Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поуки след трагедията в Симеоновград

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съболезнования на близките на всички загинали младежи!Но не си мислете, че другаде по света такива неща не стават. Стават и в Америка, и в Европа и навсякъде.През празниците (когато стана и случката) бях в Гърция. Там също карат като бесни. Ама наистина като бесни.Бях може би най-примерния шофьор на пътя.Винаги ще има идиоти, винаги ще има такива нещастия.И в България винаги ще се случват точно по празниците, както става от години насам.Каквито и поуки да си вземем - те тия дето правят подобни золуми не четат по форумите, не гледат и телевизия - освен по ТВ Планета да почнат да излъчват клипове с катастрофи.И аз като donnna - за да стигна до работа преминавам през целия град - прясна ми е глобата от скритата камера и гледам да спазвам - е, всички ме изпреварват като спрял.

Коментар

то не може навсякъде - роднина-милиционер-роднина-милиционер....
      За това би следвало както менят данъчните така да сменят и полицейските патрули . Защо тук в Ловеч да не дойдат за ден два десетина катаджии от Търново например и наши десетина катаджии да отидат в Търново и да прилагат закона така както е написан . Защото както се каза тук сме малък град и катаджиите и полицаите се скриват пред наглите нарушения на определена група баровци и баровчета защото ги знаят кои са . А полицаите от друго населено място дошли тук ще си изпълнят задълженията така като се изисква, без да се съобразяват кой кой е ,защото не се познават.Мисля че има резон в това нещо.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
        Даже някои се опитват да изкарат и дупката виновна . Видите ли ако дупката е била запълнена нямало да стане белята . Вместо това че пътя е лош да се кара с още по бавна скорост ,то момчето е карало с колкото може да вдигне колата .И комшиите какво казаха днеска по новините ? Момчето от няколко години е разкарвало мляко по махалата с колата макар и без книжка . Значи все компромиси са правени докато най накрая се счупи стомната . За това аз си оставам на моето си мнение ,че бъде ли хванат някой пиян , някой да кара с повече от 20км над разрешената скорост то да се конфискува автомобила независимо на кого е собственост.Интересно ми е сега колата ако има гражданска отговорност какви пари като обещетение ще заплати застрахователната компания на роднините на убитите деца ?
        Книжката не решава проблема.Както виждаш в момента на катастрофата е имал книжка, но какво от това? Белята пак стана.Почти всички сме се качвали на кола на село още преди да вземем книжка, няма какво да си кривим душите.И конфискуването на коли не е решение. Тогава всеки с разни трошки ще почне да се прави на състезател.И глобите не са решение. Някои хора имат много пари и не ги стряска.Наказанието трябва да е труд. И то на тежък обект. Без право на измъкване. За месец-два да полагат камънак на някоя магистрала. По ефективно ще е от каквато и да е глоба.Щом е доказано че водача е употребил алкохол никакво обезщетение няма да платят. Има го като клауза в полицата. Всичко ще плаща виновния.Мене ми е странен факта че се опитват да наказат човека който му е дал колата.Ако я е дал на човек без книжка - да, ама момчето е имало книжка.Гаден е факта че се опитват да изместят виновника.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Поуки след трагедията в Симеоновград

За жалост ЕС не позволява използването на затворнически труд .Блазя им на Щатите !!! Гледах един филм - ,,Сезонът на надеждите ’’ . Някакви вредители нападнаха една лимонова градина . Дойдоха едни пандизчии , изсякоха всичко , ,,облизаха ’’ терена и подпалиха отпадъците .От известно време си мисля нещо - всички пандизчии ги амнистират и веднага ги викват запас Следват - кирки , лопати , бойни чукове и към скалите , канавките и т.н. Така и така чорба им варят ...Знам , че е утопия , ама много го искам...
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

infineon написа:
            коцев написа:
            Даже някои се опитват да изкарат и дупката виновна . Видите ли ако дупката е била запълнена нямало да стане белята . Вместо това че пътя е лош да се кара с още по бавна скорост ,то момчето е карало с колкото може да вдигне колата .И комшиите какво казаха днеска по новините ? Момчето от няколко години е разкарвало мляко по махалата с колата макар и без книжка . Значи все компромиси са правени докато най накрая се счупи стомната . За това аз си оставам на моето си мнение ,че бъде ли хванат някой пиян , някой да кара с повече от 20км над разрешената скорост то да се конфискува автомобила независимо на кого е собственост.Интересно ми е сега колата ако има гражданска отговорност какви пари като обещетение ще заплати застрахователната компания на роднините на убитите деца ?
            наличинието или неналичието на книжка показва само колко е отговорен човека. на всеки му е ясно, че книжката не кара кола, ама като някой ми кара без книжка ми е ясно колко му е акъла в празната глава. Не говоря да въртиш гевррека на черен път или в лозята с 5 км. а този, който му е дал колата точно толкова е виновен и той, пили са заедно, без обществото да участва няма да стане, не може да има полицай на всеки 5 метра да те следи, това е положението, ако сами не искаме да ни е хубаво и спокойно, никаква чужда сила не може да ни помогне. Ако другите тиквеници му бяха казали заеби, пиян си , ще хванем такси, това нямаше да се случи, но могат да го кажат само отговорни и поне слабо интелигентни хора, а не подрастващи тиквеници с празни глави.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Този, който дава колата е виновен по закон, но това е глупаво и несправедливо. Давам си аз колата на някой за една седмица, той след 3 дни е в друг град, напива се, сяда зад волана и убива човек на пътя. По каква логика, морал или закон трябва и аз да нося вина?
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

И конфискуването на коли не е решение
                Абе решение си е . Защо когато насрещните коли пресветнат че има КАТ всички намалят скороста движат се нормално докато минат покрай патрула и после ела та гледай каква кошия настава по нататък . Значи ,страх лозе пази . Я ако всяка вечер по новините казват че днеска са конфискувани еди колко си автомобила за превишена скорост ,утре пак ,тогава ще видим дали няма да се позамислят някои хорица . Нима това момче и преди не е карало бясно ? Карало е ама все е минавало метър . Това дето пък му е дало колата ако знае че може да се раздели с нея ако се извърши престъпление щеше да я преотстъпи ? Аз също останах потърпевш от такъв бързак ,който ми изкочи с такава скорост че немах време да видя и модела на колата му , а той отпраши та се не видя никакъв .И сигурно продължава пак с такива рискови изпреварвания докато утрепе някои невинни хорица. Какво ако се конфискува кола за няколко хиляди лева ? Нищо . Пари се печелят и ще си спечели за друга ,но вече знае че прошка няма като нарушава закона и правилника.Въобще много ако......Навремето 1975 година като си закупих нова Жигула един приятел ми направи щори за задното стъкло ,малко газорийка . Не мина и седмица и ме спря един катаджия както си беше и цивилен ,само ми отвори задната врата ,дръпна щорите , тегли ми една дълга и си замина . Няма нарушени права на човека ,няма нищо . И аз си мълча ,защото съм виновен . Тогава не се разрешаваха такива щори и тъмни стъкла .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

pakumba написа:
                  infineon написа:
                  коцев написа:
                  наличинието или неналичието на книжка показва само колко е отговорен човека. на всеки му е ясно, че книжката не кара кола, ама като някой ми кара без книжка ми е ясно колко му е акъла в празната глава. Не говоря да въртиш гевррека на черен път или в лозята с 5 км. а този, който му е дал колата точно толкова е виновен и той, пили са заедно, без обществото да участва няма да стане, не може да има полицай на всеки 5 метра да те следи, това е положението, ако сами не искаме да ни е хубаво и спокойно, никаква чужда сила не може да ни помогне. Ако другите тиквеници му бяха казали заеби, пиян си , ще хванем такси, това нямаше да се случи, но могат да го кажат само отговорни и поне слабо интелигентни хора, а не подрастващи тиквеници с празни глави.
                  Но при положение че всеки олигофрен изкарва книжка каква е реалната полза?А това че пили заедно и тн. си е обяснение за измиване на ръцете.Какво са му казали и какво не са може само да гадаем в момента. Проблема е че този човек не е имал мозък в главата. Не е нито в дупките, нито в книжката, нито в това че колата не е негова.Цялата вина си е негова. Дано се оправи за да го осъдят ефективно.
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Може и да ме оплюете, но аз мисля че трябва да се промени закона. Караш пил - 2 години условно, втори път същото нарушение - 2 години ефективно. После като си ги излежи за едното напиване, да го питам колко му е било "приятно" вътре .

Коментар

За 20км отгоре да ни вземат трошките дето бачкаме години за тях?! Това с отнемането на колите ще действа само за нормалните хора. Тези със скъпите коли, които превишават с по 100+ км, още на другия ден ще си купят нова, бълха ги ухапала. Ще си карат пияни, ще газят останалите, каквито и да са законите. Сега научавам, че в ЕС е забранен затворническия труд. Ама така де, трябва да мислим за здравето и душевния комфорт на убииците и изнасилвачите. Иначе това е най-доброто решение. Като ги пратят Репата и Картофа да носят камъни някъде, после ще спират на всяка пешеходна пътека и ще знаят ЗДП наизуст.
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

infineon написа:
                        pakumba написа:
                        infineon написа:
                        коцев написа:
                        Но при положение че всеки олигофрен изкарва книжка каква е реалната полза?А това че пили заедно и тн. си е обяснение за измиване на ръцете.Какво са му казали и какво не са може само да гадаем в момента. Проблема е че този човек не е имал мозък в главата. Не е нито в дупките, нито в книжката, нито в това че колата не е негова.Цялата вина си е негова. Дано се оправи за да го осъдят ефективно.
                        Ами очевидно не всеки олигофрен счита за нужно да вземе книжка, като може да си кара без книжка - 10% от произшествията са от такива /проверих го/.Пак казвам, това показва самосъзнание и интелектуално развитие, както и желание да се съобразяваш с общоприетите норми. Как според теб някой, на който не му праска даже, че няма книжка, как ще се пази да кара трезвен или да спазва ограниченията за скорост... Щом не му пука за нямането на книжка е достатъчно тъп да не му пука дали кара със 160 в града. Иначе си прав в кой е вината в случая, но за да се осъществява този активен контрол от обществото, то и този дето му е дал колата трябва да изгори сега.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Едно е да си дадеш колата на някой да я ползва, и той след това да се напие и да се качи да кара, а съвсем друго е да му дадеш да кара, когато го виждаш че е пиян, и на всичко отгоре и ти си в колата.Въпреки, че за това "нарушение" наказанието е фиксирано в закона и каквото и да тръбят по медиите, както и да го увъртат, като си наеме какъвто и да е адвокат, дори и стажант, наказанието му ще е глоба 300 лв. Говоря за този, преотстъпил шофьорското място, както и за баща му, който е собственик на автомобила.Все едно ако взема от някой от вас един нож за хляб, и с него заколя бившата си съпруга и любовника й, вие да влезете в затвора, защото ножът е ваш.Абсолютно аналогично е, не ми развивайте други теории. Още повече, че докато ножът може да се класифицира като оръжие, автомобилът не може.

Коментар

Re: Поуки след трагедията в Симеоновград

коцев написа:
                            Какви поуки можем да си извадим след тази тежка трагедия затрила толкова много семейства.
                            Поуките всеки сам си ги вади, но повечето никакви поуки не са си извадили, само са поцъкали с език, по български... Не е виновен нито пътят, нито родителите, нито полицията - виновен е единствено момчето, което причини катастрофата. Мисля, че изказвания от рода на "ми то и в други държави стават такива неща" са най-малкото изключително тъпи. За 4 семейства това са били единствени деца - дори не искам и да си представям какво чувстват тези хора. Това е една огромна трагедия не само за семействата, но и за всеки, който поне малко осъзнава колко ’чалга’ е мисленето на голяма част от българите, а още по-голяма трагедия е, че голяма част от хората избиват комплекси в колата. Следващият път, когато се присмеете на някой, че спазва ограниченията, спомнете си за този случай - ако шофьорът беше карал бавно, дори пиян, нямаше да се случи това, поне не в този мащаб.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

След всяка трагедия търсиме поуки..., а поуките от тази трагедия са много и то всеки ги знае, друг е въпроса, че повечето младежи са безразсъдни.Аз също съм младеж(на 19), имам книжка от 3 месеца, по принцип не съм фен на високите скорости, иначе им се кефя. Нямам бърза кола и не карам бързо, накратко казано си спазвам закона стриктно. И какво? Спазвах го, спазвах го, но пак се стигна до ПТП и то по моя вина, мога само да съм благодарен, че се оттървах само с щети по колите, не и по хората. Та по темата за тази трагедия, първото което искам да кажа е, че лично моят автомобил не бих го предостъпил, пък и не го предостъпвам на никой, дори и да ме вози, не ме интересува трезвен ли е и какъв, просто не вярвам, че ДРУГО лице, което ще управлява автомобила ми ще носи такава отговорност, каквато нося аз като седна зад волана. Тези младежи са били наистина добре почерпени всички, с каква съвест тези хора се качват в КОЛА и то да я управляват, която даже не е и негова собственост?! Карал ми със 100... и какво гъзар ли е? Ето до какво води гъзарията - 6 живота, 1 кола и куп други неща. Изкарват ми дупка за 1 от виновниците - на всяка уличка покрай моя блок има по 3-4 дупки, дай да отнеса всички паркирани коли и да кажа, че дупката е виновна. Ако не беше пил съответния младеж, а беше карал пак с 100, дори и дупката да му е виновника поне спирачен път щеше да има, а този кретен няма!! Закона си е закон момчета и трябва да се спазва, друг е въпроса за корумпираните ни ченгета и понеже в някой случаи "Този познавам баща му, леля му, майка му и т.н.", тези органи, които трябва да ни следят просто си затварят очите.За тази трагедия бих казал още хиляди неща, за мен, момчето предоставило автомобила на пияния шофьор е един от главните виновници в случая, да се беше качил той да кара, дори пиян - той страхливеца дал на приятеля си, ако го спрат - на него да му напишат акта! Ето го сега акта - в гроба. Този виновник - за затвора. Лично на шофьора не бих му дал смъртна присъда, прекалено лесно ще му е, ако има поне капка човещина в него, то от него човек вече няма да стане. Аз лично ако блъсна куче или каквото и да е било, дори и да не го убия ще ми тежи много на съвестта, неискам да си представям да убия толкова много хора !СЪВЕСТ МОМЧЕТА - СЪВЕСТ, дори и да пиете с автомобила си, помислете си 1 секунда преди да потеглите какво може да се случи и дали си заслужава да дадете 5-10лв да се приберете нормално или цял живот да помните нещо, което неискате. Приятен ден!
                              Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

ele, бе то кой пиян ше кара бавно....
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X