Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за промиването на мозъци и 'произвеждането на търсене'

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за промиването на мозъци и 'произвеждането на търсене'

http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0в този клип се разглежда, как корпоративните гиганти/ пепси, нестле, кока кола.../ продават бутилирана вода, която е по-лоша от чешмяната. Това важи и за България. Не можах да не се сетя за рекламата за ваксина против хепатит, която напоследък е доста натрапчива. Предлагам да направим списък на ненужните продукти, за които ни ’хипнотизират с реклами’ да купуваме:1. Бутилирана Вода2. Ваксина за хепатитдавайте да допълним списъка..

Всичко, което се рекламира. Нещата, от които наистина имаме нужда, нямат нужда от реклама. Ама то това е капитализъма.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
      Всичко, което се рекламира. Нещата, от които наистина имаме нужда, нямат нужда от реклама. Ама то това е капитализъма.
      не е така - доста реклами са нужни за налагане на конкурентен продукт --например коя марка автомобил да избереш. / не може сам да си го произведеш/коя марка мляко да си купиш - повечето хора нямат крава кой прах за пране - надали си правиш сам сапуна както баба ми навреметои тнттемата е за НАИСТИНА ИЗЛИШНИТЕ ПРОДУКТИ - такива които няма никаква продиктувана от разума нужда да се купуват.

Коментар

Какво му е неразумното да се ваксинираш против хепатит??? Всички рекламирани продукти са разумна покупка, но не за всички хора.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ваксина срещу луда крава,птичи грип.....,храна за КАСТРИРАНИ котки...
          1234567890

Коментар

ele написа:
            Какво му е неразумното да се ваксинираш против хепатит??? Всички рекламирани продукти са разумна покупка, но не за всички хора.
            ele, а как мислиш за рекламата, която казва, че 95% от децата се разболяват от незнамси какъв много опасен вирус и е хубаво да си купиш ваксината ако искаш детето ти да си спи у вас?! Това е подла изродия! Всеки път като я гледам и настръхвам... Това е лекарство, което се е появило преди няколко месеца, данеби преди това да е имало масово измиране на неваксинирани деца?!?!Още помня каква истерия беше в нас за тази първата ваксина на дребния, дали да е някаква си модерна (и рекламирана) за 70 лева, или старата безплатна дето можело детето да ми умре от нея... Еми дадох парите, а после излезе след години, че и модерната не е по-безопасна от безплатната държавна такава. А представи си каква масова истерия е с тези "достоверни показатели от 95%"....Е всеки има сам избора да се нагълта и надупчи с всички "разумни продукти" рекламирани като детски десерти или ментов крем за крака.Напоследък всички реклами са за промиване на мозъци. Хубаво, промивайте мозъците на слабохарактерните, но трябва да има и някаква етично-морална граница. Незнам според вас, но аз мисля, че рекламите на лекарства, каквито и да са, ако ще и един обикновен витамин трябва да са АБСОЛЮТНО забранени наред с цигарите и алкохола. Yellow_Flash_Colorz_PDT_46

Коментар

Рекламите са с цел да те информират - никой не те задължава да купуват рекламираните стоки. Тая реклама не съм я гледала, защото по принцип не обръщам внимание на рекламите. Ако смяташ, че някое реклама нарушава правата или морала ти по някакъв начин - можеш да се обърнеш към някоя от мудно действащите системи за защита на потребителя и да поискаш от тях да си размърдат задниците. Колкото до медицинските продукти - винаги можеш да се обърнеш към личния си лекар или друг за съвет кое точно какво е, защото на нито един медицински продукт не може да се даде цялата информация, написана в листовката, и по тази причина не виждам нито една причина да се избира медицински продукт само въз основа на реклама.

Коментар

1. Бутилирана Вода2. Ваксина за хепатит 3. Храна за КАСТРИРАНИ котки4.Подсладена / обикновено с нещо почти канцерогенно/, боядисана / с нещо си/ , газирана вода - има много имена, кокакола, пепси кола, фанта, спрайт, .....@еле - защо просто не поговориш със специалист инфекционист, да видиш какво ще ти каже за хепатитната ваксина. btw ти си типичен пример за подписа си... както и аз за моя.

Коментар

за промиването на мозъци и ’произвеждането на търсене’

Предлагам и препаратите срещу акне .
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Всички реклами на фармацевтичните дружества!
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Ваксината за хепатит съвсем не е излишен продукт.Хепатит тип Б е доста страшна болест особенно ако се развие в хроничен хепатит.Така че много моля, някой колеги които не са наясно с нещата да премахнат тези коментари от постовете си.Ако трябва модераторите също да се намесят.Защото това наистина може да навреди на доста хора.
                      HONDA I-VTEC

Коментар

u_bo написа:
                        1. Бутилирана Вода2. Ваксина за хепатит 3. Храна за КАСТРИРАНИ котки4.Подсладена / обикновено с нещо почти канцерогенно/, боядисана / с нещо си/ , газирана вода - има много имена, кокакола, пепси кола, фанта, спрайт, .....@еле - защо просто не поговориш със специалист инфекционист, да видиш какво ще ти каже за хепатитната ваксина. btw ти си типичен пример за подписа си... както и аз за моя.
                        Благодаря, но имам медицинско образование и мога да преценя сама ползите и вредите от коя да е ваксина.Ся по темата - най-не ми допадат рекламите, в които някой тинейджър дъвче чипс, особено след като я изъчиха в рекламния блок на предаване, в което се говореше за затлъстяването на децата и как да се хранят, за да се избегне това.

Коментар

А аз все още се чудя на онази реклама, в която ни призоваваха да играем покер....

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                            Ваксината за хепатит съвсем не е излишен продукт.Хепатит тип Б е доста страшна болест особенно ако се развие в хроничен хепатит.Така че много моля, някой колеги които не са наясно с нещата да премахнат тези коментари от постовете си.Ако трябва модераторите също да се намесят.Защото това наистина може да навреди на доста хора.
                            Модераторът се намесва като обикновен потребител Далеч съм от мисълта, че ваксините или изобщо лекарствата са излишни продукти.Но не мисля, че трябва да се рекламират по телевизията.Дали да се сложи ваксина или да се пие определено лекарство, трябва да прецени ЛЕКАР. А не да се натъпква подсъзнателно в главите на хората, че еди какво си е много важно...Аз съм ЗА забрана на каквато и да е реклама по мас-медиите на лекарствени и медицински продукти.За останалите продукти - нямам мнение. Предпочитам хич да няма реклами, но знам че е невъзможно.

Коментар

Имортъле, извиянвай, че ще те опонирам, но ЛЕКАРИТЕ в България отдавна. много отдавна не са ЛЕКАРИ, а еднолични търговци. Тука нашите Джи-Пи-та ходят на неколкодневни екскурзии в Дубай за сметка на аптеките, за които изписват на пациентите по-скъпите лекарства.... Всъщност, не че ти опонирам, но все пак рекламният пазар е отворен за всичко, а фармацевтиакта е втората най-печеливша индустрия след оръжията... Наркотиците им дишат прахта...

Коментар

Working...
                              X