Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за промиването на мозъци и 'произвеждането на търсене'

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Понеже досега не съм се замислял какво е Кока Кола ,- следствие от тази тема се поразрових и се отказвам тотално да я употребявам . Не знам някой дали е забелязал разликата във вкуса на 2.5 л , стъклено шише и това във метална кутийка . Определено са различни ....
    За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.
    13.12.1881 проф. Константин Иречек

Коментар

ele написа:
      ...Децата нямат имунната защита на възрастните - не могат да се правят никакви сравнения, тъй като няма допирни точки - едно дете може да умре от обикновен грип, докато един възрастен може да го изкара на крак без дори да се изтормози. Т.е. децата са рисков контингент, както и възрастните. Но тъй акто нямам наблюдение върху хора, консултирай се с някой лекар.
      Стига де, умирането си е умиране. Мой колега почина от ОБИКНОВЕНА пневмония преди 4 години. При това - в разцвета на силите си - на 42г. Тази година мой приятел едва не умря също от пневмония - беше на командно дишане. А синът ми изкара тазгодишният грип за 2 вечери - три изпотявания и му нямаше нищо. Еле, казах ти - хубаво е да говориш от опит, а теорията я остави настрана. Вярно тук във форума всички теоретизираме, но все пак ти понякога лекинко прекаляваш. Както и за глюкозо-фруктозните сиропи
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

за промиването на мозъци и ’произвеждането на търсене’

sedi4i написа:
        Понеже досега не съм се замислял какво е Кока Кола ,- следствие от тази тема се поразрових и се отказвам тотално да я употребявам . Не знам някой дали е забелязал разликата във вкуса на 2.5 л , стъклено шише и това във метална кутийка . Определено са различни ....
        Преди години бях събрал едни германци на дувара демонстрирайки им как развивам ръждясали гайки и болтчета след поливане с тая адска напитка от Атланта Смятай к’во съдържа ...
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ele написа:
          Todor_Gagovski написа:
          Еле уважавам мненията ти , те често съвпадат с моите. Но сега просто немога да се съглася.Ваксините за хепатит за деца и за възрастни са еднакви .Начина им на действие предполагам знаеш какви са.Разлика може да има само в дозировката и в производителя.Но като действие и очаквани резултати са еднакви.Смея да твърдя от опит е че задължителната ваксина слагана на моя син през 96г има доста повече странични действия от тази слагана 2009 по желание( като рискова група) от съпругата ми.Така че ваксините за хепатит са доста по изчистени от по старите.И всякакви изявления от рода на - здравни експерименти са меко казано смешни.
          Децата нямат имунната защита на възрастните - не могат да се правят никакви сравнения, тъй като няма допирни точки - едно дете може да умре от обикновен грип, докато един възрастен може да го изкара на крак без дори да се изтормози. Т.е. децата са рисков контингент, както и възрастните. Но тъй акто нямам наблюдение върху хора, консултирай се с някой лекар.
          В България на децата се прави имунизация за хепатит В веднага след раждането и се повтаря в края на първия месец. След шестия месец е третият прием на ваксината. В някои страни хепатитната ваксина се поставя по-късно, след 5-6-и месец. Имунизирането става чрез въвеждане на ваксини в организма на детето. Ваксините са продукти, които съдържат причинителите на съответното заболяване или техни антигени, но те са така обработени, че не могат да предизвикат заболяване, а само изработване на антитела срещу причинителите. Така при последващ контакт на детето със болестотворните микроорганизми неговият организъм е в пълна готовност да ги атакува веднага и да се предпази от заболяванеИ още малко копи - пеис от нета .АВАКСИМ ВАКСИНА ЗА ХЕПАТИТ А 80 мкг.Това е за деца 0т 12м до 16гАВАКСИМ ВАКСИНА ЗА ХЕПАТИТ А 160 мкгза 16 и нагоре годининадявам се че виждаш в какво се състои разликата. Еле смятам че просто не си подготвена добре за този спор.Децата си имат напълно функционална имунна система предадена им от майката.Иначе всички ваксини ще го убият.И не само ваксини а и най нищожния вирус.Ако беше така просто нямаше да има хора на земята. Децата нямат развито регулиране на температурата.Можеби се бъркаш с това.
          HONDA I-VTEC

Коментар

Прочетох темата, но не е добре да я превръщаме в "ЗА" и "ПРОТИВ" ваксините. По принцип аз съм против тях и то твърдо против. Няма как една здрава имунна система да не може да се справи с което и да било заболяване...сега тези неща с преливането на заразена кръв - да ме извинявате, но влизаме в някакви сюжети на евтини американски трилъри.По принцип промиването на мозъци откакто има борба за пазар се извършва по два много елементарни и прости начина:- секс- страхСекса е свързан с всичко, от което човек има нужда - да го обичат, да обича, да бъде забелязван, да бъде оценен, да има предимство пред останалите - така е най-лесно да си осигури тези неща (тук идва ЕГО-то - огромен враг на днешния човек ) и т.н. В тази графа слагам либидото и суетността, които също са много ефективни за манипулиране. Можете да си правитре колкото искате логични връзки с тази човешка потребност.Страхът е свързан с всичко, от което ни се втълпява, че сме зависими или застрашени - болести, бедност, кражби, смърт, самота и т.н. Достатъчно е само да се засегне страхът подсъзнателно и всички слабохарактерни и/или несвободомислещи индивиди са готови и опечени и нуждата им към продукта вече е създадена.
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
              Прочетох темата, но не е добре да я превръщаме в "ЗА" и "ПРОТИВ" ваксините. По принцип аз съм против тях и то твърдо против. Няма как една здрава имунна система да не може да се справи с което и да било заболяване...сега тези неща с преливането на заразена кръв - да ме извинявате, но влизаме в някакви сюжети на евтини американски трилъри..
              Прочел си я но малко си разбрал.Точно цитираното от мен твое изказване е направо абсолютно некомпетентно.Замисли се малко на какво учиш другите около теб.Тогава за какво ваксинират всички деца поколения наред. туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, епидемичен паротит, рубеола, вирусен хепатит тип ,,Б
              HONDA I-VTEC

Коментар

u_bo написа:
                dikanio написа:
                Всичко, което се рекламира. Нещата, от които наистина имаме нужда, нямат нужда от реклама. Ама то това е капитализъма.
                не е така - доста реклами са нужни за налагане на конкурентен продукт --например коя марка автомобил да избереш. / не може сам да си го произведеш/коя марка мляко да си купиш - повечето хора нямат крава кой прах за пране - надали си правиш сам сапуна както баба ми навреметои тнттемата е за НАИСТИНА ИЗЛИШНИТЕ ПРОДУКТИ - такива които няма никаква продиктувана от разума нужда да се купуват.
                Това че ти рекламират дадена кола или мляко никак не ти помага кое да избереш.Винаги е нашето е най -добро, пере най-добре, най-вкусно.В рекламите винаги другия прах е кутия без марка.Е с какво ми помага това?Кое е добро се разбира от някой ползвал всички или други продукти.Рекламата изобщо е средство за промиване на мозъци.Да покажеш веднъж нов продукт с някаква креативна реклама бива, ама да се въртят безсмислици по 100 пъти дневно си е промиване на мозъци.Хубавата стока и без реклама се налага на пазара, и без шарена опаковка.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Кола недейде пи защото идва киселинна. PH то на колата е доста по киселинно от всички останали напитки. Дължи се на фосфорната киселина в нея. Оттам и ефекта с гайките.

Коментар

ele написа:
                    Рекламите са с цел да те информират - никой не те задължава да купуват рекламираните стоки.
                    Работиш във фирма, занимаваща се с реклама? Или нещо близко в тази сфера? Не мога да намеря иначе разумна причина да се изръси нещо като написаното от теб!!!Да, рекламата няма задължаващ характер, но целта и далеч не е да те информира за РЕАЛНИТЕ качества на даден продукт. И изобщо нейният характер не може да бъде окачествен като информиращ, а по-скоро да те убеди "това са фактите, купи ме". Само дето "фактите" обикновено могат да бъдат поставени в едни огромни кавички като еднозначност и правдоподобност.Рекламата е начин да се правят пари, някои я сравняват с изкуство, но нима не е изкуство умението да правиш пари?
                    Humppa написа:
                    Имортъле, извиянвай, че ще те опонирам, но ЛЕКАРИТЕ в България отдавна. много отдавна не са ЛЕКАРИ, а еднолични търговци. Тука нашите Джи-Пи-та ходят на неколкодневни екскурзии в Дубай за сметка на аптеките, за които изписват на пациентите по-скъпите лекарства.... Всъщност, не че ти опонирам, но все пак рекламният пазар е отворен за всичко, а фармацевтиакта е втората най-печеливша индустрия след оръжията... Наркотиците им дишат прахта...
                    Изключително правилно мнение, присъствал съм на казуси с лекари, които по време на обсъжданията бъркат почти постоянно "пациенти" с "клиенти".

Коментар

Todor_Gagovski: Напротив, имам много добра идея и много добре съм подготвена, но ако започна да ти говоря - нищо няма да схванеш, Не намирам причина да споря при условие, че не схващаш основни неща - това, че си научил нещо покрай детето не те прави знаещ.Orcinus: Ти казваш точно това, което аз казвам, но с други думи.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

infineon написа:
                        ..Хубавата стока и без реклама се налага на пазара, и без шарена опаковка.
                        много грешиш, при това очевадно. Ако се огледаш около себе си, лесно ще намериш примери против тази твоя теза.

Коментар

infineon написа:
                          Хубавата стока и без реклама се налага на пазара, и без шарена опаковка.
                          Твърдението ти се отнася за едни далечни години в които не е имало толкова много продукти, реклами и прочие.Постоянно следя жената какви стоки си купува и какви реклами гледа. Примерно от щанда с 19000240556 вида дамски превръзки, тя си купува натурела, защото са с хубава опаковка, миришели приятно и ТВ рекламата и е набила милион пъти в главата, че са много хубави.Същото го прави и с много други хранителни продукти, гримове и каквото се сетите. Абе типичен пример за средностатистически потребител
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                            infineon написа:
                            Хубавата стока и без реклама се налага на пазара, и без шарена опаковка.
                            Твърдението ти се отнася за едни далечни години в които не е имало толкова много продукти, реклами и прочие.Постоянно следя жената какви стоки си купува и какви реклами гледа. Примерно от щанда с 19000240556 вида дамски превръзки, тя си купува натурела, защото са с хубава опаковка, миришели приятно и ТВ рекламата и е набила милион пъти в главата, че са много хубави.Същото го прави и с много други хранителни продукти, гримове и каквото се сетите. Абе типичен пример за средностатистически потребител
                            като започнеш да ползваш дамски превръзки и гримове - може да даваш акъл. Най-добрият начин е човек да пробва всичко на пазара и след това да избере най-доброто, което не винаги е възможно. Затова се разчита и на мения на познати и в интернет - така че човек ако иска, винаги може да направи информиран избор, а не само под влияние на рекламата.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не ползвам ма купувам За превръзките както и да е, може наистина да са по-удобни, ама за спиралите, които всеки месец са с "нова, сензационна формула" не можете да ме убедите, че рекламата не определя избора
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

ele написа:
                                Todor_Gagovski: Напротив, имам много добра идея и много добре съм подготвена, но ако започна да ти говоря - нищо няма да схванеш, Не намирам причина да споря при условие, че не схващаш основни неща - това, че си научил нещо покрай детето не те прави знаещ..
                                Да ама това трябва да го кажеш на доктор Гергана Димова (жена ми ) Която стои до мен и ти се смее на глупостите.П.П Обещах на един колега повече да не пиша във форума.И смятам да спазя обещанието си, така че моля те не ми отговаряй на поста.На останалите колеги ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ПРИЧИНЕНИТЕ НЕУДОБСТВА ОТ НАТРАПЕНОТО МИ МНЕНИЕ!
                                HONDA I-VTEC

Коментар

Working...
                                X