Колеги, получих писма от Гаранционният фонд. Искат да платя ГО на колата и мотора от подписа, които продавам. Не съм ги карал от година и нещо. За тази година не е плащан данък за тях. Предпочитам да ги спра от движение, вместо да плащам ГО, като вариант на разсрочено, и да внеса само първата вноска. Но пък тогава не се знае кога ще пристигнат следващите писма.Лека форма на законен държавен рекет...Да видим някой минавал ли е през тази процедура?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиране на МПС от движение
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
Ето една разисквана тема по въпроса, колега http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8027Иначе що за глупост е товаДа плащаш за нещо , което не ползваш ...
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
-
Humppa
Източва се народа, колега, един вид да го духат бедните, замразяваме заплати и пенсии до 2013, но същевременно не забравяме да вдигаме цените на абсолютно всичко...
Коментар
-
Humppa
Писмото е с дата на изпращане 29-ти март. Аз го получавам днес, 27-ми април. Срокът е 14 дена. т.е. каквото е трябвало да направя, е трябвало да го направя до 12-ти април... Дали вече съм санкциониран и глобата пътува към мен?
Коментар
-
с тези простотии никой не може да те глоби, доколкото съм чел аз. признавам,ч е не съм навлизал в темата, ама да ме глобят, че нямам застраховка няма как да стане, може колата ми да е блъсната и да й се прави ремонт 6 месеца, казвай им да го ....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
При спиране от движение продължаваш да дължиш данък. За да не го плащаш трябва да ги бракуваш.За ГО какво намерих:КОДЕКС ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТОЧаст пета.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕГлава двадесет и трета.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯВидове задължителни застраховкиЧл. 249. Задължителни застраховки са:1. "Гражданска отговорност" на автомобилистите по раздел II, буква "А", т. 10.1 от приложение № 1, наричана по-нататък "задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите";Задължение за сключване на договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиститеЧл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което:1. притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135514184Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Да правят вятър с уста, и да пращат колкото си искат писма.........Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Ми да, ние сме си виновни, у секи авто форум има поне 2-3 теми за тия дето получили няква такава "покана" и си мислят че ако не изкозируват и ще земат да ги разстрелят......Като цяло аз съм доста учуден че българина който е принуден да стане изпечен кръшкач, е доста стреснат от такива писъмца......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Re: Спиране на МПС от движение
Humppa написа:Колеги, получих писма от Гаранционният фонд. Искат да платя ГО на колата и мотора от подписа, които продавам. Не съм ги карал от година и нещо. За тази година не е плащан данък за тях. Предпочитам да ги спра от движение, вместо да плащам ГО, като вариант на разсрочено, и да внеса само първата вноска. Но пък тогава не се знае кога ще пристигнат следващите писма.Лека форма на законен държавен рекет...Да видим някой минавал ли е през тази процедура?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Незнам каква е цялата работа, но и аз чух преди около месец за тия писма и побързах да си направя гражданска, макар че ми изтече началото на март, новата ми е от началото на април, демек съм спестил 1 месец без гражданска, като колата не съм я карал почти цяла зима, само по едно профилактично припалване на седмица да раздвижим карантиятаКакво разбрах аз след разпитване тук там. Гражданската била задължителна и ако не я платиш трябвало да си спреш колата от движение, ако не я спреш ти идва писъмце и някъде четох, че глобите били м/у 400-600лв. ??? за тия пари си направих гражданска, каско и преглед минах.Сега спя по спокойно, защото човек с тая държава ако тръгне да се занимава е ясно на къде ще отидат нещата, поне сега си карам и колата, а не ми стои в гаража. В крайна сметка човек сам си преценява какво да прави и дали да плаща, данъци, граждански и още куп задължителни идиотщини целящи да му смъкнат дрехите от гърба, но предпочитам всичко да ми е в ред, защото ако дойдат глобите, после ще дойдат и лихвите и ще ме върнат в първи клас.
punto HGT
Коментар
-
Humppa написа:Писмото е с дата на изпращане 29-ти март. Аз го получавам днес, 27-ми април. Срокът е 14 дена. т.е. каквото е трябвало да направя, е трябвало да го направя до 12-ти април... Дали вече съм санкциониран и глобата пътува към мен?Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Humppa
Благодаря на всички отзовали се!Проблемът е следният. От скоро сме съкратени със съпругата и нямаме никакви доходи, освен едно обезщетение от борсата. Та за това и 30 стотинки да ме глобят пак са ми много...Не искам да бракувам МПС-та, а само да ги спра от движение. Но при това положение пак ми остават данъци
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар