Съболезнования на близките на всички загинали младежи!Но не си мислете, че другаде по света такива неща не стават. Стават и в Америка, и в Европа и навсякъде.През празниците (когато стана и случката) бях в Гърция. Там също карат като бесни. Ама наистина като бесни.Бях може би най-примерния шофьор на пътя.Винаги ще има идиоти, винаги ще има такива нещастия.И в България винаги ще се случват точно по празниците, както става от години насам.Каквито и поуки да си вземем - те тия дето правят подобни золуми не четат по форумите, не гледат и телевизия - освен по ТВ Планета да почнат да излъчват клипове с катастрофи.И аз като donnna - за да стигна до работа преминавам през целия град - прясна ми е глобата от скритата камера и гледам да спазвам - е, всички ме изпреварват като спрял.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поуки след трагедията в Симеоновград
Collapse
X
-
то не може навсякъде - роднина-милиционер-роднина-милиционер....
Коментар
-
коцев написа:Даже някои се опитват да изкарат и дупката виновна . Видите ли ако дупката е била запълнена нямало да стане белята . Вместо това че пътя е лош да се кара с още по бавна скорост ,то момчето е карало с колкото може да вдигне колата .И комшиите какво казаха днеска по новините ? Момчето от няколко години е разкарвало мляко по махалата с колата макар и без книжка . Значи все компромиси са правени докато най накрая се счупи стомната . За това аз си оставам на моето си мнение ,че бъде ли хванат някой пиян , някой да кара с повече от 20км над разрешената скорост то да се конфискува автомобила независимо на кого е собственост.Интересно ми е сега колата ако има гражданска отговорност какви пари като обещетение ще заплати застрахователната компания на роднините на убитите деца ?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Поуки след трагедията в Симеоновград
За жалост ЕС не позволява използването на затворнически труд .Блазя им на Щатите !!! Гледах един филм - ,,Сезонът на надеждите ’’ . Някакви вредители нападнаха една лимонова градина . Дойдоха едни пандизчии , изсякоха всичко , ,,облизаха ’’ терена и подпалиха отпадъците .От известно време си мисля нещо - всички пандизчии ги амнистират и веднага ги викват запас Следват - кирки , лопати , бойни чукове и към скалите , канавките и т.н. Така и така чорба им варят ...Знам , че е утопия , ама много го искам...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
infineon написа:коцев написа:Даже някои се опитват да изкарат и дупката виновна . Видите ли ако дупката е била запълнена нямало да стане белята . Вместо това че пътя е лош да се кара с още по бавна скорост ,то момчето е карало с колкото може да вдигне колата .И комшиите какво казаха днеска по новините ? Момчето от няколко години е разкарвало мляко по махалата с колата макар и без книжка . Значи все компромиси са правени докато най накрая се счупи стомната . За това аз си оставам на моето си мнение ,че бъде ли хванат някой пиян , някой да кара с повече от 20км над разрешената скорост то да се конфискува автомобила независимо на кого е собственост.Интересно ми е сега колата ако има гражданска отговорност какви пари като обещетение ще заплати застрахователната компания на роднините на убитите деца ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
И конфискуването на коли не е решение
Коментар
-
pakumba написа:infineon написа:коцев написа:Даже някои се опитват да изкарат и дупката виновна . Видите ли ако дупката е била запълнена нямало да стане белята . Вместо това че пътя е лош да се кара с още по бавна скорост ,то момчето е карало с колкото може да вдигне колата .И комшиите какво казаха днеска по новините ? Момчето от няколко години е разкарвало мляко по махалата с колата макар и без книжка . Значи все компромиси са правени докато най накрая се счупи стомната . За това аз си оставам на моето си мнение ,че бъде ли хванат някой пиян , някой да кара с повече от 20км над разрешената скорост то да се конфискува автомобила независимо на кого е собственост.Интересно ми е сега колата ако има гражданска отговорност какви пари като обещетение ще заплати застрахователната компания на роднините на убитите деца ?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
За 20км отгоре да ни вземат трошките дето бачкаме години за тях?! Това с отнемането на колите ще действа само за нормалните хора. Тези със скъпите коли, които превишават с по 100+ км, още на другия ден ще си купят нова, бълха ги ухапала. Ще си карат пияни, ще газят останалите, каквито и да са законите. Сега научавам, че в ЕС е забранен затворническия труд. Ама така де, трябва да мислим за здравето и душевния комфорт на убииците и изнасилвачите. Иначе това е най-доброто решение. Като ги пратят Репата и Картофа да носят камъни някъде, после ще спират на всяка пешеходна пътека и ще знаят ЗДП наизуст.
Коментар
-
infineon написа:pakumba написа:infineon написа:коцев написа:Даже някои се опитват да изкарат и дупката виновна . Видите ли ако дупката е била запълнена нямало да стане белята . Вместо това че пътя е лош да се кара с още по бавна скорост ,то момчето е карало с колкото може да вдигне колата .И комшиите какво казаха днеска по новините ? Момчето от няколко години е разкарвало мляко по махалата с колата макар и без книжка . Значи все компромиси са правени докато най накрая се счупи стомната . За това аз си оставам на моето си мнение ,че бъде ли хванат някой пиян , някой да кара с повече от 20км над разрешената скорост то да се конфискува автомобила независимо на кого е собственост.Интересно ми е сега колата ако има гражданска отговорност какви пари като обещетение ще заплати застрахователната компания на роднините на убитите деца ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Едно е да си дадеш колата на някой да я ползва, и той след това да се напие и да се качи да кара, а съвсем друго е да му дадеш да кара, когато го виждаш че е пиян, и на всичко отгоре и ти си в колата.Въпреки, че за това "нарушение" наказанието е фиксирано в закона и каквото и да тръбят по медиите, както и да го увъртат, като си наеме какъвто и да е адвокат, дори и стажант, наказанието му ще е глоба 300 лв. Говоря за този, преотстъпил шофьорското място, както и за баща му, който е собственик на автомобила.Все едно ако взема от някой от вас един нож за хляб, и с него заколя бившата си съпруга и любовника й, вие да влезете в затвора, защото ножът е ваш.Абсолютно аналогично е, не ми развивайте други теории. Още повече, че докато ножът може да се класифицира като оръжие, автомобилът не може.
Коментар
-
Re: Поуки след трагедията в Симеоновград
коцев написа:Какви поуки можем да си извадим след тази тежка трагедия затрила толкова много семейства.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
След всяка трагедия търсиме поуки..., а поуките от тази трагедия са много и то всеки ги знае, друг е въпроса, че повечето младежи са безразсъдни.Аз също съм младеж(на 19), имам книжка от 3 месеца, по принцип не съм фен на високите скорости, иначе им се кефя. Нямам бърза кола и не карам бързо, накратко казано си спазвам закона стриктно. И какво? Спазвах го, спазвах го, но пак се стигна до ПТП и то по моя вина, мога само да съм благодарен, че се оттървах само с щети по колите, не и по хората. Та по темата за тази трагедия, първото което искам да кажа е, че лично моят автомобил не бих го предостъпил, пък и не го предостъпвам на никой, дори и да ме вози, не ме интересува трезвен ли е и какъв, просто не вярвам, че ДРУГО лице, което ще управлява автомобила ми ще носи такава отговорност, каквато нося аз като седна зад волана. Тези младежи са били наистина добре почерпени всички, с каква съвест тези хора се качват в КОЛА и то да я управляват, която даже не е и негова собственост?! Карал ми със 100... и какво гъзар ли е? Ето до какво води гъзарията - 6 живота, 1 кола и куп други неща. Изкарват ми дупка за 1 от виновниците - на всяка уличка покрай моя блок има по 3-4 дупки, дай да отнеса всички паркирани коли и да кажа, че дупката е виновна. Ако не беше пил съответния младеж, а беше карал пак с 100, дори и дупката да му е виновника поне спирачен път щеше да има, а този кретен няма!! Закона си е закон момчета и трябва да се спазва, друг е въпроса за корумпираните ни ченгета и понеже в някой случаи "Този познавам баща му, леля му, майка му и т.н.", тези органи, които трябва да ни следят просто си затварят очите.За тази трагедия бих казал още хиляди неща, за мен, момчето предоставило автомобила на пияния шофьор е един от главните виновници в случая, да се беше качил той да кара, дори пиян - той страхливеца дал на приятеля си, ако го спрат - на него да му напишат акта! Ето го сега акта - в гроба. Този виновник - за затвора. Лично на шофьора не бих му дал смъртна присъда, прекалено лесно ще му е, ако има поне капка човещина в него, то от него човек вече няма да стане. Аз лично ако блъсна куче или каквото и да е било, дори и да не го убия ще ми тежи много на съвестта, неискам да си представям да убия толкова много хора !СЪВЕСТ МОМЧЕТА - СЪВЕСТ, дори и да пиете с автомобила си, помислете си 1 секунда преди да потеглите какво може да се случи и дали си заслужава да дадете 5-10лв да се приберете нормално или цял живот да помните нещо, което неискате. Приятен ден!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар