъпила информация за промяна на собствеността.Но от цитата на Immortal стигаме до решението на задачата: damianoff като "праводател" е длъжен да уведоми КАТ по местоживеене, защото от там са му издадени номерата. Уведомява ги, че колата има нов собственик и нарушението е извършено от него. И след това проблемът му ще бъде разрешен.П.П. Поинтересувах се и се оказа, че тия дни има отменен електронен фиш в Пазарджик, но на продавача е съставен акт за това, че не е декларирал в срок в КАТ промяната в собственосттаSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Не бях обърнал внимание на годините, но това не променя нищо. Макар че е странно повече от година след продажбата, в КАТ колата да се води на твое име. Или новият собственик е "забравил" да я регистрира в КАТ (следователно и в данъчното и си кара с твоя талон, не плаща данъци и т.н.), или се касае за грешка. Не виждам друг вариант. Трябва да се обърнеш към КАТ по местоживеене. Дано проблемът ти се реши без да отнесеш глоба за това, че не си декларирал в КАТ продажбата.Аз за себе си направих два извода: продам ли кола-задължително и в КАТ с договора ; вече могат да те щракнат навсякъде.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Аз за себе си направих два извода: продам ли кола-задължително и в КАТ с договора ; вече могат да те щракнат навсякъде.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Развръзката...
И така колеги, ето какво стана Отидох с договора за пок.-продажба и електронния фиш в КАТ София област. Това, което направиха е да въведат с входящ номер договора за продажбата. Т.е. от тук нататък, дори и да не са сменени номерата в законовия срок след продажбата, при въвеждането им в системата на КАТ като собственик излиза вече купувача от договора. Обаче, те не могат да ми отменят издадения вече фиш, понеже не е в тяхната система, а това може да стане само в КАТ Пазарджик с попълване на декларация и прилагане на копие от свидетелството за правоуправление на провинилия се водач. КАТ по местожителство могат да отменят само актове. Вместо да ходя до Пз, служителката на КАТ ме посъветва да се свържа с новия собственик, той да ми даде пари и да платя от мое име, понеже нямало значение -в случая точки не се отнемат.Е, така и стана, разбрахме се с човека и оправихме нещата.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Re: Развръзката...
damianoff написа:И така колеги, ето какво стана .......... Вместо да ходя до Пз, служителката на КАТ ме посъветва да се свържа с новия собственик, той да ми даде пари и да платя от мое име, понеже нямало значение -в случая точки не се отнемат.Е, така и стана, разбрахме се с човека и оправихме нещата.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар