Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поуки след трагедията в Симеоновград

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Едно е да си дадеш колата на някой да я ползва, и той след това да се напие и да се качи да кара, а съвсем друго е да му дадеш да кара, когато го виждаш че е пиян, и на всичко отгоре и ти си в колата.Въпреки, че за това "нарушение" наказанието е фиксирано в закона и каквото и да тръбят по медиите, както и да го увъртат, като си наеме какъвто и да е адвокат, дори и стажант, наказанието му ще е глоба 300 лв. Говоря за този, преотстъпил шофьорското място, както и за баща му, който е собственик на автомобила.Все едно ако взема от някой от вас един нож за хляб, и с него заколя бившата си съпруга и любовника й, вие да влезете в затвора, защото ножът е ваш.Абсолютно аналогично е, не ми развивайте други теории. Още повече, че докато ножът може да се класифицира като оръжие, автомобилът не може.
    А и освен това въз основа на какво ще глобят 300 лв? Той да не е дрегер че да го отчете колко точно е пил. Това че са яли и пили заедно не доказва че е бил пиян. Наказанието 300 лв е ако преотстъпиш колата на лице без СУМПС.Просто от правна гледна точка това да го обвиняват него че е дал колата е пълна смешка, от морална гледна точка е ясно че е виновен почти колкото шофьора.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Високата скорост е причин за доста трагедии. Днес пътувах Стара Загора-Казанлък-Стара Загора. На връщане си карам с около 100км и познайте какво стана, изпревари ме един ТИР, полицаите бяха от другата страна на улица и се занимаваха с поредната си жертва , просто нямам думи за всичко което се случва по пътищата. Ако бях спрял да им кажа че ТИР-а летеше,дали щяха да ми обърнат внимание ?

Коментар

Ами трябвало е да пробваш .
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Първо да изкажа ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ на тези невинни душички и се моля на БОГ да се спре вече с тези неща!Най-много вина имат оправниците ни...Я да направят една бира 50 лв да го питам ще пие ли пиян ли ще кара! За мен този уруд трябва да го вкарат в газовата камера! Ама и в затвора да е това тъпанарче няма да му издържи психиката....А и не само пияни ..друсани,с купени книжки и прочие! И закони няма щом можем да сме олимпийски шампиони можем да осакатяваме за цял живот... абе ко говоря и аз не искам да се паля тук нещата НЯМА да се оправят НИКОГА....По-зле ще стане по хубаво няма да е

Коментар

цено написа:
            Първо да изкажа ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ на тези невинни душички и се моля на БОГ да се спре вече с тези неща!Най-много вина имат оправниците ни...Я да направят една бира 50 лв да го питам ще пие ли пиян ли ще кара! За мен този уруд трябва да го вкарат в газовата камера! Ама и в затвора да е това тъпанарче няма да му издържи психиката....А и не само пияни ..друсани,с купени книжки и прочие! И закони няма щом можем да сме олимпийски шампиони можем да осакатяваме за цял живот... абе ко говоря и аз не искам да се паля тук нещата НЯМА да се оправят НИКОГА....По-зле ще стане по хубаво няма да е
            Сакън бе, пепел ти на устата!За бирата имам предвид.Това, че 1 на 1000 е идиот - дай да не даваме на ората да пият по едно питие. Недей така!Не бирата или ракията е виновна, че някои нямат грам мозък в главата.

Коментар

Дори и да вдигнат алкохола ,ако си решил да пиеш и да караш пак ще го направиш !За простотията на човек няма граници ! Много хора имат катастрофи ... колко от тях са се променили и карат разумно ?Защо само когато се случи трагедия се почва с това ’ да си извадим поука ’ , а не се замисляме преди да си запалим колата и да тръгнем за някаде че всичко може да се стани и да решим че трябва да спазваме законите ?
              ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
              Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
              Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

цено написа:
                Тези неща от Бог не зависят, което не ти пречи да се молиш на Него, но да обвиняваш управниците (забележи как се пише, не се пише Оправници, останалият ти правопис оставям без коментар). Каква бира за 50 лв. ще оправи нещата, какви газови камери...По-зле щяло да стане, по-хубаво нямало да е...Пълни глупости. Има един факт - трагедията на няколко семейства, няколко деца, които никога няма да навършат 20 години, един "състезател", който също не се знае дали ще оживее. И ВСИЧКО е заради него. Никакви управници, лоши пътища, ненаказуемост, висока скорост, случайна дупка, алкохол или нещо подобно не може да послужи по какъвто и да било начин тези 6 млади хора да са виновни затова, че вече ги няма. Виновен е само този, който е карал като луд. Жестоките последствия ги знаем всички, а ако и виновникът си отиде от този свят, така ще си понесе най-жестокото наказание. Ако пък оживее, едва ли ще може да живее нормално някога. Стига да има и капчица съвест. Всичко друго е бла-бла, каквото и да се изпише по форумите, след месец - два, година...ще сме свидетели на поредната подобна трагедия. Тук няма извод, гарантирам. Ако някой не преживее нещо лично или за близък човек, ще му минава през акъла максимум за две-три седмици и пак ще си подкара както си знае. Тук и за АТВ-та гледам се коментира. И понеже в раздела пише и представител от КАТ "Пътна полиция" или просто от полицията - откога АТВ-та могат да се карат по асфалтирана пътна мрежа? Защото аз знам от преди време, че това е абсолютно забранено.

Коментар

Само за АТВ да вметна, че има модели за офроуд и за улицата, тези за улицата са оборудвани с огледала за задно виждане, мигачи, стоп-светлини, габарити и т.н.

Коментар

Абе те и Елена Петрова хванаха употребила алкохол ,но набързо свалиха промилита на 1.2 та да оттърве по голямо наказание. Разпасана държава ,некадърни управници ,прост народ е и какво може да се очаква ? Остава на давещия се сам да си търси начина за спасение.

Коментар

Бай Иване , аз лично се стремя да спазвам правилата и звъня на полицията да разгонва т.н. рацери ...
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Така е Румка и аз над 40 години се стремя да ги спазвам и това ме е спасявало от по тежки последици.Обаче след миналогодишния случай вече ми се струва че всичко остава в ръцете на шанса и късмета . Нима тия 6 деца излезли на тротоара са нарушили с нещо правилника за движение ? Не ,те просто са си го спазвали обаче всичко отиде на вятъра .Напълно съм съгласен с теб и единствено като предпазна мярка за самите нас си остава ниската скорост съобразена с пътя и пътните условия.Всичко останало е вятър работа .Лошото е че както казва народа :от всяко дърво свирка не става , то и от всеки човек шофьор също не става . Може да си чудесен лекар ,може да си превъзходен футболист ,артист но в същото време колкото и да се мъчиш от теб шофьор да не стане колкото и са ти се иска. И на мен ми се иска да стана лекар ама нямам познанията и не ставам за такъв . Същото е и с водачите .Когато вземах книжка курса беше 6 месеца и от 30 човека в курса на първия изпит отпаднаха половината та после допълнително още два месеца вземаха часове.Хем тогава превозните средства бяха колкото пръстите на ръцете ми . Сега за 20 дни веднага става водач и вече почва да прилага мурафети.

Коментар

коцев написа:
                          Така е Румка и аз над 40 години се стремя да ги спазвам и това ме е спасявало от по тежки последици.Обаче след миналогодишния случай вече ми се струва че всичко остава в ръцете на шанса и късмета . Нима тия 6 деца излезли на тротоара са нарушили с нещо правилника за движение ? Не ,те просто са си го спазвали обаче всичко отиде на вятъра .Напълно съм съгласен с теб и единствено като предпазна мярка за самите нас си остава ниската скорост съобразена с пътя и пътните условия.Всичко останало е вятър работа .Лошото е че както казва народа :от всяко дърво свирка не става , то и от всеки човек шофьор също не става . Може да си чудесен лекар ,може да си превъзходен футболист ,артист но в същото време колкото и да се мъчиш от теб шофьор да не стане колкото и са ти се иска. И на мен ми се иска да стана лекар ама нямам познанията и не ставам за такъв . Същото е и с водачите .Когато вземах книжка курса беше 6 месеца и от 30 човека в курса на първия изпит отпаднаха половината та после допълнително още два месеца вземаха часове.Хем тогава превозните средства бяха колкото пръстите на ръцете ми . Сега за 20 дни веднага става водач и вече почва да прилага мурафети.
                          Прав си , друже ! Нотези автомобили станаха едно необходимо зло , с което трябва да се съобразяваме.Никога не си търся предимство , винаги святкам когато изпреварвам някого , винаги спазвам дистанция .Когато се движа след автомобил от друг регион очаквам да завие без мигач. Когато карам в еднопосочна улица очаквам джигит срещу себе си .Това постоянно напрежение рефлектира върху мен , но по-добре веднъж магарето ми да не излезе мъжко , ама да съм жив и здрав , както и хората возещи се с мен.
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

При нас със тебе важи с пълна сила народната поговорка : покрито мляко котки не го лочат. Тъй че се опитваме всякакси да се предпазим ,но вече опастностите изникват отвсякъде и като че ли оставаме всичко в ръцете на късмета.Второ , аз почти не карам колата си в града . Където и да отида си плюя на петите и за 15-20 минути прекосвам града . Ползам я само ако се наложи нещо да прекарам или закарам .Твърдо съм убеден че поне на една трета от хората не им се налага с кола да отидат на работа , но те точно с кола отиват и мрънкат че има задръствания.Колата си я ползвам само за до село и други градове на посещения и екскурзии. Ето утре се събираме колегите от цялата страна във Трявна на пролетна среща за три дни . Отивам с кеф със Стилото като очаквам пътуването да премине гладко без изцепки по пътя. А това всеки ден да карам ту тая ,ту другата кола за мен е киришлък. Пък и организма си изсква постоянно движение.

Коментар

коцев написа:
                              При нас със тебе важи с пълна сила народната поговорка : покрито мляко котки не го лочат. Тъй че се опитваме всякакси да се предпазим ,но вече опастностите изникват отвсякъде и като че ли оставаме всичко в ръцете на късмета.Второ , аз почти не карам колата си в града . Където и да отида си плюя на петите и за 15-20 минути прекосвам града . Ползам я само ако се наложи нещо да прекарам или закарам .Твърдо съм убеден че поне на една трета от хората не им се налага с кола да отидат на работа , но те точно с кола отиват и мрънкат че има задръствания.Колата си я ползвам само за до село и други градове на посещения и екскурзии. Ето утре се събираме колегите от цялата страна във Трявна на пролетна среща за три дни . Отивам с кеф със Стилото като очаквам пътуването да премине гладко без изцепки по пътя. А това всеки ден да карам ту тая ,ту другата кола за мен е киришлък. Пък и организма си изсква постоянно движение.
                              колега, гледаш оограничено на нещата. И аз като си ида в родния Добрич, парквам колата пред нас и не я пипам, освен ако не вали, с дни не я паля. Но в Сф и един ден не мога без нея. Все пак 2 милиона от 7=те живеят в Сф, така че може да се каже, повечето хора в държавата имат нужда от колата си и в града и всеки ден. Бях наскоро в Лондон, с кеф бих се возил на такова метро тук, сега като си представя, че трябва дори с колата да ида от младост до люлин го отлагам със седмици, то е 10 дена път с камили, а ако е до обеля..... Така че докато не ни направят свестен градски трнаспорт всеки ден ще си карам колата и ще правя задръстване. Като сложиш, че от кола имаш неотменна нужда в по-големите градове на Бг, Варна, Пловдив, Русе, Търново, Ст. Загора и Бургас, ами то 4/5 от населениието на държавата ни има неотменна нужда от кола. А направо си мечтая да мога да ходя пеш на работа, ама няма как да стане.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Но пък съгласи се с мен че поне една трета могат да не ползват кола в града .Просто не им се налага толкова спешно да са на работа с кола .Съдя по моя град Ловеч . Нима тия 18 коли спрени пред училището от ученици е нещо редно ? Млади душици не могат 10 минути пеша да ходят от дома до училището ??? Пък бензина бил скъп , онова било скъпо .Като гледам ако в едно семейство и мъжът и жената получават чисто на месец по 500лв то на единия заплатата отива само да покрие разходите по колата даже може и да не стигне . Превърнахме се в роби на тия коли . Може да нямаш жилище ,може да нямаш най потребни неща, но кола обезателно трябва да имаш и по възможност не каква да е, а нещо по така по скъпо и с по скъпа подръжка . До тоя извод съм стигнал.

Коментар

Working...
                                X